Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pro hokejisty Tábora i Písku sezona končí. Neprofesionální soutěže jsou ukončeny

Prezident Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Tomáš Král dnes formálně ukončil všechny domácí neprofesionální soutěže vyjma extraligy akademií. Důvodem je přetrvávající nouzový stav a související vládní opatření včetně zákazu amatérských soutěží a sportování na zimních stadionech. Ukončena tak byla pro sezonu 2020/21 druhá liga, extraliga juniorů, extraliga dorostu, liga juniorů, liga dorostu, žákovské soutěže a soutěže žen.

Rozhodnutí Českého svazu ledního hokeje tak na jihu Čech znamená konec sezony například pro hokejisty Písku, kteří odehráli poslední druholigové utkání na konci října. V letošní sezoně tak zvládli odehrát jen dva zápasy. To samé platí také pro hokejový tým z Tábora, který stihl o utkání více. Všechny soutěže byly přerušeny 11. října a aktuálně není reálné, aby účastníci sehráli alespoň polovinu utkání nezbytných pro určení postupujících a regulérní dokončení.

„Ani okolnostmi vynucené ukončení soutěží neznamená konec hokejové sezony. Znovu proto apeluji na majitele a provozovatele zimních stadionů, aby ledové plochy podle možností nerozpouštěli, protože tréninková činnost a náhradní zápasový program budou zahájeny, jakmile to vládní opatření umožní,“ uvedl Král, jehož výkonný výbor svazu pověřil rozhodnutím již 21. ledna. „Je to v zájmu nejen hokeje, ale především zdravého vývoje populace a sportování dětí a mládeže vůbec,“ dodal.

V Česku tak budou nadále pokračovat pouze extraliga a první liga, oficiálně ještě nebyla ukončena nejvyšší soutěž juniorů - extraliga akademií. „V tomto případě vyprší nejzazší termín pro řádné dokončení ročníku 5. února,“ řekl tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund. Je však vysoce nepravděpodobné, že by do pátku soutěž začala.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Tábor

Štítky Sport, hokej, ČSLH, druhá liga, Písek, Tábor, soutěž, Český svaz ledního hokeje, Tomáš Král, Česko, hokejista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro hokejisty Tábora i Písku sezona končí. Neprofesionální soutěže jsou ukončeny  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.