Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Šílená první třetina. Motor nezvládl úvod zápasu, od Mladé Boleslavi dostal šest branek

Poslední místo, třinecká přestřelka, ale také vyhrané „derby“ v Hradci. Bláznivé poslední dny zažívali hokejisté českobudějovického Motoru, kteří chtěli na úspěch s neoblíbeným soupeřem navázat i v dalším utkání. Na ledě Budvar arény přivítali Jihočeši favorizovanou Mladou Boleslav. A předzápasové prognózy nelhaly. Středočeši zvládli s velkým přehledem úvodní třetinu a pohodlný náskok si pohlídali až do samého závěru.

Nejprve bláznivá přestřelka v Třinci, poté úspěšně zvládnutý duel s neoblíbeným Hradcem Králové. Jihočeský Motor měl za sebou velmi živelné období, které nakonec vyneslo pouhé dva body. Ale velmi cenné. A právě na ně chtěli svěřenci trenéra Václava Prospala navázat v domácím utkání s Mladou Boleslaví.

A nezačali vůbec špatně. Už po minutě hry se totiž blýskl Miroslav Forman, jehož pokus z hranice levého kruhu orazítkoval tyč za zády Jana Růžičky. A když dostali domácí k dispozici přesilovou hru, paradoxně inkasovali. Na modré čáře vystihl špatnou kombinaci Jihočechů mladoboleslavský Jan Stránský, který následně poslal v 10. minutě utkání po samostatném úniku hosty do vedení – 0:1. Poté, co se Středočeši ubránili další početní výhodě domácího týmu, udeřili podruhé. A zasloužil se o to písecký odchovanec David Bernad, který výbornou ránou trefil šibenici – 0:2. Motor nevyužil ani další šanci na redukci skóre, když přečíslení dva na jednoho zakončil individuálně Martin Beránek. Pozorný Růžička si s jeho střelou poradil. V následující tutovce selhal Miroslav Holec, a tak trestali opět Bruslaři. Třetí branka do sítě Jana Strmeně bolela o to více, že přišla z hokejky Conora Allena, který v Boleslavi hostuje právě z Motoru – 0:3. O první přestávce tak měli Jihočeši o čem přemýšlet.

Pokud tak učinili, bylo to k ničemu. Pětatřicet sekund po začátku druhé třetiny to totiž bylo už o čtyři góly. Adam Zbořil našel skvělou žabkou svého spoluhráče Davida Šťastného, který dopravil kotouč do jihočeské sítě – 0:4. Zhruba v polovině utkání se poprvé radovali také domácí. V přesilové hře se dostal po střele Doležala k dorážce Daniel Voženílek a pohotově snížil na rozdíl tří branek – 1:4. Jenže částečná radost vydržela jen čtyři minuty. Ve 31. minutě duelu se trefil Jakub Kotala, který proměnil dobrou přihrávku Davida Ciencialy – 1:5. A gólové hody pokračovaly. Hned po minutě se prosadili zase domácí. Karel Plášil vystihl špatnou rozehrávku Bruslařů a soupeře potrestal parádní trefou – 2:5. A mohlo to být ještě zajímavější. Francouzský útočník Motoru Gabin Ville byl ale v poslední chvíli rozhozený obranou soupeře, a tak druhá perioda jen lehce poupravila jinak jednoznačné vedení hostů.

Jihočeši chtěli průběh utkání přeci jen zdramatizovat v poslední dvacetiminutovce. A první šanci na snížení rozdílu měl Vít Jonák, který ale po srážce dvou protihráčů nabídnutou možnost nezužitkoval. To se však nedá říct o Janu Stránském na druhé straně. Mladoboleslavský forvard totiž po parádní přihrávce pálil přesně už podruhé v utkání a vrátil hostům čtyřgólový náskok – 2:6. Motor se po šesté inkasované brance už do další větší příležitosti na úpravu skóre nedostal a musel se tak smířit s drtivou porážkou.

České Budějovice si opět moc neoddychnou. Už za dva dny změří síly s brněnskou Kometou, která stejně jako Bruslaři zavítá do jihočeské Budvar arény. Pokud chtějí svěřenci trenéra Václava Prospala pomýšlet na bodový zisk, budou muset předvést diametrálně odlišný výkon.

Madeta Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav 2:6 (0:3, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. D. Voženílek (Z. Doležal), 32. Plášil (Holec, D. Voženílek) - 10. J. Stránský, 13. Bernad (Dlapa, D. Šťastný), 17. Allen (A. Zbořil, Lunter), 21. D. Šťastný (A. Zbořil, Hrbas), 31. Kotala (Cienciala, Jääskeläinen), 50. J. Stránský (Flynn). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora - Komárek, Votrubec. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Sestavy: České Budějovice: Strmeň - Plášil, Slováček, Š. Kubíček, Vydarený, Lytvynov, Štencel - Holec, D. Voženílek, Jonák - Z. Doležal, M. Toman, M. Forman - Alderson, R. Přikryl, Martin Novák - G. Ville, P. Novák, M. Beránek. Trenér: Prospal.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Dlapa, Bernad, Allen, Šidlík - D. Šťastný, A. Zbořil, Lunter - Kotala, Cienciala, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bicevskis, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky hokej, české budějovice, motor, madeta, extraliga, mladá boleslav, Madeta Motor České Budějovice, BK Mladá Boleslav, Budvar aréna, Jan Stránský, Adam Zbořil, Daniel Voženílek, Václav Prospal, Jan Růžička, Miroslav Holec, David Cienciala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Šílená první třetina. Motor nezvládl úvod zápasu, od Mladé Boleslavi dostal šest branek  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.