Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Za budějcký provaz tahali v krajském přeboru Malšané

Když pomineme prvoligové Dynamo, nejvyšší fotbalovou soutěž na Budějcku hrají v sezoně 2011/2012 celky Roudného, Jankova, Hluboké a nováčka z Rudolfova. Tabulka Chance krajského přeboru mužů je po podzimní části nesmírně vyrovnaná a plná několika překvapení. Nejenže na čele figuruje tým, který v minulé sezoně bojoval o záchranu, ale téměř tradiční stálice z předních příček se nyní potácí těsně nad úplným dnem.

Nejvíce z budějckých mančaftů se na podzim dařilo Roudnému. Mužstvo od Malše dokázalo v první polovině sezony držet krok s dražickým lídrem, přesto se mu ani jednou nepovedlo probojovat se na první místo. Po 16. kole patří svěřencům kouče Štefana Lovičky výborná třetí příčka, což před sezonou určitě nikdo nečekal.

„V létě odešlo do zahraničí či jiných klubů několik zkušených hráčů. Mužstvo tedy podstatně omládlo, proto panovala určitá obava, jak se tak mladý kolektiv s krajským přeborem mužů vypořádá,“ uvedl Lovička.

Deset výher, tři remízy a třiatřicet bodů jsou však jasnými důkazy, že se roudenské ´mateřské školce´ dařilo až nad očekávání. „Musí u nás panovat obrovská spokojenost, i když jsme až posledním zápasem přišli o druhé místo. Kromě bodů jsem nadmíru spokojen i s vystupováním mužstva a předvedenou hrou,“ zářil Štefan Lovička, jenž se na jaře bude muset obejít bez gólmana, kapitána a duše týmu Daniela Kerla. Ostřílený strážce třech tyčí se totiž rozhodl ukončit aktivní činnost.

Na páté pozici se ziskem 28 bodů se po skončení podzimní části sezony usadili Jankovští. Tradiční účastník KP pod taktovkou Ivo Čecha možná předčil očekávání některých příznivců, každopádně současné umístění před lety ještě divizního celku odpovídá vzestupnému trendu výkonnosti mužstva.

„Jsem spokojen s tím, že nám patří místo v horní polovině tabulky, bodový zisk však měl být podle průběhu zápasů o něco vyšší. Většinou se nám dařilo prezentovat se tak, jak jsme chtěli a co bych rád viděl. Kromě toho jsme si před sezonou přáli, aby začalo v Jankově chodit víc diváků,“ řekl kouč SK Jankov Ivo Čech.

Za očekáváním na podzim zůstaly výkony hráčů z hlubockého podzámčí. Týmu trenéra Karla Váchy se opravdu nedařilo, když dokázal zvítězit v pouhých třech zápasech a sedmkrát hrál smírně. Nejlepší budějcký mančaft minulé sezony je teď až třináctý.

„Nejsem spokojen absolutně s ničím. Před rokem jsme hráli velice pohledný fotbal okořeněný spoustou gólů, který nás vynesl hned pod stupně vítězů. Bohužel jsme na naše výkony nenavázali,“ shrnul dosavadní působení Hluboké v krajské soutěži Karel Vácha, jenž se rozhodl u týmu dál nepokračovat.

„Jsem zklamaný celkovou situací ve fotbale. Mladí hráči nemají přílišné ambice, čímž neříkám, že je jim jedno, jak zápas dopadne, ale mnohdy to vzápětí po jeho skončení pustí z hlavy. To mi prostě vadí a přijde mi ztráta času věnovat se fotbalu čtyři dny v týdnu, když potom žádné výsledky nepřichází. Jsem soutěživý člověk, takže ať je to na jakékoliv úrovni, chci vyhrávat. Když tu touhu po vítězství nevidím u ostatních, jsem z toho frustrovaný,“ odůvodnil své rozhodnutí historicky nejlepší střelec budějckého Dynama. Jeho místo počínaje zimní přípravou zaujme dorostenecký trenér SKP České Budějovice Milan Borový.

Ještě hůře jsou na tom po podzimu Rudolfovští, jedni z nováčků v krajském přeboru. Po pátém kole u mužstva skončil trenér Ivo Schuster, který sice s týmem postoupil z I. A třídy do kraje, ale nula v kolonce počtu získaných bodů v úvodu nejvyšší oblastní soutěže dávala tušit, že přijde změna. Jeho místo zaujal Zdeněk Čadek mladší, jenž odešel z vltavotýnské Olympie. Ve zbytku podzimu sice společně se svými svěřenci získal jedenáct bodů, přesto se mladému kádru vedenému zkušeným kapitánem Martinem Zachem nepodařilo poslední šestnácté místo opustit.

„S umístěním ani bodovým ziskem určitě nemohu být spokojen. V některých utkáních se ale ukázalo, že tým by mohl mít šanci na kýženou záchranu. Ve většině případů jsem měl radost z nasazení a bojovnosti hráčů,“ řekl po posledním kole Čadek, který hodlá tým během zimní pauzy dobře připravit na očekávané záchranářské boje. „Chceme se pokusit tým posílit a určitě dát prostor i našim dorostencům. Velkou slabinou je proměňování brankových příležitostí. To musíme zlepšit.“

Štítky krajský přebor, Hluboké, Rudolfov, Roudný, podzim, fotbal, trenér, Karel Vácha, Jankov, SKP České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za budějcký provaz tahali v krajském přeboru Malšané  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.