Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zubři znovu nabrousili kopyta a vyrovnali čtvrtfinálovou sérii

Spousta emocí, osobních soubojů, šarvátek, ale i pohledných akcí a pěkných gólů. Bohužel pro fanoušky Motoru víckrát lovil kotouč zpoza svých zad brankář Bláha. Druhý čtvrtfinálový mač WSM ligy ovládli hokejisté Přerova v poměru 4:3 a na svůj stadion vrací tuto sérii za vyrovnaného stavu.

S taktikou provokovat a vyvolávat šarvátky zpočátku přerovským zubrům pšenka příliš nekvetla. Na ledě se víc boxovalo a vylučovalo než hrálo. Vždyť úvodní perioda trvala padesát minut a rozhodčí v ní rozdali stejný počet minut trestných. Hokejovější Budějčáci měli navrch a stejně jako o den dříve vedli 2:1.

Skóre otevřel v sedmé minutě Luboš Rob, jenž nadvakrát dotlačil puk do brány a zužitkoval tak jednu z mnoha početních výhod Jihočechů. Drtivý tlak domácích mohl proměnit v další gól Babka, místo rozvlnění sítě ale rozezvučel jen tyčku. Nedlouho potom už červené světlo za hostující klecí svítilo - Zíbovu přesilovkovou bombu tečoval mimo dosah Klimeše Lukáš Květoň.

Další slibné šance motoráků změnu stavu nepřinesly, a tak možnosti vstřelit kontaktní branku se chopil Zubr. Špatné vyhození Vráblíka zachytil mezi kruhy Vlastimil Dostálek a snížil na 1:2 z pohledu Přerova. Hosté dostali v závěru první části hry výhodu dvojnásobné přesilovky a Budějce se musely začít bát. Právem. Čtyřiapadesát sekund odpočítala časomíra z prostřední třetiny a hosté se trefili. Na listinu střelců se zapsal obránce Jakub Grof.

Za vyrovnaného stavu se začínalo prakticky od začátku. České Budějovice měly v následujících minutách ideální příležitost strhnout vedení na svou stranu, jelikož hrály dvě minutu a čtvrt dlouhé přesilovky pět na tři. Gólem to zavánělo hlavně na přelomu 32. a 33. minuty, Nouza ani Rob však proti Klimešovi neuspěli.

Nedáš - dostaneš. Tohle otřepané pravidlo znovu platilo v početní výhodě přerovského týmu osmašedesát sekund před sirénou. Projektil Chmelíře se od Bláhy odrazil k Vlastimilu Dostálkovi a ten svou druhou trefou dnešního duelu poslal moravský celek do vedení.

Nejlepší podívaná byla na programu ve třetí periodě. Vlna euforie se zvedla ve 42. minutě, kdy ze zdánlivě ztracené situace vytěžili českobudějovičtí hokejisté maximum. V rohu kluziště získal puk Nouza, nahrál Kolmannovi, jenž našel v mezikruží volného Lukáše Žálčíka a ten se nemýlil - 3:3.

Na kostce svítil čas 45:32 a Motor po hodně diskutovaném momentu vedl. Vyražený pokus Vráblíka dojížděl Tomáš Nouza a bruslí dopravil kotouč do sítě. Podle rozhodčího však byl jedním z hostujících hráčů faulován a branku nevsítil kopnutím, a tak nově platilo skóre 4:3.

Po dvou nevyužitých tutovkách Sýkory a efektním semaforu Bláhy, kterým prozatím připravil Dostálka o třetí zásah a rozjásal tak nadšené tribuny, se základní čas vyhrazený tomuto duelu dohrál bez branek. Rozhodnutí padlo až v prodloužení, bohužel pro domácí se díky hattricku Vlastimila Dostálka radovali Přerovští. Jeho projektil z pravého kruhu přesto mohl brankář Českých Budějovic chytit...

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): „Přistoupili jsme na hru soupeře, naše hloupost. Sice jsme využili hodně přesilovek, jenže ty další jsme promarnili. Nezvládli jsme především početní výhodu pět na tři. Při některých situacích jsme strašně chybovali. Jak za stavu 4:3, tak i v prodloužení. Takové chyby se stávat nemají, v play-off to hodně bolí.“

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): „Díky bojovnosti a našemu srdíčku, které včera nebylo tolik vidět, jsme vyrovnali sérii. Takovým způsobem můžeme s tímto soupeřem bojovat a konkurovat mu.“

Prvoligové čtvrtfinále pokračuje v závěru tohoto týdne, konkrétně během pátečního a sobotního večera na přerovském stadionu. Za jakého stavu se vrátí série do Budvar arény? Hrát se v ní bude nadcházející pondělí od 17:30.

ČEZ Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov 4:5p (2:1, 0:2, 2:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Rob (Květoň, Mucha), 8. Květoň (Zíb, Mucha), 42. Žálčík (Kolmann, Nouza), 46. Nouza (Vráblík) - 15. Dostálek, 21. Grof (Chmelíř), 39. Dostálek (Chmelíř, Grof), 57. Kovařík (Popelka, Ferenc), 65. Dostálek (Grof, Procházka). Rozhodčí: Wagner, Schmejkal - Podrazil, Bosák. Vyloučení: 12:20, navíc Marek (CEB), Ferenc a Hořava (oba PRE) 10 minut. Využití: 4:3. Diváci: 6227. Stav série: 1:1.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kváča) - Mucha, Zíb, Suchánek, Kolmann, Bohunický, Vráblík, Žovinec - Chovan, Rob, Květoň - Nouza, Straka, Kuchejda - Žálčík, Mikyska, Babka - Marek, Točík, Švihálek. Trenér Radek Bělohlav.

HC ZUBR Přerov: Klimeš (Slovák) - Chmelíř, Grof, Pala, Hořava, Vágner, Ferenc, Běhal, Šnajnar - Procházka, Sýkora, Dostálek - Sikora, Král, Mrázek - Goiš, Popelka, Kovařík - Š. Kratochvíl, Stoklasa, Blinka. Trenér Petr Dočkal.

Štítky HC Zubr Přerov, Madeta Motor České Budějovice, Vlastimil Dostálek, Tomáš Nouza, Jakub Grof, Luboš Rob, Lukáš Květoň, SK Dynamo České Budějovice, Radek Bělohlav, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zubři znovu nabrousili kopyta a vyrovnali čtvrtfinálovou sérii  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.