Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ukázali jsme, že jsme silný tým, hodnotí utkání Jan Ordoš

Svěřenci Ladislava Čiháka dokázali v sobotním duelu proti Vítkovicím dvakrát dotáhnout nepříznivý stav utkání a nakonec získali bod za prohru 3:4 po samostatných nájezdech. Jednu ze tří branek Motoru vstřelil i Jan Ordoš, který stál na konci povedené souhry elitní přesilovkové formace.

Jane, dnešní zápas dvou týmů s dobrou formou vám nakonec přinesl bod. Co dnes podle vás rozhodovalo?
Měli jsme trošku horší nástup a nejely nám moc nohy. Poté jsme dostali druhý gól, ale klobouk dolů za to, jak jsme se vrátili do zápasu. Ve třetí třetině jsme inkasovali smolný třetí gól, opět jsme dokázali srovnat a v nájezdech už to byla loterie. V prodloužení jsme měli šanci zápas ukončit, ale bohužel se nám to nepovedlo.

V první třetině jste byli střelecký aktivnější, ale branky se dočkali pouze hosté. Chybělo tedy štěstí v přesnější koncovce?
Štěstí nám spíše chybělo v závěru, kdy jsme ve třetí třetině měli nějaké šance a i úniky v oslabení. Naopak Vítkovice vytěžily z minima maximum.

Vítkovice se dostaly ve druhé třetině sice do dvoubrankového vedení, ale rychle jste se vrátili vstřelenou brankou na kontakt. Jak důležitá byla tato rychlá odpověď na druhý inkasovaný gól?
Bylo to hodně důležité. Ukázali jsme, že jsme silný tým. Nepoložilo nás to a hned jsme se do utkání vrátili. Rychle jsme navíc dokázali i srovnat. Jak už jsem ale říkal, je škoda toho třetího gólu a těch nevyužitých šancí.

Motor smazal dvougólové manko a získal bod po nájezdech

Jihočeši neztratili na domácím ledě body už od konce října a tuto sérii chtěli rozhodně prodloužit i v zápase s Vítkovicemi. Ty sice vstoupily do utkání lépe a vedly o jednu branku, před třetí částí ale bylo všechno otevřeno, jelikož stav byl...

Ve vaší první početní výhodě jste právě vy dokázal srovnat stav utkání na 2:2. Šlo o umístěnou střelu, nebo jste zavřel oči a doufal, že to tam padne?
Chtěl jsem to cpát hlavně nahoru. Navíc mi ta rána sedla úplně parádně, takže jsem za to rád.

Při tomto gólů jste předvedli se spoluhráči parádní rychlou kombinaci. Šlo o nacvičený signál z tréninku, nebo improvizaci?
Je to jedna z variant, které na přesilovky máme. Konečně jsme to sehráli podle představ a jsem rád, že to tak vyšlo.

Ve třetí třetině se Vítkovice dostaly podruhé v utkání do vedení, ale necelé dvě minuty před koncem jste opět dokázali srovnat. Jak velká euforie ve vás při vstřelení gólu propukla?
Na jednu stranu to byla velká euforie, ale na druhou jsme se nemohli uspokojit, protože Vítkovice měly v poslední minutě ještě šanci na získání tři bodů. Nakonec se ale rozhodlo až v nájezdech, a ten bod navíc bohužel nebereme.

V nájezdech byli nakonec šťastnější hosté, ale když si shrneme současné období, tak jste dokázali posedmé v řadě bodovat. Navíc na konci roku se vám povedlo získat z dvanácti možných bodů rovných deset. Celkově toto období nejde hodnotit jinak, než pozitivně, souhlasíte?
Rozhodně to hodnotím pozitivně. Na druhou stranu nás ale čeká ještě spoustu zápasu. V nabitém lednu máme navíc i hodně venkovních duelů, takže musíme dobře potrénovat, zregenerovat a nadále pracovat. Zápasy rychle poběží a bude to náročné. My jsme samozřejmě rádi za tyto body, ale důležité je v tom jejich sbírání nadále pokračovat.

První zápas vás v novém roce čeká v Liberci. Cílem tedy bude navázat nejen na tuto dobrou formu, ale i třeba na poslední zápas na půdě Bílých Tygrů, který jste zvládli za tři body?
Liberec je doma extrémně silný a bude to další těžký zápas. Navíc hned o dva dny později nás čeká duel v Boleslavi. Musíme se na to dobře připravit a určitě budeme chtít zvítězit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, extraliga, Jan Ondroš

Ukázali jsme, že jsme silný tým, hodnotí utkání Jan Ordoš  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.