Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Zakletá Budvar aréna. Motor doma opět nevyhrál, na jihu Čech uspěl trápící se Zlín

Prolomit domácí kletbu. V neděli to nevyšlo, a tak vstupoval Motor do dalšího duelu v Budvar aréně s jasným úkolem. Na jih Čech navíc přicestoval ideální soupeř, trápící se Zlín. Ani ten však svěřenci Václava Prospala nedokázali porazit, a i nadále tak čekají na první domácí vítězství.

Kdy jindy než se Zlínem? Hokejisté českobudějovického Motoru přivítali po nedělní nezdařené nájezdové loterii s Libercem o poznání přijatelnějšího soupeře. Do Budvar arény přicestovali Berani, kteří prohráli už čtyřikrát v řadě.

Hned v úvodu utkání nabídli hokejisté Zlína domácím početní výhodu, v níž si Motor počíná po restartu Extraligy vůbec nejlépe z celé soutěže. Tento statistický primát ale formace v čele s kapitánem Pavlem Pýchou nepotvrdila, a tak největší šance domácích přišla až po přesilové hře. Z nenápadné akce na pravém křídle střílel Doležal, jehož pokus orazítkoval tyč za zády Daniela Hufa. Po lepším začátku Motoru pak vystrčil růžky i Zlín, šanci Dalibora Řezníčka však zlikvidoval pozorný Jiří Patera. Šest minut před koncem první dvacetiminutovky předvedla výborné střídaní formace Romana Přikryla. Martin Novák si vybruslil od mantinelu až před Hufa a podruhé v utkání zvonila za zlínským brankářem tyč. A poté co se v útočném pásmu dostal do zakončení již tradičně nejaktivnější střelec domácích Doležal, zahrozili Berani z protiútoku. Na nabídku svého spoluhráče ale Jakub Šlahař nedosáhl i díky dobrému postavení brankáře Patery. První třetina zůstala i přes aktivitu domácích, kteří soupeře přestříleli v poměru 14:6, bezbranková.

Do druhé periody vstupoval Zlín s jistotou, že ještě minutu stráví v početní výhodě. Tomu přihlížel s poraněnými kolenními vazy a připravenou židličkou i trenér domácích Václav Prospal. Jeho svěřenci přečkali přesilovku soupeře bez větších problémů a hra tak pokračovala i nadále beze změny skóre. Zhruba v polovině druhé dvacetiminutovky se ocitl v brankové příležitosti aktivní Martin Novák, jeho zakončení v pádu ale Huf zneškodnil. A tak se o slovo opět přihlásili po faulu Matěje Venkrbce Berani. Jejich nevýrazná přesilovka ovšem nenabídla ani jednu větší příležitost a utkání pokračovalo s nulou na obou stranách. Záhy se však skóre poprvé měnilo. Svůj první extraligový gól oslavil čtyři minuty před koncem druhé třetiny po ráně od modré čáry Matyáš Hamrlík – 0:1. Těsně před druhou sirénou se nechal zbytečně vyloučit domácí Zdeněk Doležal, čímž nabídl Zlínu další přesilovou hru, kterou rozdělila přestávka.

Ani další půlenou početní výhodu nedokázali hosté využít, a tak mohl i Motor i nadále věřit v otočení vývoje utkání. Místo toho ale přišla velká šance PSG. Poletín se ocitl po velké chybě domácí obrany sám před Paterou, ten ale jeho pokus o blafák přečetl a kotouč vytlačil mimo tři tyče. O chvilku později útočník Zlína svého soka z předešlého souboje srazil k zemi a nabídl domácím šanci ke srovnání. A Motor si svou veleúspěšnou přesilovkou pomohl i tentokrát. Už tradičně putoval puk po ose Pýcha – Doležal a po zakončení druhého jmenovaného se zaskvěl výbornou tečí v prostoru před brankářem Matěj Venkrbec – 1:1. A o čtyři minuty později šli hosté opět zbytečně do čtyř, když se jich na ledové ploše setkalo hned šest. Jenže Motoru dlouho přesilovka nevydržela. Patera se pokoušel rychle rozehrát a místo toho, aby našel hokejku spoluhráče, vyhodil kotouč přes hrazení. V následné přesilovce udeřil Zlín. Antonín Honejsek předložil před prázdnou branku Jiřímu Karafiátovi, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil – 1:2. Hosté se nepoučili a Prospalově souboru nabídli další velmi zbytečnou početní výhodu za faul v útočném pásmu. Jenže Motor nabídnutou příležitost nevyužil. Místo toho přišla krásná akce hostů, kterou po kombinaci mezi Honejskem a Okálem zakončoval do odkryté branky Šlahař – 1:3. Kosmetickou úpravu skóre přidal v závěru Kubiš, když uklízel puk do prázdné branky Motoru, který se pokoušel o hru bez brankáře – 1:4.

A tak to doma nevyšlo ani po sedmé. Svěřenci Václava Propsala byli sice ve většině utkání lepší, ale po hrubých chybách se připravili o šanci bodovat. Další příležitost na první domácí vítězství budou mít Jihočeši už v neděli, kdy na ledě Budvar arény přivítají Olomouc. Mezi tím si ještě odskočí na čtvrteční odvetu do Zlína.

Madeta Motor České Budějovice - PSG Berani Zlín 1:4 (0:0, 0:1, 1:3).

Branka a nahrávky: 47. Venkrbec (Z. Doležal, Pýcha) - 37. Matyáš Hamrlík (Řezníček, Honejsek), 53. Karafiát (Honejsek), 58. Šlahař (Okál, D. Nosek), 60. Kubiš (J. Ondráček, Gazda). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Bez diváků.

Sestavy: České Budějovice: J. Patera - Plášil, Pýcha, Lytvynov, Vydarený, Allen, Pavel - Z. Doležal, R. Přikryl, Martin Novák - Karabáček, A. Raška, D. Voženílek - M. Beránek, Prokeš, Jonák - Slováček, Venkrbec, Christov. Trenér: Prospal.

Zlín: Huf - D. Nosek, Řezníček, Gazda, Suhrada, Matyáš Hamrlík, M. Novotný, Dluhoš - Šlahař, Honejsek, Okál - Kubiš, Herman, J. Ondráček - Karafiát, P. Sedláček, Václavek - Poletín, Hejcman, J. Svoboda. Trenéři: Mařák a Martin Hamrlík.

Ohlasy trenérů:

Václav Prospal (České Budějovice): "Z naší strany panuje hrubá nespokojenost. Když konečně dokážeme vyrovnat na 1:1, tak nejsme dostatečně produktivní, abychom nahradili ztráty puků, které končí v naší brance. Pro nás jsou to ztracené tři body."

Martin Hamrlík (Zlín): "Nebyli jsme úplně v pohodě, ale šli jsme do utkání s cílem hrát šedesát minut naplno poctivý hokej. Ve vyrovnaném utkání mohly vyhrát i Budějovice, nakonec jsme byli šťastnější. Hodně nám pomohl druhý gól."

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky hokej, české budějovice, motor, madeta, extraliga, psg, berani, zlín, FC Fastav Zlín, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Česko, Václav Prospal, Zdeněk Doležal, Pavel Pýcha, Jiří Patera, Antonín Honejsek, Dalibor Řezníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Zakletá Budvar aréna. Motor doma opět nevyhrál, na jihu Čech uspěl trápící se Zlín  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.