Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Motor natahuje sérii. Doma podlehl Plzni a prohrál už podeváté, trápí ho disciplína

Pátý domácí, celkově už devátý pokus. Českobudějovičtí hokejisté přivítali na ledě Budvar arény zatím suverénní Plzeň, s níž hodlali ukončit dlouhé čekání na první vítězství mezi extraligovou elitou. Přetěžký úkol ale Jihočeši vůbec nezvládli, opět totiž doplatili na šílenou disciplínu a mizernou hru v útočné třetině. Škodovka si z Budvar arény odvezla po jednoznačném průběhu duelu vítězství 1:5 a upevnila tak své postavení na čele extraligové tabulky. Svěřenci Václava Prospala naopak i nadále čekají na první úspěch.

Špatná defenziva, nezvládnuté závěry utkání, a především neuvěřitelná nedisciplinovanost zatím bránili hokejistům českobudějovického Motoru při návratu do nejvyšší hokejové soutěže od lepších výsledků. Po nadějných výkonech, které však svěřencům Václava Prospala doposud vynesli pouhopouhé tři body, vyhlíželi Jihočeši vůbec první vítězství v Extralize. V rámci 18. kola přivítali na domácím ledě suverénní Plzeň, s níž hodlali svou nelichotivou sérii ukončit.

To by se ovšem domácí museli lépe vypořádat s úvodní periodou. V zajímavém úvodu utkání byl Motor aktivnější na kotouči, z čehož pramenili i dvě přesilové hry. Ty se ale Jihočechům nepodařil využít, a tak úřadovali hosté z Plzně. V 10. minutě se ocitl před bezmocným Čiliakem Jaroslav Kracík a pohotovým zakončením mezi betony slovenského brankáře poslal Škodovku do vedení – 0:1. Kdyby čtyři minuty před koncem první třetiny srovnal po vybídnutí Doležala z vyložené šance Niklas Pavel, bylo by v Budvar aréně veseleji.  Díky pohotovému zákroku hostujícího obránce tomu tak však nebylo. A když se Motoráci po druhé v první dvacetiminutovce provinili proti pravidlům, opět se měnilo skóre. V početní výhodě se dostal k puku aktivní Milan Gulaš a jeho nahození na domácí branku přetavil sedm sekund před odchodem do kabin v gól Pavel Musil – 0:2.

A lepší průběh pro svěřence Václava Prospala nenabídla ani třetina druhá. Další vyloučení hokejistů v modrých dresech znamenalo další navýšení rozdílu ve skóre. A znovu u toho byl dobře hrající Pavel Musil, který se po přihrávce Filipa Suchého sice napoprvé neprosadil, ale díky příhodnému odrazu nakonec uklízel kotouč do odkryté branky – 0:3. A o čtyři minuty později mohlo být hůře, protože aktivní Musil usiloval o hattrick. Po správně nařízeném trestném střílení se ale osmadvacetiletý útočník neradoval, když jeho pokus našel pouze lapačku pozorného Marka Čiliaka Na další velmi podařený výkon svého brankáře však domácí nedokázali navázat a v útočné třetině zůstali němí i po druhé dvacetiminutovce.

Pokud chtěli domácí hokejisté ve třetí části utkání přemýšlet nad korekcí skóre či dokonce srovnání stavu, museli výrazně změnit svou hru před oběma brankami. To se však zdálo jako nedosažitelný cíl. Motor byl i nadále němý v soupeřově třetině a znovu inkasoval. O čtvrtý přesný zásah extraligového lídra se zasloužil pozorný Matěj Stříteský, který si všiml volného kotouče a nadvakrát jej dopravil za Čiliakova záda – 0:4. Velmi nedisciplinovaný duel pak nabídl několik početních výhod na jedné či druhé straně a jedna z nich se ujala. Tentokrát z toho pramenila radost na domácí střídačce. V přesilové hře pěti proti čtyřem se pěknou ranou zápěstím prosadil kapitán českobudějovického celku Pavel Pýcha. Jeho pěkný pokus sice Frodl zkrotil, neposlušný kotouč mu ale nakonec prošel pod rukou až do klece – 1:4. To ale nebylo vše, co nabídla závěrečná perioda. Hosté z Plzně totiž krátce po snížení Motoru opět navýšili skóre, tentokrát se o to čistý průstřelem od modré čáry zasloužil Peter Čerešňák – 1:5. Slovenský obránce byl posledním, kdo výrazněji promluvil do vývoje utkání a Škodovka si tak vítězstvím 1:5 upevnila pozici na čele extraligové tabulky.

Motoru to tak nevyšlo ani na devátý pokus. A že by se to mělo v blízké budoucnosti změnit? To by Prospalův soubor musel výrazně změnit svůj herní projev, protože už v úterý nastoupí na ledě Třince, úřadujícího extraligového mistra.

Madeta Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň 1:5 (0:2, 0:1, 1:2).

Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 49. Pýcha (R. Přikryl) - 10. Kracík (Stach, Rob), 20. P. Musil (Gulaš, Čerešňák), 23. P. Musil (F. Suchý, Gulaš), 47. Stříteský (Gulaš), 52. Čerešňák (F. Suchý, Mertl). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Lučan, Kis. Vyloučení: 7:8, navíc Pavel (České Budějovice) 10 min. Využití: 1:2. Bez diváků.

Sestavy: Madeta Motor: Čiliak - Plášil, Vydarený, Slováček, Pýcha, Allen, Pavel - M. Beránek, Venkrbec, Christov - Karabáček, Prokeš, Jonák - Z. Doležal, R. Přikryl, Martin Novák - D. Voženílek, A. Raška, Michnáč - od 33. navíc Gilbert. Trenér: Prospal.

Škoda Plzeň: Frodl - Stříteský, V. Lang, Čerešňák, Budík, Jiříček, Vráblík, L. Kaňák - Gulaš, Mertl, F. Suchý - Kantner, P. Musil, Pour - Rob, Kracík, Stach - F. Přikryl, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.

Ohlasy trenérů:

Václav Prospal (České Budějovice): "Výsledek odpovídá předvedené hře. Plzeň vyhrála naprosto zaslouženě. Druhý inkasovaný gól těsně před koncem první třetiny jde za mnou, udělal jsem chybu a poslal na buly jiného hráče, než jsem měl. Za stavu 0:2 to na nás dolehlo, nedokázali jsme se z toho zvednout. Pro mě je to zklamání, nehráli jsme vůbec dobře."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Stál proti nám soupeř velmi bruslivý a agresivní, ale připravili jsme se na něho velmi dobře a podali mnohem lepší výkon než doma proto Litvínovu. Kluci odvedli výbornou práci hlavně v přesilovkách. Až na určité pasáže jsme si zasloužili vyhrát."

FOTOGALERIE: Madeta Motor ČB - HC Škoda Plzeň

Neděle, 15. listopadu 2020, 18:01

FOTOGALERIE: Madeta Motor ČB - HC Škoda Plzeň
FOTOGALERIE: Madeta Motor ČB - HC Škoda Plzeň

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky motor, české budějovice, madeta, hokej, extraliga, sport, škoda, plzeň, HC Škoda Plzeň, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Václav Prospal, hokejista, ŠKODA AUTO a.s., Pavel Musil, Milan Gulaš, Peter Čerešňák, Filip Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Motor natahuje sérii. Doma podlehl Plzni a prohrál už podeváté, trápí ho disciplína  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.