Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Moc se do Budějovic těšíme, avizuje Brant Harris

Možná nejzvučnější posila před nadcházejícím ročníkem. Tou je 33letý Kanaďan Brant Harris, který se usilovně chystá na svojí sedmou sezónu mezi profesionály v Evropě. Přichází s renomé lídra bodování, v němž se v posledních letech objevoval na čele slovenské extraligy.

Jak se zrodil váš přestup?
Na konci minulé sezóny mě týmy začaly oslovovat s tím, že by měly zájem, abych u nich působil. Pak se na mě zástupci klubu přijeli osobně podívat. Chtěl jsem se posunout dopředu, proto jsem zvolil Motor. Jsem moc rád, že tu můžu být.

Zjišťoval jste si o klubu nějaké reference? Co jste se o Motoru dozvěděl?
Mluvili jsme se Stuartem Percym a jeho manželkou. Sice odcházejí jinam, ale na klub a město měli jenom slova chvály. To je vždy příjemné slyšet i od někoho jiného. Udělali jsme si i vlastní průzkum toho, co nám moje nové angažmá může nabídnout a Motor splňuje všechno, co jsme chtěli, takže rozhodování bylo snadné.

Oproti slovenské metropoli Bratislavě jsou České Budějovice spíše menší město. To vám nebude vadit?
Řekl bych, že Budějovice mají optimální velikost. Rádi chodíme ven do přírody a tady to budeme mít tím pádem snazší. Těšíme se na to, až prozkoumáme město a jeho okolí.

Česko bude další evropská země, ve které budete působit. Na co se z něj těšíte nejvíc?
Na pivo? Ne, dělám si legraci! Nemáme nějaká přehnaně velká očekávání. O Česku jsme vždy slyšeli jen to dobré. Předpokládám, že je velmi podobné Slovensku, které milujeme, takže není důvod si myslet, že to bude v Česku jinak.

Mohl byste fanouškům popsat vaši dosavadní kariéru?
Dá se říct, že jsem zažil průlom až v pozdějším věku. Mládež jsem odehrál v mém rodném městě Estevanu. Následně jsem měl možnost strávit 4 roky na univerzitě v Connecticutu. Tam se mi docela dařilo. Po studiích jsem se přesunul do ECHL respektive AHL, kde jsem už jako profesionál odehrál 3 sezóny. Následně jsem se rozhodl pro přesun do Evropy, v níž jsem právě dokončil již svoji šestou sezónu. Jenom zopakuji to, o čem jsem už mluvil. Cítím, že se mi hokejově nejvíce daří v posledních letech.

Jaký je váš nejlepší moment v kariéře?
Asi hraní v univerzitní NCAA. V posledním roce jsem byl dokonce kapitánem mužstva. A z nedávné minulosti určitě titul se Slovanem ve slovenské extralize. Doufám, že se mi podaří dosáhnout dalších úspěchů i s Motorem.

Ve vašem posledním působišti, Slovanu Bratislava, jste nastupoval na pozici centra. Jsou i jiné pozice, se kterými máte zkušenost?
Začínal jsem v obraně, ale pak jsem se přesunul do útoku na křídlo. Takhle to bylo celou dobu. Trochu ve Švédsku, ale hlavně ve Slovanu, jsem se pak přesunul na pozici centra a zůstal tam natrvalo. Čili umím zahrát na každé pozici, ale v současnosti se mi hraje nejlépe na centru. Na každý pád je to výhoda i pro trenéry, když mají více možností, jak mě nasadit do formace.

Ve Slovanu jste zanechat opravdu velkou stopu. Zaznamenal jste úvahy nad možností reprezentovat Slovensko?
Ano, toho textu, kde nad tím některý z novinářů uvažoval, jsem si všimnul. Ale dál to nedošlo. S nikým jsem to neřešil a ani jsem nad takovou možností tím pádem neuvažoval, když mě s takovou věcí nikdo nekontaktoval. Ale ano, zaznamenal jsem to.

Jak vnímáte mezinárodní zápasy? Budete sledovat nadcházející mistrovství světa?
Určitě se budu dívat. Zvlášť poté, co jsem se přesunul do Evropy, více sleduji mezinárodní utkání. V Kanadě a Spojených státech to není tak sledované, ale z evropského hlediska je to zajímavé. Hodně tomu na atraktivitě přidá, když tam hrají hráči, které znáte buď ze svého týmu nebo z týmu soupeře.

Provozoval jste vedle hokeje ještě nějaký jiný sport?
Celé dětství jsem hrál ještě kopanou. Tady v Evropě lépe řečeno fotbal (úsměv). To mě opravdu bavilo. Určitě se rád zajdu podívat na nějaký zápas, až bude příležitost.

Kanada hrála v loňském roce na mistrovství světa po 36 letech.
Jo, to bylo velmi zajímavé. Bohužel na samotném turnaji se týmu tolik nedařilo, ale stejně bylo výborné, že tým úspěšně prošel celou kvalifikací.

Kdy se zapojíte do přípravy s týmem?
Připojím se k týmu na přelomu července a srpna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moc se do Budějovic těšíme, avizuje Brant Harris  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.