Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jejich předchůdci by měli radost. Motoráci porazili v retro dresech pražskou Slavii

Na šlágr 30. kola hokejové WSM Ligy hlásila Budvar Aréna vyprodáno! Atraktivní mač mezi budějckým Motorem a pražskou Slavií, třetím a čtvrtým týmem soutěže, sledovalo 6421 diváků. A rozhodně se během retro duelu, který připomínal 80 let starý postup týmu AC Stadion do ligy, nenudili. Přetahovaná o maximální bodový zisk vyvrcholila ve třetí třetině rozhodující brankou Davida Kuchejdy. Jihočeši vyhráli páté utkání v řadě za sebou.

Slavia hráče a fanoušky domácího týmu nemile překvapila pouhých padesát sekund od úvodního buly. János Vas se objevil před Gábou sám, vystřelil a kotouč tečovaný gólmanem Jihočechů skončil za brankovou čarou - 0:1. Pražané byli na koni a nad Motorem, kterému se dlouhou dobu nedařila zejména rozehrávka a přechod přes střední pásmo, měli převahu.

Další velkou šanci si slávisté vypracovali v 9. minutě Robinsonem, jeho střelu zblízka Gába chytil. Až necelých pět minut před koncem první části hry zahrozili domácí, Heřman však po špatné rozehrávce sešívaných trefil jenom tyčku. Vyrovnávací branky se příznivci budějckého mančaftu přece jen dočkali na začátku 18. minuty, když nahrávku Chovana zužitkoval přesnou střelou Rok Pajič.

Stav zápasu málem otočil ve prospěch svého týmu Nouza ve 24. minutě, puk letící z jeho hole ale vypadl z Hylákovy výstroje těsně vedle pravé tyčky. Do vedení tak zanedlouho šli hokejisté z hlavního města. Přesilovkovou střelu Robinsona tečoval nejprve Maďar Vas a poté mimo dosah brankáře Gáby bývalý hráč Motoru Pavel Kašpařík.

Když probíhala 34. minuta pohledného prvoligového duelu, České Budějovice dokázaly znovu srovnat s pražskou Slavií krok. Autorem akce, díky níž srdce nejednoho motoráckého fanouška zaplesalo, byl nejlepší hráč domácích Tomáš Nouza. Ten dostal přihrávku na středový kruh, efektně obešel obránce Knota a povedeným projektilem trefil růžek pražské klece - 2:2. Všichni svatí stáli Gábovi po boku pár sekund před sirénou, Kašpařík rozezvučel jenom tyčku.

Vyprodaná Budvar Aréna s napětím očekávala rozhodující trefu v závěrečné periodě. A dočkala se! Žálčík ve 46. minutě sice zahodil stoprocentní gólovku, když jej Hylák vychytal, skvělá bekhendová střela Davida Kuchejdy, jehož mezi útočnými kruhy uvolnil v 56. minutě Babka, už ale zvedla šest a půl tisíce fanoušků ze sedadel.

Minutu a čtvrt před koncem zkusili slávisté hrát vabank, tedy bez brankáře. Litovat mohli nevyužité obrovské šance Bahenského, který před skvěle chytajícím Gábou zklamal. Pět sekund před koncem totiž trefil prázdnou klec střelou ještě před modrou čárou Tomáš Nouza a zpečetil skóre na 4:2. Motoráci tak porazili Slavii Praha potřetí v sezoně.

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): „Začátek první třetiny byl špatný, dělali jsme chyby, naši útočníci propadali a hosté se dostávali do přečíslení. Gólman nás ale podržel. Do zápasu jsme se dostali až gólem těsně po skončení přesilovky. Druhá třetina se z našeho pohledu odvíjela lépe a hokejovostí i trpělivostí jsme vybojovali vítězství. Přitom jsme ho mohli i ztratit, utkání by možná slušela remíza.“

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, dali jsme úvodní gól a měli šance na odskočení na rozdíl dvou branek. Místo toho jsme ale v závěru třetiny inkasovali. Domácí poté přidali, začali více bruslit, byli důrazní a převzali iniciativu. Škoda, že nerozhodný stav nevydržel i po třetí třetině, bod jsme si zasloužili. Bohužel jsme se o něj připravili vlastními chybami. Nedá se nic dělat, musíme hrát dál. Za dnešní výkon chci přesto kluky pochválit.“

WSM Liga v těchto dnech pokračuje velkým tempem. Už v pondělí zajíždí motoráci do Ústí nad Labem, ve středu hrají doma proti Kadani (17:30) a za týden nastoupí na severu Moravy proti Šumperku.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slavia Praha 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. Pajič (Chovan), 34. Nouza (Kolmann), 56. Kuchejda (Babka, Zíb), 60. Nouza (Žovinec) - 1. Vas (Čermák, Robinson), 27. Kašpařík (Vas, Robinson). Rozhodčí: Doležal - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 3:5, navíc Pavlin (SLA) 10 minut. Využití: 0:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Mucha, Kolmann, Suchánek, Zíb, Bohunický, Žovinec - Květoň, Pajič, Chovan - Nouza, Straka, Heřman - Kuchejda, Mikyska, Švihálek - Žálčík, Babka, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

HC Slavia Praha: Hylák (Král) - Kolařík, A. Růžička, Hraško, Pavlín, Krstev, Knot, Andrlík - Bahenský, Mikulík, D. Hruška - Robinson, Vas, Čermák - Kubica, Kašpařík, Micka - Jiránek, Šafránek, Nestrašil. Trenér Pavel Hynek.

Průběžné pořadí WSM Ligy po 30. kole: 1. Jihlava (65 bodů), 2. Kladno (63), 3. MOTOR (56), 4. Slavia (52), 5. Kadaň (47), 6. Třebíč (46), 7. Přerov (45), 8. Ústí nad Labem (44), 9. Litoměřice (43), 10. Havířov (41), 11. Prostějov (40), 12. Benátky nad Jizerou (33), 13. Šumperk (30), 14. Most (25).

Štítky HC Slavia Praha, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Nouza, Budvar aréna, János Vas, Pavel Kašpařík, Rok Pajič, SK Dynamo České Budějovice, FK Ústí nad Labem, Salith Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jejich předchůdci by měli radost. Motoráci porazili v retro dresech pražskou Slavii  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.