Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Disciplinární komise snížila pokutu pro Motor. Klubu se přihlásil fanoušek, který napadl rozhodčího

Hokejové České Budějovice zaplatí nakonec polovinu z původně stanovené pokuty ve výši 90 tisíc korun za porušení povinností pořádajícího klubu v domácím utkání 8. kola proti Liberci. Vedení Jihočechů tak uspělo s odporem vůči předchozímu trestu. O verdiktu disciplinární komise (DK ELH) informovala Asociace profesionálních klubů ledního hokeje na svém webu.

Motor byl před necelými dvěma týdny potrestán souhrnně za porušení hned čtyř bodů disciplinárního řádu domácí nejvyšší soutěže. Mimo jiné za to, že po skončení zápasu s Bílými Tygry nezabránil v kontaktu diváka s rozhodčími. Disciplinární komise však nakonec trest zmírnila.

„DK ELH se jako celek zabývala odporem Jihočechů vůči výši souhrnné pokuty 90 tisíc korun udělené ve zkráceném řízení 11. října za porušení povinností pořádajícího klubu. V rámci nového projednávání DK ELH i jako celek konstatovala porušení zmíněných bodů disciplinárního řádu a rozhodla o udělení pokuty v souhrnné výši 45 tisíc korun," uvedla komise.

V Českých Budějovicích vyvolal 5. října velké emoce závěr zápasu. Zkraje prodloužení upadl domácí bek Milan Doudera po kontaktu s Tomášem Filippim, který rozhodčí jako faul neposoudili. Liberecký útočník Douderu obral o puk a akce skončila vítězným gólem hostů na 4:3, který vstřelil právě Filippi.

Ačkoliv Doudera dostal dodatečný trest a přijde o 10 procent ze základního platu za přihraný pád, mnozí příznivci Motoru měli na situaci odlišný pohled. Podle nich měl být Filippi vyloučen. Proto zasypali led odpadky a rozhodčí i hostující hráče polili pivem. Do výše pokuty se promítlo, že klub nezabránil tomu, aby se jeden z diváků dostal až do bezprostřední blízkosti k rozhodčím.

„Největší průšvih byl v tom, že přes domácí střídačku přelezl jeden fanoušek Budějovic a přišel až k dvířkům, kde se dostal do blízkosti rozhodčích a strkal do nich. Došlo tedy dokonce na fyzický kontakt. To je pro nás naprosto nepřípustné, tím spíš v takhle vypjaté situaci. Největší flastr je právě za ten kontakt s rozhodčími a za to, že tomu nikdo nezabránil," okomentoval původní verdikt předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík.

Vedení českobudějovického klubu se mezitím sám přihlásil zmíněný divák, který se dostal až k rozhodčím, a nabídl, že si pokutu odpracuje. Při zápasech teď s požehnáním klubu rozhodčí paradoxně sám hlídá.

„Je mi moc líto, co se stalo. Pod vlivem emocí a alkoholu jsem udělal hloupost a moc se za to omlouvám rozhodčím i klubu. Dohodli jsme se s vedením, že při zápasech teď budu bezplatně vypomáhat jako pořadatel, abych si svůj díl viny odpracoval," omluvil se prostřednictvím klubového webu Jan Velebil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl, hcmotor.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, České Budějovice, disciplinární

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Disciplinární komise snížila pokutu pro Motor. Klubu se přihlásil fanoušek, který napadl rozhodčího  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.