Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

K výhře nad Slováckem scházely Dynamu tři minuty

Sedmé kolo nejvyšší fotbalové soutěže nabídlo duel čtrnáctých Budějc a průběžně čtvrtého Slovácka. Favorizovaní hosté neměli pod Vodárenskou věží na růžích ustláno a po prvním poločase prohrávali o dva góly, jenže po návratu z kabin zařadili druhý rychlostní stupeň a stihli ještě vyrovnat.

Hostující celek rozehrál utkání aktivněji, v koncovce ale byli produktivnější Budějčáci. Obrovskou šanci ze 14. minuty ještě naběhnutý Linhart zahodil, když pálil z pravé strany hodně mimo, za několik okamžiků už ale byl úspěšný. Na počátku pohledné akce stál Herzán, který posunul míč na Benáta, ten nacentroval do vápna k Vošahlíkovi a Zdeněk Linhart umístil jeho hlavičkovanou přihrávku rovněž hlavou k pravé tyčce Hečovy svatyně - 1:0.

Vedoucí trefa vlila domácím fotbalistům krev do žil a po šestadvaceti minutách hry díky své důslednosti před brankou Slovácka vedli už o dva. Benátův pokus po nahrávce od Linharta Heča vyrazil pouze k volnému Janu Vošahlíkovi, pro něhož nebyl problém trefit odkrytou síť hostující branky - 2:0. Soupeři mohl definitivně zlomit vaz o deset minut později Volešák, z pětadvaceti metrů ale pálil z voleje jen těsně vedle levé tyčky.

Dynamo čekalo ve druhé polovině utkání tlak Slovácka, a to se beze zbytku vyplnilo. Už v 53. minutě Klesa ztratil balon, Milan Kerbr se hnal z levé strany proti Křížkovi sám a střelou pod budějckým brankářem snížil na rozdíl jediné branky. Další obrovskou šanci měl za pět minut kapitán Moravanů Došek, jeho nebezpečnou hlavičku Křížek skvěle vyrazil. I poté se hrálo spíše na polovině Českých Budějovic, jenže síla Slovácka postupně slábla.

O vzruch nakonec nebyla nouze ani na druhé straně, o slovo se přihlásil nejlepší střelec minulé sezony Machovec. Černou tečkou z pohledu domácích za utkáním sedmého kola udělalo Slovácko v 89. minutě. Reinberk nacentroval dlouhý balon z pravé strany hřiště na malé vápno, kde byl Libor Došek a povedenou hlavičkou rozhodl o remíze 2:2. Dynamo tak ztratilo krátce před závěrečným hvizdem dva cenné body, díky nimž se mohlo přiblížit týmům ve středu tabulky.

„Jsme zklamaní. Průběh nám nahrával, vedli jsme 2:0, ale věděli jsme, že to v závěru nebude jednoduché. Když dostaneme gól v 89. minutě, nemůžeme být spokojeni. Kdyby soupeř vyrovnal po hodině hry, až tolik by nás to nemuselo mrzet. Tohle jsme měli udržet, tři body jsme potřebovali,“ komentoval zápas domácí trenér Luboš Urban.

„Odehráli jsme dva zápasy v jednom. V první půli byli domácí jasně lepší, dobře se na nás připravili a my měli jen pár náznaků šancí. O přestávce jsem ani nezvyšoval hlas. Spíš jsem se hráčů ptal, co to má znamenat, tohle nebyla naše hra. Ve druhé půli přišla smršť centrovaných balonů do vápna, protože Budějovice měly hluboký obranný blok. Moc nescházelo a mohli jsme získat, s ohledem na vývoj utkání, nezasloužené tři body,“ zhodnotil výkon hostujícího celku kouč Slovácka Svatopluk Habanec.

Synot liga pokračuje pro českobudějovické fotbalisty přesně za týden v Jablonci. Další domácí duel čeká Jihočechy v sobotu 27. září netradičně od 14 hodin proti Starkově Příbrami.

SK Dynamo České Budějovice - 1. FC Slovácko 2:2 (2:0)

Branky: 15. Linhart, 26. Vošahlík - 53. Kerbr, 89. Došek. ŽK: 3:1 (Volešák, Hora, Machovec - Rada). Rozhodčí: Příhoda - J. Paták, Antoníček. Diváci: 2764.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Klesa, Novák, Lengyel, Machovec - Vošahlík (74. Škoda), Benát (80. Podstavek), Herzán (67. Brunclík), Volešák, Hora - Linhart. Trenér Luboš Urban.

1. FC Slovácko: Heča - Daníček (74. Dočekal), Rada, Břečka (78. Košút), Reinberk - Šumulikoski - Diviš, Kalouda, Valenta (63. Havlík), Kerbr - Došek. Trenér Svatopluk Habanec.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, 1. FC Slovácko, Synot liga, 7. kolo, Zdeněk Linhart, České Budějovice, Libor Došek mladší, Milan Kerbr, Luboš Urban, Svatopluk Habanec, 1. česká fotbalová liga, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K výhře nad Slováckem scházely Dynamu tři minuty  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.