Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Tygry Motor nestačil, prosadil se jen Šedivý

Čekání na výhru se prodlužuje, Motor podlehl Liberci vysoko 1:6. Domácí se dostali do vedení v první třetině po Birnerově trefě. Na Balinskisův gól zareagoval ve 35. minutě právě z Liberce zapůjčený Jakub Šedivý, jenomže po nešťastném odrazu se Liberec dvě vteřiny před sirénou dostal zpět do dvoubrankového náskoku. A vedení ve třetím dějství nejenže nepustil, ale i navýšil.

Liberec začal zápas hodně aktivně a brankář Dominik Hrachovina musel ve svém brankovišti řešit hned několik velmi zapeklitých situací. Tygři se dlouho nemohli prosadit, nakonec ale odešli do kabiny spokojeni. Michal Birner využil zaváhání Šedivého na útočné modré a v samostatném úniku zamířil přesně k tyči.

A ve druhé části šli Severočeši poprvé v této sezóně do dvougólového vedení. V přečíslení tři na dva Michal Birner vybídl ke střele Uvise Janise Balinskise a ten ranou z první překonal hostujícího gólmana. Motor ovšem vzápětí snížil, když se z prostoru mezi kruhy prosadil Jakub Šedivý, který odešel do Budějovic na hostování právě z Liberce. Tygři nicméně přišli s odpovědí. Při přesilové hře se na pravém kruhu dostal k puku Jaroslav Vlach a jeho vyražená dělovka z první se vteřinu před koncem třetiny odrazila od bránícího hráče za čáru.

V závěrečném dějství se Motor snažil o kontaktní trefu, jenže Tygři ho svou zodpovědnou hrou v defenzivě nepouštěli do vyložených šancí. Hosté se tak rozhodli riskovat hru bez brankáře už v 56. minutě a nevyplatilo se. Ze středního pásma totiž opuštěnou klec trefil Michael Frolík. Liberečtí ale neměli dost. V poslední dvouminutovce se Tomáš Filippi efektivně prokličkoval od mantinelu až na osu hřiště a naservíroval kotouč Uvisu Janisu Balinskisovi, jenž svou svižnou ranou vstřelil svůj druhý gól v zápase. Na konečných 6:1 poté ještě upravil skóre Jan Štibingr, který zužitkoval přihrávku Martina Faška-Rudáše při přečíslení dva na jednoho.

Bílí Tygři Liberec - HC Motor České Budějovice 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 19. Birner, 33. Balinskis (Birner, Faško-Rudáš), 40. Vlach, 56. Frolík (Vitásek, Flynn), 59. Balinskis (Filippi), 60. Štibingr (Faško-Rudáš, Briner) – 35. Šedivý (Dzierkals, Hanzl). Rozhodčí: Úlehla, Šindel – Brejcha, Kajínek. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:0. Diváci: 3280. Střely na branku: 44:22.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice, reportáž, liberec, FC Slovan Liberec, Madeta Motor České Budějovice, Michal Birner, Michael Frolík, Tomáš Filippi, Jaroslav Vlach, Jan Štibingr, Dominik Hrachovina, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Tygry Motor nestačil, prosadil se jen Šedivý  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.