Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hráči Motoru porazili koronavirus, teď pomáhají v boji s ním darováním plazmy

O tom, že většina hráčů hokejového Motoru před nedávnem prodělala onemocnění nákazou covid-19 jsme již informovali. Teď se samotní hráči rozhodli pomáhat dalším nemocným. Včera darovali plazmu a věří, že tímto krokem inspirují také fanoušky klubu.

„Pan primář Chrdle z infekčního oddělení českobudějovické nemocnice nás požádal o pomoc a vysvětlil nám, jak je v současnosti potřebná. Pacientům s nemocí Covid-19 velmi často pomáhá při léčbě krevní plazma od lidí, kteří už nemoc prodělali. Mezi takové patříme i my a s možností pomoci jsme tedy vůbec neváhali,“ vysvětlil generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

Nejprve je těm, kteří prošli onemocněním covid-19, odebrána krev, která je následně otestována na přítomnost protilátek. Pokud je dostatečná, je takový člověk odeslán už přímo k odběru krevní plazmy, která může pomáhat zachraňovat životy lidí s těžkým průběhem nemoci. „Při současném nárůstu hospitalizovaných je možnost podobné pomoci ještě akutnější, takže jsme moc rádi, že se hokejisté Motoru zapojili. A věříme, že k podobnému kroku inspirují i další lidi, nejen hokejové fanoušky,“ popsal primář infekčnho oddělení českobudějovické nemocnice Aleš Chrdle.

Hokejisté Motoru pomáhají různými způsoby pravidelně. „V klubu razíme heslo - Motor, nejen hokej. A tohle je další z důkazů, jak chceme pomáhat i mimo náš obor. Vystřídali jsme se tady s našimi hráči a dalšími členy vedení, protože věříme, že tahle pomoc má smysl a může pomoct k tomu, aby se situace ohledně koronavirové nákazy v zemi zlepšila a lidé mohli zase normálně fungovat a chodit i na hokej,“ dodal Bednařík.

Ohodnoť článek

Foto HC Motor České Budějovice

Štítky Motor, České Budějovice, HC Motor České Budějovice, koronavirus, Madeta Motor České Budějovice, COVID-19, nemoc, hokej, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráči Motoru porazili koronavirus, teď pomáhají v boji s ním darováním plazmy  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.