Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Retro dresy štěstí nepřinesly. Dynamo podlehlo Jihlavě a na jaře ještě nebodovalo

Dvacáté kolo Synot ligy sehráli fotbalisté českobudějovického Dynama, které v tomto týdnu oslavilo 110 let existence klubu, v historických dresech. Domácí narozeninové utkání však Jihočechům hrubě nevyšlo a stejně jako před dvěma týdny s Brnem prohráli 1:3. Jediným světlým momentem sobotního klání byla proměněná penalta Jiřího Kladrubského.

I když po pětačtyřiceti minutách byl stav vyrovnaný, Jihlavští budějcký celek jasně přehrávali jak v držení míče, tak i na počet vyložených šancí. Do vedení mohli jít ve 14. minutě poté, co Marcin napálil hlavou brankovou konstrukci a poté se míč ještě kutálel podél čáry k druhé tyčce. Na druhé straně mohl nevyužitou šanci Vysočiny potrestat hlavičkující Kalod, do brány se ale netrefil.

Poprvé se skóre měnilo ve 27. minutě díky proměněné penaltě jihlavského kapitána Lukáše Vaculíka, které předcházel faul domácího hráče s „céčkem“ na rukávu Kladrubského na hostujícího Kučeru. Jenže uplynulo pár desítek sekund, Marek složil ve vápně k zemi Volešáka a Jiří Kladrubský své zaváhání napravil a přesně mířeným pokutovým kopem k pravé tyčce vyrovnal na 1:1.

Obrovskou šanci jít znovu do vedení měli hosté ve 40. minutě, kdy Kukoľ neutěšenou bombou z pětadvaceti metrů trefil tyč svatyně Dynama. Jihlava se rozhodující trefy dočkala po hodině hry. Machovec podrazil ve vápně Mešanoviče, který se dral před branku z pravého křídla, a rozhodčí Ardeleánu odpískal další penaltu. Stejně jako poprvé si míč podstavil na puntík Lukáš Vaculík a do protipohybu Křížka dal na 1:2.

Veškeré naděje na body sebral Jihočechům v 72. minutě Muris Mešanovič, když dorazil budějckým gólmanem vyraženou hlavičku Krejčího jen před sebe a bosenský útočník byl ve správný čas na správném místě. Dynamo bylo proti Vysočině naprosto bezradné a za celý zápas prakticky nevystřelilo na branku. Výsledek 1:3 tak naprosto odpovídá průběhu dalšího nepovedeného mače.

„Myslím, že jsme prohráli zaslouženě, i když to bylo po divokém penaltovém průběhu. Od Machovce to byla klukovina, něco takového se nemůže stát ani u mládeže nebo v nižších soutěžích. Už v první půli nás hosté přehrávali hlavně uprostřed hřiště. Výkony některých hráčů... co k tomu mám říct? Řekl bych, že někteří už jsou za zenitem a je otázka, jestli na to vůbec mají,“ zhodnotil utkání staronový kouč Českých Budějovic František Cipro.

„Po bodových nezdarech z úvodu sezony to pro nás bylo velmi důležité utkání. Jak v prvním poločase, tak i ve druhém jsme hru kontrolovali, a přestože dvě branky padly z penalt, ze hry jsme si vytvořili dostatek příležitostí na to, abychom rozhodli. Vítězství je zasloužené,“ řekl po zápase trenér Jihlavy Luděk Klusáček.

Další kolo Synot ligy odehraje Dynamo České Budějovice za týden. V sobotu 21. března nastoupí v Uherském Hradišti proti Slovácku.

SK Dynamo České Budějovice - FC Vysočina Jihlava 1:3 (1:1)

Branky: 30. Kladrubský (11) - 27. (11) a 61. Vaculík (11), 72. Mešanovič. ŽK: 5:1 (Varadi, Kladrubský, Volešák, Machovec, Janotka - Kučera). Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Caletka. Diváci: 3278.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, Kladrubský, Machovec (72. Linhart) - Pešek, Volešák (61. Benát), Eliáš, Škoda - Varadi, Kalod (46. Funda). Trenér František Cipro.

FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Kukoľ, Tlustý, Krejčí, Hybš - Kučera, T. Marek - Fulnek, Marcin (75. Kliment), Vaculík (85. Jungr) - Mešanovič (90. Kryštůfek). Trenér Luděk Klusáček.

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, Synot liga, 20. kolo, Jiří Kladrubský, 1. česká fotbalová liga, FC Zbrojovka Brno, Lukáš Vaculík, Muris Mešanović, 1. FC Slovácko, František Cipro, Luděk Klusáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vít Profant

Já už se panu Dvořákovi můžu jen smát.

Neděle, 15. března 2015, 18:59Odpovědět

Retro dresy štěstí nepřinesly. Dynamo podlehlo Jihlavě a na jaře ještě nebodovalo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.