Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motoru se na ledě Kladna nedařilo a padá na barážové dno

I když to byl již pátý vzájemný zápas obou týmů v sezoně, poprvé se mohli hráči Motoru postavit proti dvojici Jágr – Plekanec. Ta se v utkání nakonec ukázala jako klíčová. Ačkoliv se ani jeden z nich neprosadil, byli na ledě u obou branek Kladna a celý zápas obranu Motoru výrazně trápili. Hráči Budějovic toho naopak do útoku příliš nepředvedli a pokud se do nějaké šance dostali, tak ji pokryl jistý Cikánek. Motor tak padá v barážové tabulce na poslední pozici, z které se ale může dostat nahoru už v pátek, kdy si na domácím ledě zopakuje utkání proti kladenským Rytířům.

K úvodnímu tlaku pomohli Motoru sami kladenští svou nedisciplinovaností. Hned na začátku třetiny mohli hrát hosté skoro minutovou přesilovku pět na tři. Do největší šance se během ní dostal Gilbert po přihrávce Nováka, ale kladenský brankář stihl na jeho pohotovou střelu z kruhu zareagovat. Poté už převzali iniciativu domácí. Motor se jen těžko vyrovnával s rychlým a agresivním pojetím hry, s kterým na něj Kladno vyrukovalo. Při vlastní přesilovce se navíc domácí dočkali první branky v baráži. Antonín Melka si vyjel s pukem od mantinelu a přesnou střelou do horního růžku branky nedal Kváčovi sebemenší šanci. Vstřelená branka Kladno ještě více povzbudila a hosté se jen těžko dostávali z vlastního pásma, natož k nějakému útoku. Největší problémy dělala Motoru Plekancova formace, ale Kváča dokázal držet svůj tým nad vodou a do přestávky další puk nepropustil.

Druhá třetina začala v trochu slabším tempu, než v jakém jsme mohli sledovat tu první a chvíli trvalo, než se nějaký tým dostal do výraznější příležitosti. Největší vzrušení před kladenskou brankou přišlo zhruba v polovině utkání, kdy brankář Cikánek chybně rozehrál přímo na hůl najíždějícího Gilberta. Tomu ale zabránila ve skórování do prázdné brány hůl kladenského beka. Motor hrál posléze přesilovku, ve které si ale větší příležitost vypracovalo Kladno, když sám na Kváču ujížděl Strnad. Zatímco hosté se na každou šanci nadřeli, domácí občas projížděli obranou Motoru jako nůž máslem. Ve 36. minutě přišla sekvence hry, kdy se oba týmy dostávaly do přečíslení z protiútoků. Motor ten svůj nevyužil. Na druhé straně se nejdřív Kváčovi podařilo zasáhnout, když ale zbytek hráčů situaci dobruslil, puk se dostal na modrou na Brendona Nashe, který prostřelil budějovického gólmana podruhé. Ten toho moc neviděl přes clonícího Jágra. Nebýt brankáře Kváči, mohl být stav pro Kladno i výraznější. Takhle drželi hráči Motoru do třetí třetiny ještě naději na obrat.

Hru Budějovic tížila i ve třetí třetině řada nepřesností, kvůli kterým se nedařilo vytvářet si výraznější šance. Naopak Kladno hrozilo i nadále. Ve 48. minutě prchal, co mu věk stačil, na bránu Jágr, ale jeho střela jen orazítkovala tyč. V závěru to zkoušeli hráči Budějovic ještě bez brankáře. Dnes jim ale přáno nebylo. Vrátit to budou moci Kladnu hned v pátek, kdy ho přivítají na domácím ledě.

Rytíři Kladno – ČEZ Motor Č. Budějovice 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Melka (Nash), 36. Nash (Plekanec, Lakos). Rozhodčí: Úlehla, Kika – Bryška, Lederer. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 720. Střely na branku: 29:30. Zblokované střely: 16:6. Hity: 10:13. Vhazování: 44/76:32/76. Průběh utkání: 2:0

Kladno: Cikánek – Kehar, J. Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr – J. Strnad, Vampola, Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný – Jelínek.

Motor: Kváča – Pavlin, Pýcha, Plášil, Kutlák, M. Jandus, Vydarený, Kachyňa – Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček – Endál, Gilbert, M. Novák – Doktor, Heřman, Čermák – Babka, Dančišin, Beránek.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky zápas, Motor, Kladno, Madeta Motor České Budějovice, SK Kladno, Jaromír Jágr, Antonín Melka, Rytíři Kladno, ČEZ

Motoru se na ledě Kladna nedařilo a padá na barážové dno  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.