Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hanzal zlákal do krajské ligy hráče se zkušenostmi z NHL. „Proč jsme ten jejich první zápas museli ods*at zrovna my," komentoval obránce Hluboké

Radim Vrbata, Václav Nedorost nebo Rostislav Klesla. Právě tato hvězdná jména se zkušenostmi z NHL se v nadcházející sezoně představí v Jihočeské krajské lize. Zkušení hokejisté obléknout dresy nově vznikajícího týmu HC Samson České Budějovice, za jehož vznikem stojí bratři Martin a Jiří Hanzalovi. Oznámení posil z NHL vzbudilo na sociálních sítí velkou pozornost.

„Tvoříme partu kamarádů, kteří hokej hráli nebo stále hrají, ale nechtěli na zápasy jezdit daleko. Takhle si můžou zahrát doma a pobavit se s přáteli. Navíc jsme s některými spolu v týmu nikdy nehráli," uvedl Martin Hanzal v červnovém rozhovoru pro regionální MfDNES.

Třiatřicetiletý útočník měl do konce července smlouvu s Dallasem, ale kvůli zdravotním problémům nastoupil za Stars naposledy v prosinci 2018. Dallas momentálně bojuje v druhém kole play off NHL s Coloradem, ale Hanzal je doma. Minulý týden nastoupil v prvním přípravném zápase svého klubu proti Soběslavi a dvěma góly se podílel na výhře 4:2. Po jeho boku se objevili například i bývalí extraligoví hráči Vladimír Sičák nebo František Mrázek.

„Nemáme žádné ambice. Už slýchám hlasy, že budeme mít kádr na první ligu. Ale o tom to není. Chceme bavit sebe i lidi, kteří na nás budou chodit," řekl Hanzal. Nepředpokládá, že by Samson v krajské lize soupeře jasně přehrával. „Nebude to tak, že když budeme mít na soupisce pár jmen, která dřív hrála hokej na vyšší úrovni, že se z nás ostatní posadí na zadek. Věřím, že se úroveň soutěže zvedla," uvedl pro MfDNES.

Tým by měl nastoupit v prvním zápase 19. září proti Hluboké nad Vltavou. Oznámení posil z NHL ale na sociálních sítích vzbudilo pozornost. „Tak tohle bude sranda," reagoval obránce Hluboké Matěj Mayer. „Nevím, proč jsme ten jejich první zápas doma museli ods*at zrovna my," doplnil.

Hanzal, Vrbata, Nedorost a Klesla by měli společně nastoupit jen v prvním utkání, jejich další starty v soutěži nejsou jisté. Například Nedorost působí v manažerské funkci v Mladé Boleslavi, Klesla trénuje ve Vítkovicích.

Autoři | Foto Facebook HC Samson České Budějovice

Štítky HC Samson České Budějovice, hokej, Hluboká nad Vltavou, Martin Hanzal, National Hockey League, Rostislav Klesla, Václav Nedorost, Radim Vrbata, Madeta Motor České Budějovice, Jiří Hanzal, Dallas Stars, Colorado Avalanche, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hanzal zlákal do krajské ligy hráče se zkušenostmi z NHL. „Proč jsme ten jejich první zápas museli ods*at zrovna my," komentoval obránce Hluboké  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.