Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Motor neudržel náskok, poprvé se trefili Harris a Kříž

Banes Motor se ve Strakonicích po bezbrankové první třetině ujal v pokračování zápasu vedení 2:0, když se premiérově v dresu Motoru trefili Brant Harris a junior Marcel Kříž. Plzeň ale ještě do druhé sirény srovnala a ve třetí třetině otočila skóre ve svůj prospěch. Ve čtvrtek se Motor v rámci Energie AG Motor Tour představí doma proti finskému KooKoo Kouvola.

Úvodní střelu prvního přípravného zápasu vyslal plzeňský Pour, proti kterému Strmeň fantasticky zasáhl betonem. Plzeň byla ze začátku malinko útočnějším. Motor poté hrál se šesti hráči na ledě a obdržel dvouminutový trest. Dujsíkův projektil od modré budějovický brankář úspěšně vyrazil. Následné vteřiny přinesly závar před svatyní Motoru, nakonec se Jihočechům povedlo zažehnat nebezpečí. Koláčkův pokus v deváté minutě pouze minul Hlavajovu branku. Přes Gulašiho se chtěl prosmýknout Indrák, s jehož zakončením neměl Strmeň potíže. Polovina zápasu vynesla Motoru první početní výhodu, když se hákováním provinil Pour.

Prosadit se snažil znovu Koláček, proti němuž zasáhla lapačka plzeňského brankáře. Budějovičtí hráli v pěti proti třem, za což byl zodpovědný za to Dujsík, který zašlápl kotouč u mantinelu. Mužstvo z jihočeské metropole dvojnásobnou ani klasickou přesilovku nevyužilo. Nejblíže k úspěchu byl Harris, jenž trefil pouze vyrážečku gólmana Západočechů. Necelé tři minuty šli Jihočeši do čtyř po faulu Kachyni. Po ubráněném oslabení hrozili Přikryl a Štencel, v cestě jim ale stály zákroky Hlavaje. 

V prvních minutách druhé periody se k zakončení prodrali Přikryl a Kříž. Zanedlouho nabil Simon Kanaďanu Harrisovi, leč beton Hlavaje byl na správném místě. Budějovické defenzívě se snažil pláchnout Straka, puk se dostal k Indrákovi, který mířil do Strmeně. Když se šikovně proplouval útočným pásmem Simon, zahákoval ho Holešinský a putoval na hanbu.
Mnoho střel, ale ani jedna se neujala. Blízko k otevření gólového účtu byla Plzeň, když Holešinský z levého kruhu orazítkoval tyč. Ve třicáté čtvrté minutě se už skóre měnilo, a to k radosti fanoušků Motoru.

Nikým nehlídaný Dominik Simon projel do útočného pásma, kde se skvěle uvolnil Brant Harris a rozvlnil síť. Po dvou minutách už Jihočeši vedli rozdílem dvou branek. Junior Marcel Kříž ujel Houdkovi a střelou nad levý beton Hlavaje prostřelil. Korigovat skóre chtěl Mertl, ale Strmeň byl bez sebemenší práce. Západočeskému celku se poté snížit podařilo. Od modré čáry nahazoval kotouč Michal Houdek. Budějovickému gólmanovi vypadl puk z lapačky, který za brankovou čáru doklepl Už to vypadalo, že Motor po čtyřiceti minutách bude ve vedení, ale nikoliv. Od modré čáry vypálil bombu Adrián Holešinský a srovnal stav na 2:2. Po bezbrankové první dvacetiminutovce si oba týmy v prostředním dějství zastřílely. 

Po 74 sekundách třetí třetiny se stav utkání měnil. Do přečíslení dva na jednoho se dostala dvojice Jakub Pour - Miroslav Indrák. Druhý jmenovaný s trochou štěstí po pasu od svého kolegy procedil puk za Strmeně. Po zaváhání Plzně se málem ocitli Budějovičtí v příležitosti, ale Hlavaj nemusel řešit nic velkého ve svém brankovišti.

Při vlastním oslabení se do samostatného úniku dostal Koláček, který nevystřelil, ale byl faulován. Rozhodčí nenařídili trestné střílení, ale pouze udělili dvě minuty provinivšímu Matýsovi. Při hře ve čtyřech se v podobné situaci ocitl Přikryl, ale Hlavaje nepřekonal. Po nevyužité přesilové hře se na zteč vydal Pour, ale Strmeň si mezírku mezi betony pohlídal. Plzeň své vedení navýšila čtyři minuty před koncem základní hrací doby, kdy se do gólových statistik zapsal Ondřej Matýs. Nic významnějšího se už do konce zápasu nestalo, a tak Motor první přípravný duel prohrál. Ve Strakonicích Plzni podlehl 2:4. 

HC Škoda Plzeň - Banes Motor České Budějovice 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 38. Straka, 40. Holešinský (Piskáček), 42. Indrák, 57. Matýs (Holešinský) – 34. Harris (Simon, Koláček), 36. Kříž. Vyloučení: 4:3. Bez využití.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor neudržel náskok, poprvé se trefili Harris a Kříž  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.