Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Prohry zapomenuty. Hokejovou premiéru na jihu Čech ovládli motoráci

Premiérový duel nové hokejové sezony na ledě Budvar arény zahájilo vystoupení Jihočeské filharmonie, která svými melodiemi rozezpívala i zaplněný kotel. Čtvrté kolo WSM ligy mezi ČEZ Motorem České Budějovice a Mostem domácí zvládli a po dvou neúspěších na hřištích soupeřů se vrátili zpátky do hry.

Utkání se začalo lépe vyvíjet pro domácí hokejisty a v průběhu 3. minuty při přesilovce poprvé vážněji zahrozili Heřman s Nouzou. Změny skóre se lačné publikum dočkalo až v čase 9:24, kdy Michal Chovan využil chyby mostecké obrany a přesně mířenou střelou rozvlnil síťku za Halászem.

Za tři minuty měli motoráci další početní výhodu, Škoda našel zadovkou volného Miloslava Čermáka, ten si zavezl kotouč mezi kruhy a nedal hostujícímu gólmanovi šanci - 2:0. Největší závar před Bláhou nastal v 17. minutě po střele Strejčka, on ani jeho dojíždějící spoluhráč Stříbrný ale nebyli úspěšní.

Dominance hráčů oblékajících dres Českých Budějovic pokračovala i po přestávce. I když Čermák v oslabení přestřelil, nahození Muchy ve 26. minutě šikovně tečoval Luboš Rob a poslal svůj tým do vedení 3:0. O čtyřbrankový rozdíl se postaral Lukáš Zíb, když si v čase 28:00 sjel k levé tyčce, kde ho ve správnou chvíli našel Rob a zkušený budějcký bek měl před sebou prázdnou klec.

V závěrečné periodě vyvrcholilo snažení Jihočechů dalšími třemi brankami - souhra Roba s Jakubem Babkou skončila v 45. minutě krásným gólem na 5:0, dorážka Škodovy střely přistála na hokejce Davida Kuchejdy a následně v síti a 2,3 sekundy před sirénou uzavřel stav duelu na přesvědčivých 7:0 výborně hrající Luboš Rob, k němuž se dostal Halászem vyražený projektil Babky.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Nastoupili jsme do zápasu velkým tlakem, bohužel jsme zpočátku nedokázali skórovat. Mám radost, že hráči dohráli utkání ve stejném nasazení až do konce. Dnes se to vyvedlo jak bodově, tak i třetí formaci Luboše Roba. Na rozdíl od minulých zápasů to klapalo v obraně, rovněž Bláha působil v brance velice jistě.“

Jiří Doležal (HC Most): „Přestáli jsme tlak úvodní tlak domácích a jejich přesilovku, pak jsme ale udělali hrubou chybu a dostali gól. Od té doby to šlo s námi z kopce. Nedokázali jsme eliminovat dobrý pohyb domácích a v oslabeních zůstávalo volné brankoviště. Se stavem 4:0 se dá těžko něco udělat. Morálka hráčů nebyla taková, aby utkání zdramatizovali a odehráli druhou půlku lépe.“

Pokračování druhé nejvyšší hokejové soutěže je na programu v sobotu, kdy Motor hraje v Kadani. Další zápas na českobudějovickém ledě sehrají Jihočeši příští středu od 17:30 s nováčkem soutěže, třineckou farmou z Frýdku-Místku.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Most 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. Chovan, 13. Čermák (Škoda, Kuchejda), 26. Rob (Mucha, Chovan), 29. Zíb (Rob, Chovan), 45. Babka (Rob), 55. Kuchejda (Škoda, Pavlin), 60. Rob (Babka, Zíb). Rozhodčí: Valenta - Malý, Šimán. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 5308.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Fillman, Žovinec, Pavlin, Pýcha, Mucha, Zíb, Suchánek - Čermák, Pajič, Květoň - Nouza, J. Straka, Heřman - Chovan, Rob, Babka - Šulek, Škoda, Kuchejda. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Most: Halász (Spěšný) - Hora, J. Novák, K. Černý, Šesták, Baránek, Strejček, Bednárik - Kubinčák, Divíšek, Stříbrný - Rod, Havlíček, Mráz - M. Havelka, Alinč, Válek - Chlapík, J. Šimeček, Slavíček. Trenér Jiří Doležal.

Štítky hokej, Madeta Motor České Budějovice, Luboš Rob, Česko, HC Škoda Plzeň, Michal Chovan, ČEZ, Budvar aréna, Miloslav Čermák, Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohry zapomenuty. Hokejovou premiéru na jihu Čech ovládli motoráci  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.