Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor po přestřelce poprvé v nadstavbě porazil Slavii

Chance liga se po reprezentační znovu rozjela a Jihočechy čekal souboj na Slavii, se kterou v nadstavbě nevyhrál ještě ani jednou. Ovšem start do dnešního utkání měl Motor dobrý a záhy se dostal do vedení. Slavia sice srovnala, dokonce se jednou dostala do vedení, avšak Budějovice byly v utkání lepším týmem, což dokázal i počet vstřelených branek, který se zastavil na čísle šest. Celkem z toho byla výhra 6:3 a tři body do tabulky.

Jihočechům většinou první zápas po pauze chvíli trvá rozjezd, ale dnes to neplatilo. Už po necelých dvou minutách totiž Novák našel zpoza branky Lukáše Endála, který dostal puk i s trochou štěstí do sítě – 0:1. Krátce nato si Slavia zahrála početní výhodu, ale Šmerha ani Vlček srovnat stav nedokázali. Potom se nějakou dobu hrála vyrovnala hra, avšak Pražanům se podařilo srovnat. Ondráček tečí mezi nohama poslal kotouč do jízdy Filipu Kuťákovi, jenž se prosadil střelou ke vzdálenější tyči – 1:1. Po zbytek periody se už stav zápasu neměnil, přestože Jihočeši měli velkou šanci. Radek Prokeš ovšem orazítkoval jen tyčku slavistické branky. Po první části tak byl stav vyrovnaný 1:1.

Start do druhé třetiny naopak vyšel lépe domácímu týmu. Už po pětapadesáti vteřinách dostal do druhé vlny přihrávku Daniel Vrdlovec, jehož pokus z prostoru kruhu se zastavil až v síti – 2:1. Netrvalo to ale dlouho a stav byl opět srovnán. Adam Raška ukázal přehled u brankoviště, kde si stáhnul puk a poslal ho šikovně pod horní tyčku – 2:2. Budějovice měly poté více ze hry, což dokázaly další vstřelenou brankou. Karabáčkovu střelu od mantinelu sice Michajlov betonem vykopl, jenže touš se dostal přesně do míst, kde byl Radek Prokeš, jenž pohotovou dorážkou poslal svůj tým do vedení – 2:3. A Jihočeši pokračovali ve své aktivitě nadále, takže se prosadili chvilku po skončení jejich oslabení. Tentokrát si hokejisté Motoru prohodili pozice a Václav Karabáček tečoval střelu Prokeše za záda domácího brankáře – 2:4. Budějovická osmička se vrátila po zranění ve skvělé formě. A střelecké hody v rámci prostřední části pokračovaly i nadále. Tentokrát se trefila Slavia, která využila početní výhodu. Ta pro ni byla už čtvrtá, zatímco Jihočeši nehráli ještě ani jednu. Šmerha našel parádním pasem od mantinelu Robina Všetečku, na jehož ránu z první neměl Strmeň nárok – 3:4. A střelecký účet druhé periody se nakonec zastavil na číslovce šest. Z pravého kruhu vypálil René Vydarený, který svému týmu vrátil dvougólové vedení střelou o tyč – 3:5.

Jihočeši si první početní výhodu zahráli až na začátku poslední periody, a to rovnou dvojnásobnou. Tu navíc dokázali využít, takže se dostali do třígólového vedení. Zdeněk Doležal si najel s kotoučem mezi kruhy a ranou k tyči nedal gólmanovi šanci – 3:6. Budějovice byly v zápase lepším celkem a blízko k druhému gólu v Motoru i v zápase byl Adam Raška, jenže jihočeský útočník nepropasíroval puk k tyči. Šanci na snížení stavu měl pražský Barák, ale jeho střela se odrazila nejspíše od tyče zpět do hry. To bylo z brankového hlediska vše, takže Jihočeši vstoupili do Chance ligy na výbornou a po pauze vezou tři body.

HC Slavia Praha – ČEZ Motor Č. Budějovice 3:6 (1:1, 2:4, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Kuťák (M. Ondráček, Šmerha), 21. Vrdlovec (Bílek, Vlček), 36. Všetečka (Šmerha, M. Ondráček) – 2. Endál (M. Novák, Gilbert), 25. Raška I (Venkrbec), 28. Prokeš (Karabáček), 33. Karabáček (Prokeš, Holec), 38. Vydarený (Venkrbec, Christov), 42. Doležal (J. Kloz). Rozhodčí: Souček, Zubzanda – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2096. Střely na branku: 35:33. Zblokované střely: 16:11. Vhazování: 33:31.

Praha: Michajlov – Hejda, J. Novák, P. Hořava, Veber, T. Duda, Barák, Ryzák – Vlček, Vrdlovec, Bílek – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – Kubica, Kohút, Šteiner – J. Doležal, Všetečka, Š. Jelínek.

Motor: Strmeň – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Kachyňa, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček, Prokeš, Raška I – M. Novák, Gilbert, Endál – Babka, J. Kloz, Z. Doležal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, zápas, Slavia, výhra, Madeta Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, 1. česká hokejová liga, Zdeněk Doležal, Václav Karabáček, Adam Raška, René Vydarený, Daniel Vrdlovec, Robin Všetečka, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor po přestřelce poprvé v nadstavbě porazil Slavii  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.