Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tomáš Nouza vystřelil Motor na první místo ligy!

Domácí neporazitelnost hokejistů ČEZ Motoru pokračuje. Kouzlo Budvar arény totiž neprolomila ani farma extraligového Mountfieldu HK. Hostující Litoměřice přesto domácí mužstvo notně potrápily a výsledek byl otevřený až do závěrečných okamžiků. Tříbodový zisk, díky němuž se Budějčáci protlačili přes kladenské Rytíře do čela prvoligové tabulky, zajistil hattrickem ostrostřelec Tomáš Nouza.

Fanoušci nabažení gólově bohatým utkáním s Prostějovem museli být průběhem první třetiny duelu s litoměřickým Stadionem zklamáni. Domácí sice nezačali špatně, nabídky dvou přesilovek hned úvodu ale nevyužili. Paradoxně během vlastní početní výhody hosté chybovali ve středním pásmu, Tomáš Nouza se v 8. minutě rozjel proti Pavelkovi sám a povedeným blafákem poslal Motor do vedení.

Na tři pětky hrající Litoměřice inkasovaná branka nezaskočila. Za šedesát čtyři sekund objevil Švagrovský mezi kruhy úplně volného Tomáše Rubeše a ten tváří v tvář Gábovi nezaváhal - 1:1. Vyrovnávací trefa sebrala Jihočechům vítr z plachet a ve zbytku zahajovací periody sledovala velice slušně zaplněná Budvar aréna spíše podprůměrnou podívanou plnou spousty nepřesností.

Nebýt tyčky Pavlina krátce po návratu z kabin a nebezpečného pokusu navrátilce po zranění Pýchy, jenž ve 32. minutě vyprášil výstroj gólmana Pavelky, domácí by se prakticky ani nedostali do zakončení. Na druhé straně měl největší šanci (a zároveň smůlu) Ondrášek, když napálil brankovou konstrukci.

Jakmile se fanoušci na budějckém zimáku dozvěděli, že lídr soutěže z Kladna prohrál v Ústí nad Labem fotbalovým výsledkem 0:1, atmosféra v hale notně ožila. A projevilo se to na hře domácího celku. Ve 36. minutě si dojel Heřman pro puk povalující se vpravo u branky, vrátil ho do hry Tomáši Nouzovi, jenž udělal kličku a stejně jako při vedoucí trefě bekhendem rozvlnil síťku kališníků. České Budějovice vedly po dvou periodách těsně 2:1.

Kdyby motoráci dnes večer neměli Tomáše Nouzu, zápas by s největší pravděpodobností skončil úplně jinak. Jeho souhra s Heřmanem opět přinesla ovoce ve 47. minutě a domácí kanonýr ranou z vrcholku kruhů propálil bezmocného Pavelku.

Zdánlivě vyhraný zápas dokázaly Litoměřice ještě pořádně zdramatizovat. Pět minut před koncem při signalizovaném trestu pro Suchánka se k puku dostal bývalý českobudějovický hráč Pletka a mezi třemi hráči v modrých dresech z otočky vystřelil. David Gába měl co dělat, aby jeho pokus vyrazil. Následná přesilovka přesto znamenala snížení na 2:3 z pohledu královéhradecké farmy. Obránce Ondřej Smetana napřáhl od modré čáry a jeho Heřmanem tečovaný projektil skončil v brance.

V závěrečných okamžicích ještě zkoušeli litoměřičtí hokejisté hru bez brankáře, skóre se už ale nezměnilo a motoráci mohli slavit jedenáctou domácí výhru v této sezoně. Budvar aréna tak stále zůstává nedobytnou tvrzí a ČEZ Motor se posouvá na vedoucí příčku tabulky WSM ligy, a to má k dobru ještě nesehrané utkání prvního kola s Jihlavou.

Martin Štrba (ČEZ Motor České Budějovice): „Zápas jsme začali velice špatně. Možná to bylo dáno tím, že jsme hráli naposledy v pondělí a se nám povedlo vyhrát vysokým rozdílem. Ve druhé třetině jsme už hosty dostali pod tlak. O vítězství jsme mohli rozhodnout daleko dříve a odskočit o více branek. Klíčová byla třetí branka, jelikož závěr ještě Litoměřice zdramatizovali svou přesilovkovou trefou.“

Miloš Říha ml. (HC Stadion Litoměřice): „Spoustu hráčů máme zraněných, někteří další s námi nemohli odjet, jelikož budou hrát za Hradec Králové. Museli jsme tedy postavit tři lajny, což je proti takovému soupeři nepříjemná situace. Kdyby se nám ve druhé třetině za stavu 1:1 podařilo dát místo břevna gól, utkání se mohlo pro domácí zkomplikovat. Místo toho jsme ale začali ztrácet kotouče. Závěrečnou periodu jsme chtěli uhrát na body, bohužel soupeř šel do dvoubrankového vedení, my jsme se už potom nedokázali dostat do tlaku a domácí si vítězství pohlídali. Mužstvu přesto musím poděkovat za předvedený výkon. Když budeme takto pracovat i proti slabším soupeřům, body získáme.“

První hokejová liga nabrala v těchto dnech na otáčkách, a tak další kolo čeká Jihočechy hned po víkendu - v pondělí nastoupí na ledě Benátek na Jizerou. Před svými fanoušky se motoráci představí příští týden ve středu, kdy hostí od 17:30 hodin trápící se Havířov.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Stadion Litoměřice 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Nouza, 36. Nouza (Heřman, Žovinec), 47. Nouza (Heřman) - 9. Rubeš (Švagrovský, Pletka), 57. Smetana (Kalla, Pavlas). Rozhodčí: Jílek - Toman, Coubal. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6115.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Suchánek, Žovinec, Pavlin, Vráblík, Mazanec, Zíb, Pýcha - Chovan, Rob, Čermák - Nouza, Škoda, Heřman - Žálčík, Pajič, Květoň - Šulek, Babka, Kuchejda. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC Stadion Litoměřice: J. Pavelka (Šindelář) - Šulc, Bílek, Pavlas, Piegl, Jebavý, Smetana, Chmel - Pletka, Rubeš, Švagrovský - Jaroslav Kalla, Pilař, Paločko - Ondráček, Hanták, Zajan. Trenér Miloš Říha ml.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 23. kole: 1. ČEZ MOTOR (47), 2. Kladno (47), 3. Jihlava (43), 4. Slavia Praha (41), 5. Prostějov (39), 6. Přerov (38), 7. Benátky nad Jizerou (37), 8. Ústí nad Labem (35), 9. Litoměřice (28), 10. Třebíč (27), 11. Frýdek-Místek (26), 12. Havířov (25), 13. Kadaň (23), 14. Most (21).

Štítky Tomáš Nouza, Madeta Motor České Budějovice, HC Stadion Litoměřice, ČEZ, Budvar aréna, Mountfield Hradec Králové, Ondřej Smetana, Tomáš Rubeš, LHK Jestřábi Prostějov, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Nouza vystřelil Motor na první místo ligy!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.