Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Šenkeřík: Možná se od nás trochu odklonilo štěstí, ale určitě nic nevzdáváme

Obránce Petr Šenkeřík hodně litoval, že českobudějovičtí hokejisté ve třetím semifinále play off extraligy ztratili prakticky vyhraný zápas. Motor necelých pět minut před koncem vedl 2:0, pak ale dostal kapitán Milan Gulaš trest na pět minut plus do konce utkání, Pražané v dlouhé přesilovce srovnali a v prodloužení otočili stav. Jihočeši prohrávají v sérii na čtyři vítězství 0:3, ale Šenkeřík věří, že semifinále ještě dokážou zdramatizovat.

„Těch 55 minut se utkání vyvíjelo podle našich představ. Bylo důležité, že jsme dali první gól, což se nám v předešlých dvou zápasech nepovedlo. Když prohráváte, proti Spartě je to vždy těžké. Při vedení se hrálo lépe nám, byli to oni, kdo musel dotahovat. Bohužel přišel ten konec," litoval v rozhovoru s novináři Šenkeřík.

Jihočeši stejně jako v předchozích dvou zápasech na Spartě opticky drželi s vysokým favoritem série krok, ale i napotřetí prohráli. „Ve všech zápasech jsme byli doposud vyrovnaným týmem, možná se od nás trochu odklonilo štěstí. Bohužel jsme pak v závěru neubránili oslabení a nepomohli Hráškovi (brankáři Hrachovinovi), který nás celý zápas držel. Nevím, jestli jsme si zasloužili vyhrát, nebo ne, ale vím, že jsme do toho každý dali 100 procent," poznamenal Šenkeřík.

Navzdory stavu 0:3 sérii rozhodně nevzdává. „Pořád musejí vyhrát ještě jeden zápas. Jak se říká, ten poslední krok je nejtěžší. Určitě jim to znepříjemníme, co nejvíc budeme moct. Určitě nic nevzdáváme. Je to 0:3, ale může se stát cokoliv. Zítra vyhrajeme, pojedeme na Spartu. Nechci se dívat moc dopředu. Dnešní zápas je pryč, zítra je nový den, znovu do toho půjdeme naplno," uvedl Šenkeřík.

„Myslím, že musíme hrát pořád stejně. Pořád jedeme naplno, dohráváme každý souboj. Nenapadá mě, co jiného bychom měli zlepšit. Možná se ještě více tlačit do brány a před gólmana. Dát nějaký špinavý gól. Ale nemyslím si, že hrajeme tak špatně," dodal jednatřicetiletý obránce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, semifinále, České Budějovice, Sparta, Šenkeřík, FOTO, AUDIO, Petr Šenkeřík, Milan Gulaš, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šenkeřík: Možná se od nás trochu odklonilo štěstí, ale určitě nic nevzdáváme  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.