Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Horácká Slavia připravila ve třetí třetině budějcké hokejisty o bod

Odčinit porážku na ledě jihlavské Dukly, která ukončila pětizápasovou vítěznou sérii hokejistů ČEZ Motoru, se mužstvu z jihočeského krajského města povedlo jen částečně. Před domácím publikem ztratili během středečního duelu nepovedenou třetí třetinou vyhraný zápas proti Třebíči a o zisku bonusového bodu tak svěřenci trenérů Stavjani a Štrby museli rozhodnout až při samostatných nájezdech.

Počáteční oťukávání diváky určitě nenadchlo, s přibývajícími minutami ale motoráci zařadili druhý rychlostní stupeň a svého rivala začali válcovat. Nádhernou souhru předvedla v 9. minutě třetí formace. Fillman zachytil kotouč v obranném pásmu u mantinelu, okamžitě ho předal Babkovi, který našel při situaci dva na jednoho úplně volného Davida Kuchejdu a ten bekhendovým blafákem vymetl pravý horní růžek třebíčské svatyně.

Po sedmapadesáti sekundách od úvodní trefy Budějčáci přidali druhou branku, když Pýchova střela neprošla skrumáží těl před brankou, tam ale vyčkával Martin Heřman a rychlým pokusem z otočky se trefil mezi Svobodovy betony - 2:0. Domácí měli jasně navrch. Další gólovku si zanedlouho vypracoval Škoda a v 15. minutě netrefil klec navrátilec po zranění Esposito. I když Třebíč o sobě dala několikrát vědět, Motor po první třetině zaslouženě vedl.

Rozjetí domácí si herní pohodu přenesli také do druhé části hry a mohli svůj náskok zvýšit. Ve 24. minutě bylo po faulu na Škodu nařízeno trestné střílení, útočník v modrém dresu však této výhody nevyužil. Obrovskou šanci za několik okamžiků zahodil Rob, jenž se dostal až před Svobodu, síťku za ním ale nerozvlnil.

Možnost snížit měli třebíčští hokejisté ve 26. minutě, jenže Dolníček orazítkoval jenom tyčku. Dlouhé minuty se na ledě neodehrálo nic zásadního, až v čase 38:16 přišel první gól Horácké Slavie. Jan Milfait dostal na levém kruhu nahrávku od Kuska, objel bránu a proti jeho bleskurychlému zakončení u druhé tyčky neměl Bláha šanci.

Gólově nejlepší byla třetí perioda, bohužel v ní domácí ztratili vyhraný zápas. Sérii vyložených hostujících šancí odstartoval ve 43. minutě Mrázek, jenž neproměnil samostatný únik. Za dvě minuty se o slovo v přesilové hře přihlásili motoráci. Rob vyhrál buly pro Suchánka, jenž vypálil na Svobodu, vyraženého puku se zmocnil Miloslav Čermák a zvýšil na 3:1.

Za dvacet osm sekund však Třebíčští dokázali odpovědět. Chybu domácí obrany potrestal před brankou číhající Roman Dymáček. Naštěstí České Budějovice ukázaly svou sílu a ve 47. minutě znovu vedly rozdílem dvou gólů. Velký podíl na tom měl Kuchejda, když vybojoval v rohu kotouč pro Jakuba Babku, ten naslepo vypálil do hradby těl u brankoviště a rozsvítil červené světlo - 4:2.

Když už to vypadalo, že další domácí výhra v základní hrací době je na spadnutí, tým z Vysočiny motoráky připravil o jisté tři body. Vyloučení Žovince potrestal v čase 48:48 obr Radim Zohorna a 62 sekund před závěrečnou sirénou Bláha nedosáhl lapačkou na pokus Petra Mrázka mířící do horní poloviny budějcké svatyně.

Následovalo první prodloužení Motoru v této sezoně. Tři hráči na každé straně skórovat nedokázali ani při třebíčském oslabení v závěru přidaného času, na řadu tudíž musely přijít samostatné nájezdy. Zatímco hostující Milfait a Mrázek neskórovali, Tomáš Nouza s Miloslavem Čermákem byli neomylní. ČEZ Motor tak získal druhý bod, v průběžné tabulce se však propadl za Prostějov a Jihlavu na průběžnou čtvrtou příčku.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Po nějaké době jsme dali víc než tři góly a navíc proměnili dvě penalty. To je snad jediné pozitivní, co si momentálně vybavuji. Od začátku jsme hráli na tři formace a vytvořili si tlak, za stavu 2:0 měl Rob proměnit svůj nájezd nebo Škoda trestné střílení. Pak mohlo být po zápase. Hosté se ale dostali do hry a v závěru byl každý puk letící na naši bránu nebezpečný. Jsme rádi, že jsme dva nájezdy proměnili.“

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): „Přijeli jsme hrát proti silnému týmu, a tak jsme chtěli vycházet z dobré defenzivy a zajištěného středního pásma. První třetinu jsme nehráli dobře a inkasovali dva slepené góly, obranné pásmo se nám nedařilo pohlídat. Od druhé třetiny jsme ale hru vyrovnali a byli domácím vyrovnaným soupeřem. Cením si, že to hráči dotáhli do stavu 4:4 a vybojovali aspoň bod.“

Program WSM ligy zavede českobudějovické hokejisty tuto sobotu do Mostu. Domů se vrátí přesně za týden, kdy v Budvar aréně nastoupí proti trápící se Kadani.

ČEZ Motor Č. Budějovice - SK Horácká Slavia Třebíč 5:4sn (2:0, 0:1, 2:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Kuchejda (Babka, Fillman), 10. Heřman (Pavlin, Pýcha), 45. Čermák (Suchánek, Rob), 47. Babka (Kuchejda), rozhodující nájezd Nouza - 39. Milfait (Kusko, Zohorna), 46. Dymáček (Psota), 49. R. Zohorna (R. Erat, Dolníček), 59. Mrázek (R. Erat, Niko). Rozhodčí: Kasík - Zídek, Polák. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 5077.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Fillman, Žovinec, Mazanec, Zíb - Nouza, Rob, Čermák - Žálčík, Esposito, Heřman - Kuchejda, Škoda, Babka - Šulek, Doktor, Točík. Trenér Antonín Stavjaňa.

SK Horácká Slavia Třebíč: D. Svoboda (Jekel) - J. Zdráhal, Niko, Bartejs, Lojek, F. Král, Koch, D. Mikyska, Schejbal - R. Erat, Dolníček, R. Zohorna - Kusko, Milfait, Mrázek - Jan Wasserbauer, Psota, Dymáček - Juráň, Paták. Trenér Martin Sobotka.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 16. kole: 1. Kladno (33), 2. Prostějov (30), 3. Jihlava (29), 4. ČEZ MOTOR (29), 5. Ústí nad Labem (26), 6. Slavia Praha (26), 7. Přerov (25), 8. Benátky nad Jizerou (24), 9. Litoměřice (22), 10. Třebíč (22), 11. Frýdek-Místek (20), 12. Kadaň (16), 13. Most (16), 14. Havířov (15).

Štítky hokejista, HC Slavia Praha, SK Horácká Slavia Třebíč, ČEZ, trestné střílení, HC Dukla Jihlava, Antonín Stavjaňa, Madeta Motor České Budějovice, Petr Mrázek, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horácká Slavia připravila ve třetí třetině budějcké hokejisty o bod  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.