Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Hokejisty Českých Budějovic posílí Ordoš, Kubík, Harris, Beránek a Doudera

Dres hokejistů extraligových Českých Budějovic budou v příští sezoně oblékat útočníci Jan Ordoš, Adam Kubík, Martin Beránek, Brant Harris a obránce Milan Doudera. Jihočeši o smlouvách s pěticí posil informovali na klubovém webu. Všichni se upsali na dva roky, součástí smluv Beránka, Harrise a Doudery je ještě možnost roční opce.

Šestadvacetiletý Ordoš byl dosud v domácí nejvyšší soutěži věrný barvám Liberce, s nímž získal v roce 2016 mistrovský titul a v letech 2017 a 2019 extraligové stříbro. Útočník s reprezentačními zkušenostmi se pod Ještěd vrátil i po sezoně 2020/21, kterou strávil ve švédském Oskarshamnu. V posledním ročníku nastoupil Ordoš do 48 utkání základní části a připsal si 29 bodů za 16 branek a 13 asistencí, byl druhým nejlepším střelcem Bílých Tygrů. Za 10 startů v play off nebodoval.

O dva roky mladší Kubík hrál extraligu za Hradec Králové a Kladno, v jehož dresu odehrál i poslední dvě sezony mezi elitou a v obou byl nejlepším střelcem Rytířů. Za poslední ročník nastoupil Kubík do 44 zápasů dlouhodobé fáze a zaznamenal 36 bodů (16+20). Ve čtyřech duelech baráže proti Zlínu přidal branku a nahrávku.

Dvaadvacetiletý Beránek se vrací do mateřského klubu, s nímž před rokem získal bronz, po sezoně strávené v Mladé Boleslavi a Plzni. Za 32 utkání v dresu Bruslařů nastřádal pět bodů (3+2), v barvách Indiánů pak stihl ve 14 startech včetně předkola play off gól a asistenci.

Třiatřicetiletý Kanaďan Harris, jenž má zkušenosti i ze zámořské AHL, EBEL ligy či druhé nejvyšší švédské soutěže, strávil poslední sezony v bratislavském Slovanu a loni s ním získal titul. V každém ze tří ročníků ve slovenské metropoli měl průměr více než bodu na zápas. V tom uplynulém si za 48 duelů základní části připsal 56 bodů (29+27), v šesti utkáních play off přidal šest (3+3).

Třicetiletý Doudera odešel v roce 2014 z Kladna do Třince a během mimořádně úspěšného období slavil s Oceláři čtyřy tituly, včetně toho posledního, který Slezané vybojovali v pátek po finálové výhře nad Hradcem Králové. Doudera, na jehož kontě je i 43 reprezentačních startů a účast na mistrovství světa (2016), k tomu přispěl 12 body (2+10) ve 47 zápasech základní části, v play off měl za 22 utkání jednu nahrávku.

Již dříve Jihočeši avizovali příchody posil do obrany Pavla Pýchy, Davida Šticha či Michala Gulašiho.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, České Budějovice, Doudera, Harris, Kubík, Ordoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty Českých Budějovic posílí Ordoš, Kubík, Harris, Beránek a Doudera  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.