Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Po červené kartě Kladrubského dostalo Dynamo tři góly a zahodilo vyhraný zápas

Blízko k zisku prvních jarních bodů byli během sobotního podvečera fotbalisté českobudějovického Dynama. Sezona pomalu míří do svého závěru, a tak vedení 2:0 nad klokany z pražského Ďolíčku bylo velice slibné. Domácí výbuch v posledních minutách však veškeré naděje totálně zmařil.

První poločas nabídl fanouškům Dynama tu nejlepší fotbalovou podívanou na Střeleckém ostrově v jarní části sezony. Hned ve čtvrté minutě se ocitl sám před Zlámalem Pešek, gólmana Bohemky ale tváří v tvář překonat nedokázal. Na druhé straně měl vzápětí slibnou šanci Moravec, jenže Křížek byl mezi tyčemi dobře postavený a hostujícího útočníka vychytal.

Střeleckou impotenci domácích hráčů prolomil po téměř měsíci čekání na gól Adam Varadi v 9. minutě utkání. Šírlovu nahrávku nemohl Zlámal chytit do ruky, protože byl zrovna mimo vápno, domácí hráč byl rychlejší, balon vybojoval a pak už ho jenom dorazil do prázdné branky - 1:0.

Klokani se nehodlali s nepříznivým stavem smířit a podnikali nebezpečné výpady. Největší šanci prvního poločasu měl hostující Moravec ve 33. minutě, když se k němu dostal centr na pravou stranu, jihočeský brankář však jeho pokus zneškodnil.

Gólem zaváněla také situace čtyři minuty před poločasovým hvizdem. Míč po souboji Křížka s duem Šmíd - Mosquera už mířil do dynamácké sítě, obránce Janotka ale číhal na brankové čáře a hrozící nebezpečí včas zažehnal.

Do slibného dvoubrankové vedení se Jihočeši dostali v 64. minutě, kdy sudí Paták nařídil po faulu na Chriena penaltu a Jiří Kladrubský ji pohodlně střelou na opačnou stranu, než kam skákal Zlámal, proměnil. Tři body byly na dosah.

Jenže nad tím, co se odehrálo během závěrečné necelé půlhodiny, zůstával nejednomu příznivci budějcké kopané rozum stát. Po čtyřech minutách napálil kapitán Jindřišek břevno, míč se odrazil k Mosquerovi a jeho pokus do prázdné branky Kladrubský chytil rukou, za což vyfasoval červenou kartu a Dynamo bylo potrestáno pokutovým kopem. Na ránu Jakuba Rady do horní části brány byl Křížek krátký - 2:1.

Jihočeši úplně přestali hrát a jeden útok Pražanů střídal další. Na listinu střelců se mohl zapsat Mosquera nebo Šmíd, jenž se hlavou trefil opět do břevna. Závar ve vápně Dynama v 74. minutě skončil dalším gólem, to když se po rohu prosadil David Bartek.

Vyrovnaný stav vydržel pouhých šest minut. Autor prvního gólu Bohemians Jakub Rada napřáhl ze sedmnácti metrů a jinak výborně chytající Křížek, který ještě před koncem duelu chytil několik jasných brankových příležitostí hostů, byl na jeho střelu krátký - 2:3.

Aspoň bod mohl dynamákům vystřelit v 80. minutě mladíček Chrien, proti Zlámalovi však neuspěl. Klokani tak po velkém obratu zaslouženě zvítězili pod Vodárenskou věží za tři body, České Budějovice naopak jsou po osmé jarní prohře v řadě nejvážnějším adeptem na sestup do Fotbalové národní ligy.

„Co vám mám říct? To přece není normální. Kalich hořkosti vypit do dna. Neříkám, že náš výkon byl kromě úvodní čtvrthodiny excelentní, ale když mužstvo plné zkušených hráčů vede 2:0... tohle prohrát za dvacet minut... to je umění, to vám řeknu...“ komentoval dnešní utkání kouč domácích František Cipro. Na otázku, zda některý z hráčů Dynama snese přísnější měřítko, odpověď nenašel a ještě několik minut po tiskové konferenci seděl před novináři skleslý a přemýšlel.

„Do Budějovic jsme přijeli se změněným rozestavením a cílem zvítězit. Domácí ale body také potřebovali. Všechny šance, které jsme si v prvním poločase připravili, jsme zahodili, kromě toho jsme po fatální chybě pustili soupeře do vedení. Nabádal jsem hráče, aby byli trpěliví, a přestože jsme si to penaltou Dynama zkomplikovali ještě víc, svůj tlak jsme vystupňovali a tři šance se nám povedlo využít,“ řekl po utkání 24. kola Synot ligy slovenský kouč Bohemians 1905 Roman Pivarník.

Další kolo budou hrát České Budějovice opět doma. Příští sobotu od 17 hodin přivítají na Střeleckém ostrově druhý tým figurující v sestupovém pásmu - FC Hradec Králové.

SK Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905 2:3 (1:0)

Branky: 9. Varadi, 64. Kladrubský (11) - 69. Rada (11), 75. Bartek, 80. Rada. ŽK: 3:0 (Varadi, Lengyel, Janotka). ČK: 1:0 (69. Kladrubský). Rozhodčí: M. Paták - Vysloužil, Kubr. Diváci: 2405.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek -Janotka, Novák, Lengyel, Eliáš - Kladrubský - Varadi (75. Volešák), Benát, Chrien, Pešek (61. Linhart) - Škoda (87. Funda). Trenér František Cipro.

Bohemians Praha 1905: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Šírl - Moravec (90+2. Gajič), Jindřišek, Rada, Mosquera - Bartek - Mikuš (60. Bratanovič). Trenér Roman Pivarník.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Bohemians Praha 1905, Synot liga, 24. kolo, HC Dynamo Pardubice, Jiří Kladrubský, Bohemians 1905, Adam Varadi, Jakub Rada, David Bartek, Roman Pivarník, Střelecký ostrov, František Cipro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po červené kartě Kladrubského dostalo Dynamo tři góly a zahodilo vyhraný zápas  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.