Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Jihočeši dostali gól těsně před koncem a jsou bez bodů

Dlouho to vypadlou na bezbrankovou remízu. Jenže v 89. minutě skóroval Kučera a rozhodl o výhře Jihlavy na Budějcemi v poměru 1:0. Domácí v utkání nebyli lepší a zápasu by více slušela remíza. Dynamo ale nakonec na dvě výhry v řadě nenavázalo a důležitý duel s Vysočinou nezvládlo.

I tentokrát postavil kouč Soukup do základní sestavy stejnou jedenáctku. V dresu Jihlavy se nakonec neobjevil Václav Koloušek.

Úvod utkání patřil domácím. Vysočina prvních patnáct minut měla územní převahu, ale z ní nedokázala vytěžit ani jednu nebezpečnější střelu.

Pak už převzali iniciativu Jihočeši a domácí začali přehrávat. Nejprve hlavičkoval Řezníček, ale jeho pokusu scházela razance. Stejný hráč měl další velkou šanci, míč si zasekl ve vápně, ale sám před Blažkem selhal a branku přestřelil.

Skórovat mohl i Táborský, ale hlavičkoval před vybíhajícím Blažkem mimo. Po rohovém kopu se v nepřehledné situaci dostal ke střele Lengyel, ale zasáhl pouze gólmana Vysočiny.

Jihlavští příliš nebezpeční nebyli. V ojedinělé možnosti hlavičkoval Sedláček v závěru prvního poločasu do rukavic brankáře Daňka. Po čtyřiceti pěti minutách svítil na ukazateli skóre bezbrankový stav.

Po změně stran přidali domácí na aktivitě, ale žádný kolotoč ve vápně Dynama nevytvořili. Jihočeši hrozili po rychlých brejcích, ale z řady náznaků zajímavých příležitostí se nic velkého nenarodilo. Možnost jihlavského Kučery zablokoval Lengyel na roh.

70. minutě musel střídat kvůli svalovému zranění Rýdel, na hřišti ho nahradil Miroslav Marković a posunul se na pravý kraj zálohy. S blížícím se závěrem bylo utkání hodně nervózní a plné nepřesností.

V 83. minutě už se řítil sám na Blažka útočník Řezníček, ale v poslední chvíli mu míč ukopl Obert. Rozhodnutí přišlo v 89. minutě, kdy na první pohled nepříliš nebezpečná akce domácích skončila gólem. Balon si na vápně zpracoval Tomáš Kučera a přesnou střelou po zemi rozhodl. Dynamo už se ani k závěrečnému náporu nedostalo a v Jihlavě padlo.

Nutno dodat, že Jihlava nebyla lepším týmem, ale šťastnějším. Podzim zakončí Jihočeši příští sobotu doma s Mladou Boleslaví. Zápase se hraje od 17 hodin.

FC Vysočina Jihlava - SK Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)

Branky: 89. Kučera. ŽK: 3:4 (Josl, Rada, Kučera - Machovec, Javorek, Řezníček, Táborský). Rozhodčí: Jech - Moláček, Hájek. Diváci: 2890.

Jihlava: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Kosak (72. Masopust), Rada, Kučera, Karlík, Vaculík - Sedláček. Trenér František Komňacký.

Dynamo: Daněk - Novák, Halama, Lengyel, Machovec - Javorek, Rýdel (71. Marković), Benát, Sandro - Táborský, Řezníček. Trenér Miroslav Soukup.

Napsal Pavel Kortus ml., www.dynamocb.cz
Foto: www.fcvysocina.cz

Štítky Dynamo, Vysočina Jihlava, České Budějovice, fotbal, Gambrinus liga, FC Vysočina Jihlava, SK Dynamo České Budějovice, Tomáš Kučera, Miroslav Soukup, Miroslav Marković, Václav Koloušek, FK Mladá Boleslav, Javorek, František Komňacký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši dostali gól těsně před koncem a jsou bez bodů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.