Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hokejisté se sešli v Českých Budějovicích, z nominace vypadl Adam Musil

Čeští hokejisté se včera odpoledne sešli v Českých Budějovicích, kde se budou v příštích dnech připravovat na turnaj Karjala. Trenér Kari Jalonen musel před první akcí sezony udělat druhou změnu v nominaci. Zraněného pardubického útočníka Adama Musila nahradil Petr Holík z Komety Brno.

Již o víkendu z kádru vypadl Jiří Černoch, místo kterého dostal pozvánku Patrik Poulíček. Pardubický kapitán se stal třetím nováčkem ve výběru po dvojici Martin Jandus, David Vitouch z pražské Sparty. Zatímco Poulíček se trenérům hlásil na jihu Čech již včera, Holík se k týmu připojí až dnes.

V reprezentaci zatím chybí i obránce Dominik Mašín, jenž musí ještě absolvoval lékařská vyšetření. Pokud bude zdravotně v pořádku, doplní tým také v úterý.

Hokejisté včera v Českých Budějovicích absolvovali pouze organizační schůzku, trénovat začnou dnes. V Budvar areně také ve čtvrtek vstoupí do prvního turnaje Euro Hockey Tour zápasem proti Švédsku. Po pátečním přesunu do Turku se utkají v sobotu s domácím Finskem a v neděli nastoupí proti Švýcarsku.

Aktuální složení týmu:

Brankáři: Aleš Stezka (Vítkovice), Roman Will (Pardubice), Marek Langhamer (Ilves Tampere/Fin.),
Obránci: Tomáš Dvořák, Jan Košťálek (oba Pardubice), Martin Jandus, David Němeček (oba Sparta Praha), Tomáš Kundrátek, Jan Ščotka (oba Kometa Brno), Dominik Mašín (Ilves Tampere/Fin.), Vojtěch Mozík (Rögle/Švéd.), David Sklenička (Brynäs/Švéd.), Libor Zábranský mladší (Jukurit Mikkeli/Fin.),
Útočníci: Luboš Horký, Petr Holík (oba Kometa Brno), Jiří Smejkal, Hynek Zohorna (oba Oskarshamn/Švéd.), Filip Chlapík, Michael Špaček (oba Ambri-Piotta/Švýc.), Patrik Poulíček (Pardubice), Ondřej Beránek (Karlovy Vary), Petr Kodýtek (Plzeň), Pavel Kousal (Mladá Boleslav), David Vitouch (Sparta Praha), Marek Zachar (Hradec Králové), Patrik Zdráhal (Litvínov), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/Švýc.), Radan Lenc (HV 71/Švéd.).

Ohodnoť článek

Štítky Sport, hokej, Euro, Karjala, ČR, reprezentace, Madeta Motor České Budějovice, hokejista, Adam Musil, HC Kometa Brno, Petr Holík, Kari Jalonen, HC Sparta Praha, Patrik Poulíček, HC Dynamo Pardubice, Dominik Mašín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté se sešli v Českých Budějovicích, z nominace vypadl Adam Musil  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.