Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vítěznou šňůrou se hokejisté dotahují na čelo tabulky

Bodový zisk ve čtrnáctém kole WSM ligy byl podle papírových předpokladů pro budějcké hokejisty povinností. Finančními problémy zmítaná Slavia Praha ale neudělala na jihočeském ledě ostudu a takřka během celého utkání hrála s ČEZ Motorem vyrovnanou partii. Jenže tým v modrých dresech vstřelil tři branky a pátou výhrou v řadě za sebou potvrdil domácí neporazitelnost trvající od začátku této sezony.

Zatímco někteří sportovní fanoušci ještě dobíhali ze Střeleckého ostrova, kde Dynamo bojovalo se Spartou Praha, nedalekou Budvar arénou zněla gólová radost. Na konci třetí minuty se odraženého kotouče ujal Miloslav Čermák a přesnou střelou otevřel skóre utkání. To však bylo všechno, co domácí hokejisté v první třetině předvedli. Herně se více dařilo slávistům, bohužel pro ně se to na skóre zápasu nijak nepromítlo.

Závěrečné okamžiky úvodní části hry to žilo především v hledišti, kde se objevili fanoušci fotbalové Sparty a roztaženým transparentem akorát rozzlobili některé příznivce budějckého celku. Vše naštěstí skončilo jen u potyčky s ochrankou. S několika provokatéry si pak venku poradili policisté.

Kdo sázel na debakl, který slávisté schytali uplynulou sobotu na ledě Prostějova, byl možná trochu zklamán. Hosté se prezentovali sympatickým výkonem a Jihočeši v utkání zdaleka tak nedominovali. Přesto se jim v prostřední části hry podařilo vstřelit další dvě branky.

O dvougólový rozdíl se ve 25. minutě postaral kapitán Lukáš Květoň, jemuž namazal do jízdy obránce Suchánek a domácí střelec napálil kotouč bez váhání do šibenice. Největší šanci měla Slavie paradoxně ve vlastním oslabení, když ve 33. minutě zahodil stoprocentní gólovku Marcel. Souboj tváří v tvář forvardovi Pražanů totiž vyhrál Gába.

Motorákům se povedlo do přestávky přidat ještě třetí trefu. Na kostce svítil čas 36:10 a Tomáš Nouza se nejlépe ze všech zorientoval v nepřehledné situaci před Frodlem, která vznikla zásluhou tvrdé rány Suchánka od modré čáry. Černou kaňkou závěru druhé třetiny byl likvidační faul Pohla na domácího Heřmana, jenž zůstal po tvrdém kontaktu s hrazením ležet otřesený na ledě.

Závěrečná perioda sice nebyla bez úplně bez šancí, těch vyložených ale bylo jako šafránu. Naopak tvrdých střetů bylo až dost - domácí Heřman a hostující Marcel museli za své nevybíravé počínání předčasně do sprch. Více než Gába byl v permanenci sešívaný brankář Frodl, jenže ani jeden z budějckých střelců ho nepřekonal a utkání tak skončilo výsledkem 3:0 pro Motor.

České Budějovice díky dalšímu triumfu drží v nové sezoně 2016/2017 domácí neporazitelnost a díky bodové ztrátě Prostějova (s Jihlavou prohrál v prodloužení) se posunuly už na druhé místo tabulky WSM ligy, jen dva body za vedoucí kladenské Rytíře.

Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „Dnes můžeme být spokojeni pouze s výsledkem, hra nebyla podle našich přestav. Slavia měla výborný pohyb i osobní souboje a kromě toho jim dobře zachytal gólman.“

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Gratuluji domácím k zaslouženému vítězství. Vzhledem k tomu, že se náš tým sešel v tomto složení až dnes ráno, jsme jim byli důstojným soupeřem. Gólman Motoru ale chytal velmi dobře a všechny naše šance zlikvidoval. Těžko můžeme myslet na lepší výsledky. Kluci bojovali na tři pětky a odvedli maximum. S jejich předvedeným výkonem jsme spokojeni a děkujeme jim za něj.“

Tuto sobotu čeká motoráky venkovní utkání v Jihlavě, vlastnímu publiku se představí znovu příští středu od 17:30 proti Horácké Slavii Třebíč.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slavia Praha 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Čermák (Pýcha), 25. Květoň (Suchánek), 37. Nouza (Heřman, Suchánek). Rozhodčí: Smitka - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 2:4, navíc Heřman (CEB) 5 minut + OK, Pohl a Marcel (oba SLA) 5 minut + OK. Využití: 1:0. Diváci: 6012.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Fillman, Žovinec, Mazanec - Nouza, Rob, Čermák - Chovan, Pajič, Heřman - Žálčík, Škoda, Květoň - Kuchejda, Babka. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Slavia Praha: Frodl (Polívka) - Pohl, Knot, Štebih, Holý, Andrlík, Bača - Kverka, Dušek, M. Kadlec - Kubica, Šafránek, Rys - Marcel, Tulačka, Šmerha - Šteiner, Heldák. Trenér Milan Razým.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 14. kole: 1. Kladno (29), 2. ČEZ MOTOR (27), 3. Prostějov (25), 4. Jihlava (23), 5. Ústí nad Labem (23), 6. Slavia Praha (23), 7. Benátky nad Jizerou (21), 8. Třebíč (20), 9. Přerov (19), 10. Litoměřice (19), 11. Frýdek-Místek (17), 12. Most (16), 13. Havířov (13), 14. Kadaň (10).

Štítky hokejista, HC Slavia Praha, Madeta Motor České Budějovice, ČEZ, Miloslav Čermák, HC Dukla Jihlava, LHK Jestřábi Prostějov, Lukáš Květoň, Tomáš Nouza, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítěznou šňůrou se hokejisté dotahují na čelo tabulky  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.