Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prvním přemožitelem Motoru se stala Mladá Boleslav

Tři zápasy, tři vítězství. Taková byla dosavadní byla jihočeských hokejistů v sezóně. Zápas v Mladé Boleslavi už ovšem tak úspěšný nebyl. Domácí celek byl se dostal jako první do vedení, které až do konce utkání nepustil. Jako jediný se za Motor trefil Martin Hanzl.

Začátek utkání přinesl poměrně vyrovnanou podívanou. Oba celky se dostaly k nějakým střelám, avšak vyložená šance k vidění nebyla. Mladá Boleslav si posléze zahrála první přesilovou hru. Tu sice nevyužila, ovšem hned tu následující ano. Jan Stránský dostal přihrávku na střed hřiště a přesnou ranou poslal svůj tým do vedení – 1:0.

O dvě a půl minuty později to navíc bylo o dva přesné zásahy. Největší posila Středočechů v podobě Ponta Åberga se předvedla pěkným sólem skrze útočné pásmo, načež předložil puk Ondřeji Najmanovi, který měl před sebou vlastně odkrytou branku – 2:0. Do konce první periody se již nic zajímavého nestalo, a tak šla Mladá Boleslav do kabin za dvoubrankového vedení.

Vstup do prostřední části vyšel lépe jihočeským hráčům. Ti se totiž prosadili v přesilové hře, čímž snížili náskok domácích na jednu branku. Milan Gulaš posunul kotouč do kruhu přesně na hokejku Martina Hanzla, který střelou z první překonal Novotného v bráně – 2:1. Středočeši si o chvilku později mohli vzít dvougólové vedení zpět, ale po teči Šťastného se za Hrachovinou ozvala tyčka.

Co se Boleslavi nepovedlo tečí Davida Šťastného, povedlo se jí při přesilové hře. Pontus Åberg z levé strany poslal kotouč před branku, kde byl úplně osamocený Ondřej Najman, jenž tečoval kotouč mimo dosah brankáře – 3:1. I po dvou třetinách tak vedl domácí celek o dva přesné zásahy.

Motor mohl i na začátku poslední části hry skórovat, ovšem střelu Mikuláše Hovorky zastavila tyčka. Něco podobného se navíc stalo i v případě Bindulise. A jak se říká: Nedáš, dostaneš! O chvilku později totiž skóroval domácí tým. Pláněk vypálil a Hrachovina, který měl zakrytý výhled, vyrazil kotouč jen před sebe. Tam si nejagresivněji počínal Ondřej Najman, jenž kotouč doklepl do sítě a zkompletoval hattrick - 4:1.

České Budějovice navíc schytaly nepopulárního bůra. Martin Pláněk napřáhl na modré, který doslova trefil Davida Šťastného do ramene a Dominik Hrachovina neměl šanci zareagovat na změnu směru – 5:1. To bylo z obou stran vše, a tak Jihočeši zapsali ve čtvrtém utkání sezóny první porážku.

BK Mladá Boleslav- HC Motor České Budějovice 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. J. Stránský (P. Kousal, Pýcha), 16. O. Najman (Åberg, P. Kousal), 34. O. Najman (Åberg, Pýcha), 47. O. Najman (Pýcha, Åberg), 53. Šťastný (Pláněk, Lantoši) – 23. Hanzl (Gulaš, Pech). Rozhodčí: Pilný, Šindel – Ondráček, Klouček. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2874. Střely na branku: 28 - 26. Zblokované střely: 13 - 11. Hity: 2 - 5. Vhazování: 23 - 25.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Pavlíček

Štítky hokej, motor, české budějovice, mladá boleslav, FK Mladá Boleslav, Madeta Motor České Budějovice, Ondřej Najman, Pontus Aberg, David Šťastný, přesilová hra, Jan Stránský, Milan Gulaš, Dominik Hrachovina, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvním přemožitelem Motoru se stala Mladá Boleslav  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.