Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Týn na jaře poprvé ztratil, z Bernartic přivezl jen bod

První jarní zaškobrtnutí v I. A třídě potkalo fotbalisty týnské Olympie na trávníku Bernartic, kde vyválčili po remíze 0:0 pouze bod.

Svěřenci trenéra Vladimíra Švece se na jaře poprvé představili v roli hostujícího týmu a chvíli jim trvalo, než si zvykli na specifika bernartického hřiště. Nepříliš kvalitní terén ve spojení s důraznou hrou domácího týmu komplikoval Olympii její tradiční kombinační hru a už od úvodních minut bylo patrné, že vyzrát na defenzivu Bernartic nebude jednoduché.

Na první výraznější šance se čekalo až do závěrečné fáze prvního poločasu. Ve 33. minutě na sebe upozornil týnský kapitán Vařil, který se na hřišti znovu bil jako lev. Po jedné z jeho akcí se sám na malém vápně ocitl jeho útočný druh Štos. Pokoušel se o zakončení patičkou, bohužel ale míč netrefil ideálně a branku neohrozil.

Domácí Bernartice zahrozily těsně před přestávkou. Střílený centr z levé strany si Šonka div nesrazil do vlastní branky.

Po přestávce Olympie zvýšila aktivitu a obrana Bernartic dirigovaná kapitánem Psohlavcem chvílemi zažívala perné momenty. V 55. minutě nebezpečně hlavičkoval obránce Brom, o dvě minuty později byl potom blízko gólu opět Radim Štos. Po centru Mravce hlavičkoval z pár kroků těsně nad branku.

Bernartice se ve druhé půli soustředily především na obranu a do brejků vyrážely jen sporadicky. Jeden z mála útočných výpadů zakončoval jen těsně vedle Rakovan.

Zřejmě nejblíže k vítězné trefě byla Olympie v 75. minutě. V hlavní roli se objevil znovu aktivní kapitán Pavel Vařil, který si perfektně připravil střeleckou pozici, přízemní střele ale bohužel scházela větší razance.

Olympie vyšla na jaře poprvé střelecky naprázdno, na druhou stranu ovšem brankář Vachuta i potřetí udržel čisté konto. Výsledkem byla remíza 0:0, která opět o něco zdramatizovala boj o postup do krajského přeboru.

Trenér Vladimír Švec ale i nadále zůstává optimistou: „Věděli jsme, že nás zde čeká těžké utkání. Samozřejmě jsme přijeli pro výhru, remíza ale není žádnou tragédií, postupové plány rozhodně neměníme.“

Trenéra potěšilo, že Olympii na nedělní zápas do Bernartic přijely podpořit desítky týnských fanoušků. Kromě nich se zápasu zúčastnilo i marketingové oddělení, které pro podporovatele FK Olympie připravilo mimořádné vydání Studia Olympie.

Díky tomu teď mají fanoušci možnost si prohlédnout největší šance z venkovního zápasu FK Olympie, jako kdyby byli přímo na bernartickém stadionu! Chybět zde nebudou ani rozhovory s oběma trenéry a se samotnými hráči. Mimojiné se můžete ve videu těšit na to, koho vybral expert ve studiu za hráče utkání.

TJ Sokol Bernartice - FK Olympie Týn nad Vltavou 0:0

ŽK: 1:2. Diváci: 180.

Sestava Týna: Vachuta - Brom, Blüml, Šonka, Meidl - Mravec, Červenka, Pomije, Plojhar - Vařil, Štos. Trenér Vladimír Švec.

Tisková zpráva

Štítky fotbal, TJ Sokol Bernartice, FK Olympie Týn nad Vltavou, I. A třída, jaro, Vladimír Švec, Česká obec sokolská, krajský přebor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týn na jaře poprvé ztratil, z Bernartic přivezl jen bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.