Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

První polovinu soutěže zakončili motoráci výhrou nad Benátkami

Druhá nejvyšší tuzemská hokejová liga dospěla 26. kolem do konce úvodní poloviny základní části. Motoráci ji zakončili na svém vlastním kluzišti, když přivítali až dvanácté Benátky nad Jizerou. I když po čtyřiceti minutách hry zdaleka nebylo o vítězi rozhodnuto, domácí přidali v závěrečné třetině další branky a vyhráli přesvědčivě 4:1.

Motor vstřelil důležitou vedoucí trefu už po devětatřiceti sekundách hry. Straka unikl po levém křídle, nahrál mezi kruhy Martinu Heřmanovi a ten nedal Lukášovi střelou z voleje sebemenší šanci. Podruhé zvedali Jihočeši ruce nad hlavu ve 4. minutě, Kuchejda ale dorážel kotouč do posunuté branky.

Domácí měli převahu i v dalších minutách, jejich hra ale přílišnou kvalitou neoplývala. Mnohdy vázl přechod přes střední pásmo, které se Benátkám dařilo bránit. Snad největší šanci hostujícího celku v první třetině měl v 11. minutě Paločko, jehož zastavil až za cenu faulu Babka, slušnou šancí se na opačném konci kluziště nedlouho předtím prezentoval aktivní Kuchejda.

Ještě před odchodem do kabin se přesto skóre ještě jednou změnilo. Minutu a čtvrt před koncem farma Liberce neuhlídala Josefa Straku, kapitán Motoru naznačil střelu, s pukem na hokejce však udělal ještě krok a překonal bezmocného brankáře Středočechů.

Druhá perioda žádný větší vzruch nepřinesla. Domácí znovu měli převahu, jejich střelecké pokusy ale létaly buď mimo branku, nebo si s nimi benátecký gólman Jan Lukáš poradil. A budějcký strážce svatyně David Gába snad ani nestačil propotit výstroj.

Hosté se nehodlali s nepříznivým výsledkem smířit a hned po návratu z kabin ohrozil ležícího Gábu v největší šanci Benátek dosavadního průběhu utkání Ordoš. Tlak soupeře netrval dlouho a motorákům se povedlo na začátku poslední desetiminutovky skórovat při hře čtyři na čtyři. Žovinec vyvezl puk přes celé hřiště, v útočném pásmu obehrál obránce, dostal se až k zakončení, a i když ho Lukáš vychytal, za odraženým pokusem po hlavě vlétl David Kuchejda a protlačil kus gumy za čáru - 3:0.

Jenže Benátky dokázaly bleskově odpovědět. Za tři čtvrtě minuty vypálil od modré Kurka a odražený kotouč dopravil do poloodkryté klece kapitán Jan Plodek. Bojovnost domácího celku sklidila ještě jednou ovoce, konkrétně David Kuchejda dostal v 55. minutě nahrávku zpoza branky od Babky a důrazem překonal Lukáše počtvrté. Situaci sice hodnotil hlavní rozhodčí společně s tím brankovým, gól byl ale právem uznán. Jihočeši zvítězili 4:1 a přiblížili se průběžně třetí Slavii Praha na rozdíl jednoho bodu.

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): „Dobře jsme začali. Celá první třetina nebyla z naší strany špatná, měli jsme spoustu šancí a dvě gólovky jsme navíc nedali. Jenže po přestávce jsme si mysleli, že se soupeř porazí sám a začali jsme hrát složitě. V posledních dvaceti minutách jsme naštěstí dali dva góly a doplácali se k vítězství.“

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): „Na můj vkus jsme hráli hodně zaraženě, nebyli jsme aktivní, přitom na takovou hru jsme hráče celý týden připravovali. Bohužel se to tam neobjevovalo. Co se týká produktivity, ze šesti střel za dvě třetiny jsme ani produktivní být nemohli. Domácí nám odskočili v první a poslední minutě úvodní třetiny. Tyto dva momenty udaly ráz hry. Z naší strany tedy nespokojenost, hlavně s předvedeným projevem.“

Program WSM Ligy pokračuje pro České Budějovice již v pátek na ledě Havířova, další domácí představení nabídnou hokejisté svým příznivcům následující pondělí od 17:30 s Prostějovem.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Heřman (Straka, Suchánek), 19. Straka (Nouza, Heřman), 51. Kuchejda (Žovinec, Bohunický), 55. Kuchejda (Babka) - 51. Plodek (Kurka, Lakatoš). Rozhodčí: Schmejkal - Reich, Mekys. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 5072.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Kolmann, Kříž, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec, Zíb - Žálčík, Pajič, Květoň - Nouza, Straka, Heřman - Kuchejda, Mikyska, Švihálek - Guman, Rob, Babka. Trenér Petr Rosol.

HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Sejpal) - Kurka, Čermák, Jandejsek, Pabiška, Hubáček, Ulrych, Trška - Dlouhý, Lakatoš, Jonák - Ordoš, Plodek, Špaček - Kuťák, Volf, Hrníčko - Huňa, Havlas, Paločko. Trenér Jiří Čelanský.

Průběžné pořadí WSM Ligy po 26. kole: 1. Jihlava (56 bodů), 2. Kladno (54), 3. Slavia Praha (46), 4. MOTOR (45), 5. Kadaň (42), 6. Třebíč (42), 7. Litoměřice (39), 8. Havířov (38), 9. Ústí nad Labem (38), 10. Přerov (38), 11. Prostějov (33), 12. Benátky nad Jizerou (31), 13. Most (22), 14. Šumperk (22).

Štítky Benátky, HC Benátky nad Jizerou, David Kuchejda, Josef Straka, Jan Lukáš, Martin Heřman, Madeta Motor České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, David Gába, Jan Plodek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První polovinu soutěže zakončili motoráci výhrou nad Benátkami  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.