Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Budějce slaví triumf nad extraligovou Kometou

Závěrečný zápas letní přípravy na ledě Budvar Arény vyšel hokejistům Motoru na jedničku. Před vlastními fanoušky si Jihočeši poradili s Kometou Brno v poměru 3:1, i když museli už v první třetině dohánět jednogólovou ztrátu.

Počáteční oťukávání mělo slušné tempo, žádná větší gólovka ale k vidění nebyla. O vedoucí branku se postarala v 11. minutě posila Komety s bohatými zkušenostmi z NHL. Motoráci ztratili puk při rozehrávce, Král našel Martina Erata a ten přesnou střelou pod horní tyčku otevřel skóre utkání.

S odpovědí domácí nečekali příliš dlouho, přesněji osmdesát sekund. Na vlastní modré čáře se rozjel obránce Fillman, najel si do útočného pásma, jeho střelu brněnský gólman Vejmelka neudržel a důrazný Tomáš Nouza volně ležící kotouč trefil do sítě - 1:1.

Nebojácný výkon Jihočechů nesl kýžené ovoce. Perfektní souhru předvedli ve 29. minutě Rob se Žálčíkem. Prvně jmenovaný vyhrál buly pro Lukáše Žálčíka, který odstartoval dopředu jako střela, poradil si s bránícím Malcem a střelou do horní části branky poslal domácí do vedení.

Ve druhé polovině prostřední části hry bylo vyloučeno hned několik hráčů na obou stranách, stav se však nezměnil jak po velké šanci Kvapila, tak ani po možnosti Nouzy, jehož našel osamoceného před hostující klecí Heřman. V na přelomu třetin hrály Budějce ve dvojnásobném oslabení, největší šancí Komety byla tyčka Nečase.

Klíčovým momentem zápasu se ukázal začátek závěrečné třetiny, kdy pokračovalo oslabení českobudějovického celku ve třech, navíc byl vyloučen ještě Fillman, takže nevýhoda Motoru trvala další více než dvě a půl minuty. Jihočeši však přečkali krušné chvíle bravurně a získali potřebnou sebedůvěru.

Tu prokázal v čase 44:48 bývalý kapitán Josef Straka, když po nahrávce od Chovana napřáhl v levém kruhu až ke stropu haly a Vejmelkovi nedal přesilovkovou bombou šanci. Vedení 3:1 udrželi domácí hokejisté až do posledního hvizdu, a to i po samostatném úniku Nouzy a brněnského Vondráčka.

Cenné vítězství nad extraligovým rivalem mohly České Budějovice korunovat ještě v dodatečném prodloužení a při samostatných nájezdech. Pětiminutovka hraná ve třech nabídla spoustu zajímavých šancí, bohužel ani jednomu z celků se nepodařilo skórovat. V následné dovednostní disciplíně se radovali hráči Komety po rozhodujícím nájezdu v podání Martina Erata.

Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „Odehráli jsme velmi dobré utkání. Nasazení bylo z naší strany o dvě stě procent lepší než v Ústí. Jako kdyby hrál úplně jiný mančaft. Po minulém zápase jsme si ukázali chyby a kluci hráli přesně to, co jsme si řekli v kabině.“

Závěr letního přípravného období obstará úterní zápas v Táboře a páteční duel na ledě Mladé Boleslavi. První zápas WSM ligy na domácím stadionu odehraje ČEZ Motor ve středu 14. září od 17:30 proti Mostu. Ještě před tím ho ale čekají venkovní mače s pražskou Slavií a Horáckou Slavií Třebíč.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Kometa Brno 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Nouza (Fillman), 29. Žálčík (Rob), 45. Straka (Chovan, Suchánek) - 11. Erat (Král, O. Němec). Rozhodčí: Pražák, Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 7:10, navíc Erat 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 3800.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Fillman, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Zíb, Mucha, Mazanec, Pýcha - M. Čermák, Nouza, Květoň - Guman, Straka, Heřman - Žálčík, Rob, Chovan - Kuchejda, Škoda, Babka. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) - Štencel, Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Mikyska, Trška, Král - Kvapil, Nečas, Erat - Zaťovič, Hruška, Němec - Káňa, L. Čermák, Zohorna - Dymáček, Dočekal, Vondráček. Trenér Libor Zábranský.

Štítky Madeta Motor České Budějovice, České Budějovice, HC Kometa Brno, Martin Erat, Tomáš Nouza, Budvar aréna, Josef Straka, National Hockey League, HC Slavia Praha, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce slaví triumf nad extraligovou Kometou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.