Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Vánoční dresy vysněný dárek nevynesly. Motor doma opět padl, nestačil na Karlovy Vary

Když zavítala Energie na jih Čech naposledy, ztratili domácí vítězství v samém závěru. V předposledním utkání roku tak měl Motor na svém ledě Karlovým Varům co vracet. A nezačal vůbec špatně, jenže postupem času přebrali iniciativu hosté. Ti tentokrát zvrátili vývoj utkání na svou stranu už v prostředním dějství, a i přes závěrečné drama dotáhli utkání k zisku tří bodů. Energie v Českých Budějovicích vyhrála 4:3.

Po krátké vánoční přestávce se vrátila na české ledové plochy hokejová extraliga. Motor v rámci 29. kola zavítal do největšího moravského města. Na brněnskou Kometu ale zdaleka nestačil a po deseti brankové náloži si hodlal zpravit chuť v Budvar aréně. Na jih Čech zavítala karlovarská Energie, která tu naposledy otáčela utkání v samotném závěru.

Tentokrát to mělo být však jinak. Minimálně co se týče pohledu na ledovou plochu. Domácí totiž nastoupili do utkání netradičně v zeleném. A speciální vánoční sada dresů přinesla v úvodu utkání Motoru štěstí. Poté, co Prospalův soubor nezužitkoval přesilovou hru pět na tři, přeci jen přišla první trefa. Ve hře čtyř proti čtyřem si našel ránu Pavla Pýchy Zdeněk Doležal a přesnou tečí poslal domácí ve 12. minutě do vedení – 1:0. Jihočeši se tak po nepříliš vyvedeném vstupu do utkání oklepali, ale již tradičně byli na ledě nedisciplinovaní. Když však přežili i čtvrtý dvouminutový trest, vše nasvědčovalo tomu, že odejdou do šaten šťastnější. To by ale nesměl hrubě chybovat Milan Forman. V přesilové hře útočník Motoru nabídl protiútok Energii a po krásné přihrávce Václava Skuhravého se zasloužil o vyrovnání Petr Koblasa – 1:1. A mohlo být ještě hůře, krátce před první sirénou se ale fantastickým zákrokem proti střele Davida Kašeho blýskl brankář Jiří Patera a stav utkání tak zůstal nerozhodný.

Prostřední dějství nastartovala individuální akce Jakuba Lauka, rychlý karlovarský útočník ale změnu skóre neobstaral. A neujala se ani šance na druhé straně, po Plášilově nabídce pálil Radek Prokeš. Utkání i nadále nabízelo přelévání hry ze strany na stranu. A právě toho využili hosté z Karlových Varů. Ve 14. minutě poslal kotouč před branku Jiří Černoch a nejlepší pohotovost ukázal Martin Kohout, který bleskurychle uklidil puk pod horní tyčku – 1:2. A aby toho nebylo málo, Energie udeřila krátce po druhé brance i potřetí. Tentokrát to byla o dost šťastnější trefa, když se k nepovedené přihrávce Davida Kašeho dostal Jakub Flek. Útočník hostů už neměl větší problém dopravit puk za odkrytá záda Jiřího Patery – 1:3. A když domácí usedli na trestnou lavici popáté, přišla další branka Karlových Varů. Nehlídaný Jakub Lauko zametl kotouč za bezmocného brankáře Motoru a Energie šla do tříbrankového trháku – 1:4. Další minuty nenabídly příliš vzrušení, ale dvě sekundy před koncem druhé periody měl David Kaše po faulu Karla Plášila k dispozici samostatný nájezd. Útočník se zkušenostmi ze zámoří ale na Pateru nevyzrál a prostřední dějství tak po jednoznačném průběhu skončilo.

Zázrak. Právě tohoto mimořádného jevu potřebovali v poslední dvacetiminutovce docílit domácí hokejisté. Bez nadpřirozených sil to však proti dobře hrající Energii měli velmi těžké. O něco blíže by byl Motor vyrovnání, kdyby pokus Alberta Michnáče z první minuty našel cíl. Střela českobudějovického útočníka ale mezi tři tyče karlovarské klece nezamířila a místo ofenzivního snažení následoval další dvouminutový trest. V největší šanci početní výhody se objevil aktivní Jakub Lauko, jeho pokus z mezikruží ale Patera vyrazil. Po další nepříliš pohledné pasáži se dostal ke slovu Motor. A opět u toho byl Zdeněk Doležal. Českobudějovický střelec se dostal k odraženému kotouči a přesnou dorážkou vykřesal naději – 2:4. Hned v dalším střídaní navíc zahráli hosté nedovoleně a českobudějovičtí hokejisté dostali k dispozici přesilovou hru. Tu po uplynuté minutě proměnil střelou od modré kapitán Pavel Pýcha a drama bylo na světě – 3:4. Ani závěrečná hra bez brankáře však vyrovnání Motoru nevynesla. Svěřenci Václava Prospala v utkání, které mělo i charitativní podtext, jelikož pomohlo neziskové organizaci Centrum Bazalka, padli s karlovarskou Energií 3:4.

Náročný program pro českobudějovické hokejisty nekončí. V posledním utkání roku 2020 přivítají svěřenci kouče Václava Prospala na domácím ledě plzeňskou Škodovku. Trápící se favorit zavítá na jih Čech 30. prosince, úvodní buly je naplánované na 17:30.

Madeta Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 3:4 (1:1, 0:3, 2:0).

Branky a nahrávky: 12. Z. Doležal (Pýcha, Forman), 54. Z. Doležal (Suchánek), 56. Pýcha (D. Voženílek, Venkrbec) - 19. Koblasa (Skuhravý), 26. Kohout (Černoch, M. Rohan), 28. Flek (D. Kaše), 33. Lauko (O. Beránek). Rozhodčí: Pešina, Pilný - Frodl, Komárek. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Sestavy: České Budějovice: Patera - Slováček, Vydarený, Plášil, Pýcha, Lytvynov, Suchánek - Jonák, Venkrbec, Christov - Gilbert, Toman, Forman - Z. Doležal, D. Voženílek, Karabáček - Michnáč, Prokeš, Adamský. Trenér: Prospal.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Rohan, Weinhold, Graňák, Zábranský, Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, Hladonik - Lauko, T. Mikúš, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Hlasy trenérů:

Václav Prospal (České Budějovice): "Hodnocení je stejné jako při řadě minulých zápasů. Děláme spoustu chyb a faulů, nejsme dost produktivní, abychom nepříznivý stav kompenzovali vstřelenými góly a prohrajeme o gól. Dnes jsme první čtyři vyloučení měli po faulech v útočném pásmu. Že jsme to nezabalili v závěru, to by mělo být automatické, jsme profesionálové. Spíše je otázka, proč se dostáváme do situací, že musíme otáčet výsledky."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Úvodní část poznamenala řada faulů z obou stran a vyloučení, která rozkouskovala hru. Zaplaťpánbůh, že to skončilo 1:1. Ve druhé třetině jsme si vytvořili tlak a šance, zaslouženě jsme odskočili. Závěr jsme zvládli jenom díky výbornému výkonu gólmana, který nás držel celý zápas. Dělali jsme zbytečné věci, musíme to odehrát úplně jinak."

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky hokej, české budějovice, motor, madeta, extraliga, energie, karlovy vary, Madeta Motor České Budějovice, HC Energie Karlovy Vary, Česko, David Kaše, Jiří Patera, Václav Prospal, Zdeněk Doležal, Jakub Lauko, Václav Skuhravý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Vánoční dresy vysněný dárek nevynesly. Motor doma opět padl, nestačil na Karlovy Vary  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.