Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motor zůstává v karanténě. Koronavirem je nakaženo 17 hráčů

, aktualizováno 25. srpna 2020, 18:02

Pondělní testování na koronavirus u hráčů Motoru nedopadlo úplně nejlíp. Pozitivních vyšlo 18 testů a tým tak zůstává v karanténě. Nákaza se mezi hráči rozšířila pravděpodobně klimatizací v autobuse, ve kterém tým cestoval ze zápasu.

Zprávu na svém webu zveřejnil klub dnes ráno. „Pondělní testování hráčů odhalilo, že pozitivních případů na nemoc covid-19 je v týmu Motoru hned šestnáct,“ uvedl Motor.

Ředitelka krajské hygieny odpoledne informace doupřesnila. „Z mužstva zůstává osm zdravých hráčů. Zatím samozřejmě přesně nevíme zdroj nákazy, ale patrně se rozšířila v klimatizovaném autobusu, kde mužstvo cestovalo. Právě klimatizace je v tomto směru ideální podmínkou pro šíření koronaviru," uvedla Kvetoslava Kotrbová.

O tom, že se mužstvo nakazilo pravděpodobně v autobuse informoval už dopoledne marketingový manažer klubu Tomáš Kučera na svém twitterovém účtu. Hokejisté, kteří v autobuse nejeli, jsou podle něj zdravotně v pořádku.

Kvůli pozitivnímu testu musel do karantény celý tým včetně trenérů už v pátek. Postupně ale byly podmínky karantény upraveny a hráči mohli po dohodě s hygienou trénovat v upraveném režimu. Teď museli přípravu přerušit.

Pondělní testy nakonce odhalily 18 nakažených. Jedná se o 17 hráčů a jednoho člena realizačního týmu. Podle Kotrbové se dá předpokládat, že České Budějovice stihnout začátek sezony. „Klub je nadále v kontaktu s hygienou a bude s ní komunikovat o každém následujícím kroku,“ uvedl Motor na webu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hcmotor.cz

Štítky koronavirus, Motor, hokej, testování, karanténa, COVID-19, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Tomáš Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Richter

Kdyby tam točily BUDVAR v aréně tak by COVID19 NEměly . Bohužel tam točí pivo které se nedá pít tak maj covid-19

Sobota, 29. srpna 2020, 09:24Odpovědět

Motor zůstává v karanténě. Koronavirem je nakaženo 17 hráčů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.