Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Neškodné Dynamo na Tobiášovu Příbram nestačilo

Skvělou příležitost urvat všechny tři body měli v sobotu po obědě fotbalisté Dynama, když hostili jeden z nejhorších týmů dosavadního průběhu první ligy. Příbramští však nedali jihočeskému celku žádnou šanci a zvítězili rozdílem třech branek. Budějčáci tak zůstávají u dna tabulky.

Duel devátého kola Synot ligy byl pro obě mužstva pikantní. Nejenže se pod Černou věží ještě nezapomnělo na utkání, které před více než rokem prakticky připravilo Dynamo o šanci udržet se v nejvyšší soutěži, ale v příbramském klubu působí hned několik tváří známých ze Střeleckého ostrova - trenér Pavel Tobiáš se svým synem Kamilem, sportovní manažer Roman Rogoz, masér Vladimír Adam a hráči Jakub Řezníček se Simonem Delim.

Nad průběhem úvodního poločasu většina diváků, kteří dorazili do ochozů fotbalového stadionu, jen nevěřícně kroutila hlavou. K vidění byl totiž podprůměrný fotbal bez zajímavějších akcí. Oba týmy spoléhaly na zajištěnou obranu, a zatímco hráči Dynama byli naprosto neškodní, směrem dopředu se víc dařilo hostům. Svou převahu proměnili ve vedoucí branku, když Josef Hnaníček z úhlu prostřelil bezmocného Křížka - 0:1.

Po přestávkové bouřce v kabině Dynama domácí přece jen ožili, v zakončení jim ale stejně scházela přesnost. Příbram si v ofenzivě počínala lépe a s přispěním ledabylé obranné činnosti Českých Budějovic se dostala do dvoubrankového vedení. Na počátku akce z 59. minuty stál Krameš, jehož střelu Křížek vyrazil k Řezníčkovi, exbudějcký hráč na svého bývalého spoluhráče také nevyzrál, zato Martin Sus už byl z další dorážky úspěšný.

A v 70. minutě trestuhodně selhala domácí defenziva ještě jednou, jelikož opět nepokryla dobíhajícího hráče. Zemanovu střelu sice zvládl Křížek zneškodnit, ale proti úplně volnému Jakubu Řezníčkovi už neměl nárok - 0:3. V závěrečných minutách ještě mohl nepříznivý výsledek zkorigovat Kalod, v obou stoprocentních šancích však nedokázal míč usměrnit mezi tyčky Boháčovy svatyně. Příbram tak získala na jihu Čech zasloužené body, Dynamo vyšlo s prázdnou a zůstává na 14. příčce tabulky.

„Výsledek je pro nás obrovským zklamáním. Na utkání jsme se připravovali, přesně tímhle stylem se prezentovala Příbram před týdnem v Jihlavě. Věděli jsme, že bude hrát ze zahuštěného bloku a chodit do otevřené obrany. Soupeř nás ale předčil úplně ve všem a nejvíc nás zlobila čtyřka Pilík, Fillo, Zeman, Řezníček. Utkání dala ráz první branka, kdy Zdeněk Linhart udělal strašnou chybu a ztratil míč. Byl to zkrátka výbuch po všech stránkách. Musíme si zápas rozebrat a pokusit se to odčinit. Tohle byl náš nejhorší výkon v sezoně,“ hodnotil kriticky výkon svého týmu trenér Dynama Luboš Urban.

Dynamo nyní čekají dvě venkovní utkání v řadě za sebou. Příští sobotu Jihočeši nastoupí v pražském Ďolíčku, kde se střetnou s Bohemians 1905, po reprezentační přestávce zamíří do Hradce Králové. Doma budou hrát až v sobotu 25. října proti Slavii Praha.

SK Dynamo České Budějovice - 1.FK Příbram 0:3 (0:1)

Branky: 27. Hnaníček, 59. Sus, 70. Řezníček. ŽK: 2:1 (Kalod, Herzán - Hnaníček). Rozhodčí: Bílek - Jiřík, Pilný. Diváci: 2854.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Klesa, Novák, Lengyel, Machovec - Koreš (54. Hanzlík), Benát, Herzán, Hora - Kalod, Linhart (62. Funda). Trenér Luboš Urban.

1.FK Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Hnaníček, Pilík (90. Tarczal) - Krameš, Fillo (87. Krbeček), Zeman (79. Mareš) - Řezníček. Trenér Pavel Tobiáš.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, 1.FK Příbram, Synot liga, 9. kolo, 1. FK Příbram, Pavel Tobiáš, Jakub Řezníček, Josef Hnaníček, Martin Sus, Luboš Urban, Zdeněk Linhart, SYNOT, Roman Rogoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neškodné Dynamo na Tobiášovu Příbram nestačilo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.