Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bez Motoru to prostě nejde. Hradecká farma na budějckém ledě zkrachovala

Nedobytná tvrz hokejistů Motoru nepadla ani v utkání 42. kola WSM ligy, kdy Jihočeši hostili v Budvar aréně HC Stadion Litoměřice. Rezervní tým extraligového Hradce Králové inkasoval od rozjetých Budějčáků devět gólů. Hattrickem se blýsklo levé křídlo třetí domácí formace Jakub Babka.

Oproti předchozím domácím zápasům začali motoráci ten dnešní méně aktivně, v některých pasážích první třetiny je dokonce notně trápila rozehrávka. Přesto dokázali po dvaceti minutách vést 2:1.

O úvodní trefu se postaral v čase 4:30 Jakub Babka, jenž před Svobodou tečoval svižné nahození Mikysky ze středu kluziště. O dva to mohlo být v 11. minutě, Straka ale brankáře hostů nadvakrát nepřekonal, i když příznivci Motoru viděli kotouč za brankovou čarou. Rozhodčí měl opačný názor...

Pravda, Litoměřice na domácí celek herně nestačily, jenže ve 12. minutě procedil Kalla přes tři hráče Motoru nahrávku na rozjetého Tomáše Hornu a ten tváří v tvář brankáři Českých Budějovic vyrovnal. Do kabin odcházeli spokojenější svěřenci kouče Rosola díky Lukáši Zíbovi, když dostal deset vteřin před koncem namazáno od Květoně a povedenou trefou rozvlnil síťku Stadionu.

Gólem do šatny se Motor rozehrál ke špičkovému výkonu a začal svého soupeře válcovat. Ve 24. minutě obral Žálčík jednoho z litoměřických obránců o puk, viděl vlevo sjíždějícího Jakuba Babku a ten zblízka zvýšil na 3:1.

Zatímco Budvar arénou ještě znělo jméno střelce třetí branky, Budějčáci předvedli další ukázkovou akci. Pajič nahrál ve vlastním pásmu Petru Kolmannovi, ten prokličkoval středním pásmem až mezi kruhy a z ideální střelecké pozice vypálil do levého horního rohu Svobodovy klece.

Euforie ani zdaleka nekončila. Květoň vybojoval ve 28. minutě u pravého mantinelu kotouč, obkroužil svatyni Litoměřic, nahrál před brankoviště a Michal Chovan pohotovou střelou z otočky vstřelil další gól rozjetého Motoru - 5:1.

Sudím potrestanou šarvátku Straky s Plášilem a následné vyloučení Zíba hradecká farma při hře čtyři na tři bezezbytku využila. Bývalému jihočeskému zadákovi Bohumilu Jankovi se otevřel v čase 32:02 prostor, mladý hráč Litoměřic napřáhl a svou bombou málem protrhl síť za Bláhovými zády.

Snížení nesebralo domácím vítr z plachet. Necelé dvě minuty před sirénou překonal Adama Svobodu Jakub Babka a svou třetí trefou, kterou gólmana hostů dokonale vyšachoval a zakončoval do prázdné brány, zpečetil svůj hattrick - 6:2. Velké okamžiky mladého forvarda Motoru, jenž před sezonou přišel pod Černou věž z pražské Slavie.

Střelnice pokračovala i v závěrečné periodě. Do té doby téměř neviditelné duo Josef Straka - Tomáš Nouza rozjelo akci dva na jednoho, kapitán nahrál svému parťákovi z útoku, který se proti náhradnímu brankáři kališníků, aniž by si stihl sáhnout na puk, ranou z první nemýlil. Na kostce nad ledem svítil stav 7:2.

O korekci skóre se postaral v čase 44:38 hostující Lukáš Nedvídek, jehož střela do horní části brány se Bláhovi skutálela po zádech až za čáru. Pětigólové vedení si vzali motoráci zpátky v 50. minutě. Chovan nahrál zpoza branky volnému Pajičovi, jeho bombu sice Pavelka vyrazil, ale na dorážku Lukáše Květoně už byl krátký - 8:3.

Hrubá chyba mladíka Klineckého při rozehrávce za brankou vyústil ve čtvrtý gólový zápis Litoměřic, na listinu střelců se tentokrát zapsal Richard Kristl. Jenže odpověď přišla bleskově. Fazóna třetího útoku Českých Budějovic uzavřela stav zápasu dvě minuty a osm sekund před samotným závěrem. Mikyska našel v pravém kruhu autora branky na 9:4 Lukáše Žálčíka.

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): „První třetina byla špatná, vůbec jsme nehráli to, o čem jsme se bavili během přípravy na zápas. Pak proběhla bouřka v kabině, hráči začali plnit své úkoly a další průběh utkání už byl podle našich představ.“

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Zápas zlomil přelom první a druhé třetiny. Deset vteřin před odchodem do kabin jsme dostali gól a po návratu zpátky na dvě trefy domácím nahráli. Oni jsou v laufu, my v útlumu, podle toho zápas vypadal. Bojujeme o play-off, ale takhle rozhodně ne.“

Další pokračování napíše WSM liga tuto sobotu na ledě v Edenu, kam Motor zavítá na zápas se Slavií Praha. Příští domácí mač odehrají Jihočeši v pondělí 25. ledna od 17:30 proti Ústí nad Labem.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Stadion Litoměřice 9:4 (2:1, 4:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 5. Babka (Mikyska, Zíb), 20. Zíb (Květoň, Pajič), 24. Babka (Žálčík, Mikyska), 26. Kolmann (Pajič, Kříž), 28. Chovan (Květoň, Pajič), 39. Babka (Žálčík, Zíb), 42. Nouza (Straka, Suchánek), 50. Květoň (Pajič, Chovan), 58. Žálčík (Mikyska, Kříž) - 12. Horna (Kalla, Doležal), 33. Jank (Kalla, Nedvídek), 45. Nedvídek (Plášil), 58. Kristl (Krátoška). Rozhodčí: Zubzanda - Kreuzer, Svobodová. Vyloučení: 4:9, navíc Šulc a Horna (oba LIT) 10 minut. Využití: 3:1. Diváci: 5036.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kůdela) - Kříž, Kolmann, Vráblík, Suchánek, Zíb, Bohunický, Klinecký - Květoň, Pajič, Chovan - Nouza, Straka, Kuchejda - Žálčík, Mikyska, Babka - Marek, Rob, Švihálek - Točík. Trenér Petr Rosol.

HC Stadion Litoměřice: Svoboda (Pavelka) - Jank, Toman, Plášil, Šulc, Vašíček, Frühauf, Mikliš - Horna, Doležal, Kalla - Nedvídek, Švagrovský, Kopta - Beránek, Přeučil, Berger - Kristl, Rousek, Krátoška. Trenér Miloš Říha ml.

Průběžné pořadí WSM Ligy po nedohraném 42. kole: 1. Kladno (86 bodů), 2. MOTOR (82), 3. Jihlava (80), 4. Slavia (75), 5. Kadaň (66), 6. Havířov (65), 7. Přerov (65), 8. Prostějov (65), 9. Litoměřice (60), 10. Třebíč (58), 11. Ústí nad Labem (57), 12. Benátky nad Jizerou (43), 13. Šumperk (40), 14. Most (37).

Štítky Madeta Motor České Budějovice, HC Stadion Litoměřice, Lukáš Květoň, Budvar aréna, FC Hradec Králové, Michal Chovan, Adam Svoboda, Josef Straka, Tomáš Horna, Lukáš Nedvídek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez Motoru to prostě nejde. Hradecká farma na budějckém ledě zkrachovala  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.