Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

První výhru v sérii vystřelil Českým Budějovicím Brant Harris

Série předkola play-off mezi Českými Budějovicemi a Karlovými Vary má za sebou první duel, ve kterém se z vítězství radovali domácí hokejisté. Ti přitom šli do poslední třetiny se ztrátou jedné branky, ovšem třemi góly stav duelu otočili. Hrdinou zápasu se stal Brant Harris, který vstřelil dvě branky. Hned zítra se navíc hraje znovu. Zápas startuje v 17:00 a vstupenky na něj jsou ještě k sehnání v prodejním systému.

Úvod utkání nepřinesl nějaké větší šance, což se nejspíše dalo od prvního zápasu vyřazovací části čekat. Od modré nejprve zkoušel kotouč nahodit Michal Gulaši, ale Frodl dokázal zakročit, přestože toho moc neviděl. Následně se střídaly útoky na obou stranách. Za domácí zkoušeli své štěstí Jan Ordoš, Adam Kubík či Mikuláš Hovorka, avšak ani jeden z nich nebyl úspěšný.

Na druhé straně prověřili pozornost Dominika Hrachoviny Jiří Černoch nebo Ondřej Beránek, ale ani oni první trefu v duelu nezaznamenali. Následovala však menší pohroma pro České Budějovice. Jan Ordoš totiž v běžném souboji v útočné třetině podkopl jednoho ze soupeřů a rozhodčí po shlédnutí videa domácího útočníka vyloučili na pět minut + do konce utkání. Karlovy Vary taky měly ideální možnost na vstřelení první branky, ale dlouhou početní výhodu nesehrály vůbec dobře. V první periodě tak k vidění žádná branka nebyla.

Do druhé části vstoupili mnohem lépe jihočeští hráči, kteří se trefili už po minutě a čtrnácti sekundách. Lukáš Pech poslal křižnou přihrávku, která se ještě od brusle hostujícího hráče odrazila na hůl Jakuba Valského, jenž si sám před brankářem hostí poradil na jedničku – 1:0. Jihočeši byli povzbuzení vstřelenou brankou, jenže náskok nezvládli navýšit. Tak přišel pro domácí trest. David Gríger si sjel s kotoučem na vrcholek levého kruhu a jeho parádní rána skončila v šibenici na zadní tyči – 1:1. Odpovědět mohl vzápětí Adam Kubík, který nedokázal dostat kotouč za záda Frodla. Ještě větší šanci měl o chvilku později Milan Gulaš, který ujel sám na gólmana. Toho dokonce svou střelou překonal, jenže jeho pokus zastavila horní tyčka, od které se kotouč dorazil těsně před brankovou čáru.

Tak přišla další branka na druhé straně, kterou vstřelila Energie v početní výhodě. Motoru se nepovedlo vyhodit a rázem z toho byl propad v obraně. Gríger našel v pádu v ideální pozici Ondřeje Procházku, který z první poslal kotouč k tyčce – 1:2. Velmi dobrou možnost na srovnání měl Michal Gulaši, kterého našel Guláš, ale českobudějovický obránce vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Motor tak šel do kabin s jednogólovou ztrátou a ve třetí čísti utkání musel dotahovat.

Hned v úvodu poslední části měl dobrou možnost Tomáš Chlubna, který nabral rychlost a natlačil se před Frodla, srovnat stav duelu ovšem nedokázal. Západočeši měli možnost navýšení skóre, když si zahráli přesilovou hru. Hodně zajímavé příležitosti měli Kružík či Beránek, ale ani jeden z nich nedokázal překonat domácího brankáře. Tak se o chvilku později mohli radovat fanoušci v Budvar aréně. Milan Gulaš si najel na vrcholek pravého kruhu a svižnou ranou na zadní tyč překonal Frodla v bráně - 2:2. Dobrý moment mohl Motor ještě využít při přesilové hře, ovšem to se nepovedlo.

Navíc v této početní výhodě schytal ostrý faul kolenem Jan Štencel. Za něj dostal karlovarský Beránek trest na pět minut a do konce utkání. Takže i Budějovice si zahrály dlouhou pětiminutovou početní výhodu. V ní přišel obrovský tlak domácího celku. Frodl ještě první velkou šanci Motoru zlikvidoval parádním zákrokem, ale Jihočeši se stejně prosadili. Rychlá akce z první, kdy Pýcha našel od modré před brankou volného Kondelíka, který parádní zadovkou našel u druhé tyče úplně volného Branta Harrise, jenž už před sebou měl prázdnou branku - 3:2. Ve stejné početní výhodě se navíc domácí hokejisté prosadili ještě jednou. Milan Gulaš našel krásným křižník pasem na kruhu volného Branta Harrise, který z první pálil do prázdné branky a zapsal druhý přesný zásah v zápase - 4:2.

K samotnému konci utkání předvedl Redlich zbytečné zákroky, když poslal hned dva domácí hráče do mantinelu. Za druhý zákrok si vysloužil dvouminutový trest a Jihočeši tak mohli hrát až do konce základní hrací doby v přesilové hře. Žádná další branka už v posledních okamžicích nepadla a České Budějovice tak berou první vítězství v sérii.

Ohlasy

Ladislav Čihák (Motor)Ukázali jsme charakter, bojovnost, počkali jsme si na příležitost. Máme první bod a jedeme dál.

Václav Eismann (K. Vary)Padesát minut jsme bořili předpoklady všech analytiků, expertů a odborníků. Mužstvo pracovalo výborně a podle plánu. V rozhodujícím momentu jsme dali soupeři naší nedisciplinovaností to, co jsme mu dát neměli. Díky kvalitě přesilovky si domácí utkání vzali. Gratuluji domácím k prvnímu bodu, k dalším účastníkům na ledě se vyjadřovat nechci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, české budějovice, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První výhru v sérii vystřelil Českým Budějovicím Brant Harris  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.