Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Tornádo zdemolovalo dům rodiny obránce Motoru. Klub chce pomoci dražbou dresů

Mikulčice. Obec na Hodonínsku, která se během posledního týdne dostala do povědomí snad celé republiky. Právě dvoutisícovou vesnici zasáhlo minulý čtvrtek tornádo, které zde napáchalo obrovské škody. Mezi postiženými je také rodina obránce budějckého Motoru Petra Šenkeříka. Jeho příbuzným se nyní celý klub rozhodl pomoci.

„Bohužel se to dotklo maminky a babičky mé ženy, které žijí v Mikulčicích. Jejich dům nemá střechu, vybavení je do velké míry zničené. Naživo to všechno vypadá ještě mnohem zlověstněji, než na fotkách,“ popisoval své pocity po návštěvě na jihu Moravy pro klubový web Petr Šenkeřík.

Velká dobročinná aukce budějovického Motoru

Budějcký Motor si dal jasný cíl – pomoci s opravou zničeného domu. Klub proto věnuje celou sadu speciálních bílých dresů, kterou použije v přípravných duelech, do dražby. Její výtěžek dostane rodina Petra Šenkeříka.

„Chtěl bych za tenhle postoj nejen klubu, ale i spoluhráčů, kteří mezi sebou okamžitě začali vybírat peníze, strašně moc poděkovat. Manželčina babička s maminkou jsou v provizorním bytě, jejich rozbořený dům se podařilo vyklidit, zajistit zničená okna a dveře, ale bude nutné ho celý opravit. A na to už budou třeba specialisté," dodal Šenkeřík, který zároveň shrnul své dojmy z návštěvy zničené obce. „Vidět ty následky na vlastní oči bylo děsivé, na druhou stranu musím ohromně poděkovat hasičům, policii a všem dobrovolníkům, ta solidarita byla úžasná. Pomáhal každý, kdo mohl,“ doplňuje.

Bouře před týdnem nejvíce zasáhly Břeclavsko a Hodonínsko. Poničily zhruba 1200 domů. Způsobily miliardové škody na majetku kraje i lidí. Vyžádaly si šest lidských životů a desítky zraněných. Vichřice také zničila obec Stebno v Ústeckém kraji.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, Motor, České Budějovice, Mikulčice, Petr Šenkeřík, tornádo, dům, rodina, dražba, okres Hodonín, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tornádo zdemolovalo dům rodiny obránce Motoru. Klub chce pomoci dražbou dresů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.