Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Trenér Cipro dostal k narozeninám výhru nad Slavií

Velmi dobrých výsledků dosahují v jarní části sezony 2011/2012 první fotbalové Gambrinus ligy hráči Dynama České Budějovice. Tým, který přes zimu prošel velkou obměnou kádru, letos prohrál z devíti zápasů jediný, když nestačil pouze na mistrovskou Plzeň. Úspěšnou sérii svěřenci kouče Cipra, který oslavil v den zápasu 65. narozeniny, prodloužili i minulý pátek na svém trávníku proti Slavii Praha.

Dynamo opět skórovalo v závěru a bere další výhru

Přestože Sešívaní měli v Budějcích optickou převahu, ze zisku třech bodů se nakonec radovali Jihočeši. V 88. minutě se po skvělé přihrávce od střídajícího Hudsona prosadil Petr Javorek. „Nebylo to nic jednoduchého. Slavie nás přehrávala, to musíme přiznat. Nakonec jsme to tam ale dotlačili,“ radoval se. „Míč jsem přitom špatně trefil. Odrazilo se mi to ještě od levé nohy, ale nakonec to tam nějaký koníčkem spadlo,“ popsal svoji branku.

Impulsem ke zlepšené hře budějckého mančaftu možná byla bouře v kabině, o kterou se postaral Tomáš Řepka společně s kapitánem Romanem Lengyelem. „Vzali si slovo a nabádali nás, že musíme víc napadat, protože Slavie měla v první půli čas na kombinaci a rozehrávku,“ řekl Petr Javorek, který v minulosti v Edenu krátce působil. Zápasu ale žádnou zvláštní pozornost nevěnoval. „Samozřejmě mám Slavii trochu v srdci, ale víc se těším do Příbrami, kde jsem hrál devět let v mládežnických kategoriích,“ uvedl.

U Litavky, kde několik hráčů českobudějovického týmu bydlí, se však Dynamo bude muset obejít bez zkušeného Rudolfa Otepky, který dostal při utkání s Pražany osmou žlutou kartu v sezoně. „Bude to bez něj určitě těžké. Jedeme se tam však poprat o body a svoji kůži neprodáme lacino,“ připomněl Petr Javorek a doplnil: „Myslím, že když uděláme ještě nějaký ten bod, tak jsme definitivně zachráněni.“

Skleslým hlasem hovořil o zápase slávistický obránce Milan Nitrianský, který ještě vloni na Střeleckém ostrově působil. „Prohra nás samozřejmě hodně mrzí. Dynamo bylo v tabulce dva body za námi, teď nás o bod přeskočilo. Proti mému bývalému klubu jsem chtěl vyhrát. Jelikož jsme ale nedali jasnou šanci, domácí nás potrestali, když prakticky z protiútoku skórovali,“ uvedl Nitrianský.

Mladý ofenzivně laděný zadák zároveň dokázal ocenit kvality domácího mužstva. „Přes zimu dobře posílili, poslední zápasy jim vyšly a navíc po dlouhé době vyhráli venku. Důležité duely zvládají, což se nám bohužel nestává. Netrefujeme ani bránu, a když jo, tak nastřelíme jen gólmana. To už snad ani není smůla,“ kriticky dodal Nitranský a zmínil, že jim citelně chyběl Martin Latka, další Jihočech ve slávistickém dresu.

Nitrianský, kterého Dynamo vloni prodalo právě do Prahy, na závěr ještě zhodnotil svůj výkon. „Tentokrát jsem nebyl moc u míče. Je to pro mě zklamání, chtěl jsem tady prostě vyhrát. Těžko hodnotit… jsem vyloženě nasra***,“ uzavřel Milan Nitranský.

Hodnocení trenérů

Trenér Dynama František Cipro: „Slavie nás přehrávala hlavně v první půli, byla jednoznačně lepší. Hlavně ve středu pole měli hosté velké držení míče, my jsme jim nestačili. Žádnou větší šanci si ale nevypracovali. Ve druhé půli se naše hra zlepšila, dokonce jsme měli Klesou dvě veliké příležitosti. Největší možnost ale přišla v závěru na druhé straně Pospěchem. Kdyby to dal, mohli jsme být maximálně šťastni za vyrovnání. Skoro z protiútoku jsme totiž dali gól. Asi jsme se zachránili… Jsem každopádně rád, že jsme Slavii porazili. Je to pro mě takový dárek k narozeninám. Nějaké to volno a dary hráči dostanou.“(smál se)

Trenér Slavie Martin Poustka: „Až na úvody obou poločasů, kdy Budějovičtí měli velké šance, jsme ovládali hru a tlačili se dopředu. Za kýženými góly jsme se ale bohužel nedostali. Místo toho, abychom šli do vedení, jsme v závěru utkání dostali z rychlého protiútoku branku. Martin Latka nám hodně chyběl. Jeho zástupce Robo Cicman je sice kvalitní hráč, ale v předchozích utkáních ukázal, že mu více vyhovuje pozice ve střední řadě, kde si plnil svoji roli velice dobře, čímž pomáhal defenzivě i směrem dopředu.“

Do Příbrami pro další body?

Gambrinus liga pokračuje už o tomto víkendu. Zápas 26. kola nejvyšší tuzemské soutěže mezi Dynamem České Budějovice a Příbramí začíná v hornickém městě v sobotu úderem 16. hodiny odpolední.

Štítky SK Slavia Praha, František Cipro, SK Dynamo České Budějovice, narozeniny, 1. česká fotbalová liga, FC Viktoria Plzeň, Petr Javorek, 1. FK Příbram, Martin Latka, Milan Nitrianský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Cipro dostal k narozeninám výhru nad Slavií  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.