Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Turnaj mladíků vyhrál tým SKP, nejlepším hráčem byla dívka

Ani nevlídné počasí nás neodradilo, abychom uspořádali již dlouho dopředu avizovaný šestý ročník fotbalového turnaje O pohár starosty městyse Dolní Bukovsko a ředitele Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ pro kategorii mladších žáků (ročník 2001 a mladší).

Minulý týden ve čtvrtek od půl jedné odpoledne se začaly sjíždět do sportovního areálu Tělovýchovné jednoty Dolní Bukovsko týmy z Jihočeského kraje a hosté, kteří k nám jezdí na každoroční fotbalový kemp - FK Libochovice z Ústeckého kraje.

Tentokrát se na travnaté ploše představili, kromě již zmiňovaného družstva, týmy TJ Dolní Bukovsko / TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí I., TJ Dolní Bukovsko / TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí II., SK Ševětín, FK Borek, SK Zliv, SKP České Budějovice a TJ Hraničář Horní Stropnice.

V 13.30 hodin se uskutečnilo za účasti zástupce městyse Františka Mazance, Marka Svitáka z Jaderné elektrárny Temelín a patrona celého turnaje, bývalého vynikajícího fotbalisty Karla Váchy losování do dvou skupin.

V první skupině proti sobě nastoupila mužstva TJ Dolní Bukovsko / TJ Loko Veselí nad Lužnicí I., SKP České Budějovice, FK Libochovice a SK Zliv, ve druhé skupině pak týmy TJ Dolní Bukovsko / TJ Loko Veselí nad Lužnicí II., TJ Hraničář Horní Stropnice, FK Borek a SK Ševětín.

Jednotlivá utkání se hrála na dvakrát 15 minut. Do boje o třetí místo ze skupin postoupil kombinovaný tým Dolního Bukovska a Veselí nad Lužnicí společně se zlivskými fotbalisty. Po remíze 2:2 v řádné hrací době rozhodoval penaltový rozstřel. Ten vyšel vítězně pro domácí družstvo poměrem 4:3.

Finále o „ušatý pohár“ sehrály týmy SKP České Budějovice a Borku, kdy výsledek dopadl jednoznačně 2:0 pro hráče z krajské metropole. Nejužitečnějším hráčem turnaje byla vyhlášena fotbalistka budějckého SKP Adéla Machutková.

Nad řádným a spravedlivým průběhem dohlíželi delegovaní rozhodčí Josef Mikeska a Jaroslav Kodl. Divácká návštěvnost i vzhledem k počasí nebyla chabá, odhadem přišlo více jak 100 diváků z řad rodičů, kamarádů, fanynek a místních obyvatel.

Jménem TJ Dolní Bukovsko, oddílu kopané, děkujeme za přízeň, kterou nám zachovejte i v následujících dnech, týdnech a letech...

Napsal Milan Bajcura
trenér mládeže TJ Dolní Bukovsko, oddíl kopané
čtenářský příspěvek

Štítky fotbal, Dolní Bukovsko, turnaj mladších žáků, Jaderná elektrárna Temelín Skupiny ČEZ, pohár starosty městyse Dolní Bukovsko, Pražská konzervatoř, Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ, Veselí nad Lužnicí, SKP České Budějovice, Borek, fotbalista, Libochovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnaj mladíků vyhrál tým SKP, nejlepším hráčem byla dívka  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.