Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Motoru pokračují klíčoví hráči, končí legenda

ČEZ Motor České Budějovice čeká extraliga a je potřeba se na ni řádně připravit. Vedení klubu tedy začalo podepisovat extraligové smlouvy s hráči stávajícího kádru. Jisté je, že většina z úspěšného týmu zůstává, a bude od května doplněna o některé hráče nové. Znamená to přirozeně i konec některých hráčů kádru - po 18 sezonách v A týmu a po rekordním počtu odehraných zápasů se loučí Jiří Šimánek.

První část hráčů měla podepsané víceleté smlouvy, a tak je jasné, že se v Motoru zapojí do přípravy i v sezoně následující. V této skupině šlo o kapitána Pavla Pýchu a další obránce Karla Plášila, Jakuba Suchánka a Ivana Lytvynova. Z útočníků měli víceleté smlouvy Zdeněk Doležal, Miroslav Holec, Václav Karabáček, Martin Novák, Jakub Babka a Jan Kloz.

Někteří další hráči postupového kádru měli ve smlouvách zakotvené opce, které klub využil. Pokračovat tak budou Matouš Venkrbec, Martin Beránek a také junior Jakub Čížek. Opci Motor využil i u několika dalších hráčů, k jejichž působení v Motoru ale pravděpodobně nedojde, protože momentálně působí v zámoří. Nicméně v případě návratu by byli smluvně vázání na jihu Čech, jde o Matěje Tomana, Šimona Kubíčka, Pavla Nováka a Jiřího Pateru.

Václav Prospal se svým trenérským týmem pokračuje

Na tuhle zprávu čekali všichni fandové Motoru. Trenérem a vedoucím sportovního úseku týmu ČEZ Motor České Budějovice zůstává i pro sezonu 2020-21 bývalý vynikající hokejista a dnes už i úspěšný trenér Václav Prospal. Vedení Motoru prodloužilo s...



Vyjednávání o nových smlouvách pak proběhlo a stále probíhá. Podpisy na smlouvách každopádně už má sedm hráčů postupového kádru. Jmenovitě jde o Víta Christova, Radka Prokeše, Ondřeje Kachyňu, Romana Přikryla, Kanaďana Davida Gilberta, Američana Conora Allena a také švédského brouska Niklase Pavla. Všichni tučně uvedení se tak budou hlásit trenérskému týmu před extraligovou sezonou. Jak víme z let předchozích, nikdo ale nemá své místo jisté a každý o něj bude muset v přípravě tvrdě bojovat.

Méně příjemná je pak kolonka odchodů, ale i ty k hokeji patří. Do Pardubic se vrací Milan Klouček, o kterého ale sportovní vedení Motoru i nadále stojí a bude jednat o jeho možném působení na jihu Čech. Nicméně smlouvu má Klouček v Pardubicích. Podobná situace je u Alberta Michnáče, který se vrací do Sparty. Svůj střelecký důraz už v Českých Budějovicích nebude předvádět Jan Veselý. A svou kariéru v profesionálním hokeji definitivně ukončil legendární Jiří Šimánek. Všem se sluší za služby na jihu Čech poděkovat, Jiřímu Šimánkovi a jeho 817 zápasům v českobudějovickém dresu ještě nicméně budeme věnovat náležitou pozornost.

„Vyjednávání s některými dalšími hráči kádru pochopitelně pokračují a budeme o nich průběžně informovat. Na oznamování úplně nových jmen ale musí lační fandové počkat do května,“ uvedl klub v tiskové zprávě.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky hokej, Motor, extraliga, tým, Madeta Motor České Budějovice, Jiří Šimánek, Česko, HC Dynamo Pardubice, Milan Klouček, Pavel Pýcha, Karel Plášil, Jakub Suchánek, Zdeněk Doležal, Miroslav Holec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Motoru pokračují klíčoví hráči, končí legenda  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.