Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bek Motoru Hovorka míří do NHL. Vybrala si ho Florida

Obránce Mikuláš Hovorka vyhlíží velkou výzvu. Zaujal hned několik klubů NHL a nakonec se upsal Floridě, kde se dohodl na dvouletém vstupním kontraktu. Dvaadvacetiletý hokejista si svými výkony v dresu Motoru vysloužil i pozvánku do reprezentace.

Florida o novince informovala na svém webu. Dohodu potvrdil generální manažer Floridy Panthers Bill Zito.

„Mikuláš je robustní obránce, který v posledních několika sezónách podával profesionální výkony v Evropě," uvedl Zito. 

Klub z NHL připomněl, že Hovorka v sezoně 2023/2024 nastoupil v dresu českobudějovického Motoru do 51 zápasů, ve kterých zaznamenal 16 bodů. Rodák z Prahy pak reprezentoval Česko na Euro Hockey Tour 2024, kde nastoupil do pěti zápasů.

„Dojmy po podpisu jsou skvělé, ale i tak si myslím, že naplno si to uvědomím, až tam dorazím. Každopádně jsem strašně rád, že se to povedlo a chtěl bych ještě jednou tímto poděkovat Motoru. Dva roky jsem si tady na jihu užil. Floridu jsem si vybral, protože mi po vyhodnocení všech nabídek dávala smysl po všech stránkách, což se mi snad u žádné jiné nestalo," popsal své pocity pro web Motoru Mikuláš Hovorka.

„Jsem hrozně vděčný za to, že jsem tu dostal v extralize šanci, protože moc kluků z první ligy ji jen tak nedostane. V Budějovicích mi dali prostor, věřili mi. Byly chvíle, kdy jsem se i trápil a hrál hůř, ale přesto mě tu vždy podrželi a díky tomu se můžu chystat na podpis do Ameriky. Byl jsem tu moc rád. Fanoušci neuvěřitelní, město super, jižní Čechy jsou krásné," loučil Hovorka s působením v Motoru.

„Mikulášovi přejeme hodně štěstí, ať mu vše vyjde podle představ. A je to určitá vizitka i pro nás, že z Motoru míří Mikuláš rovnou do organizace NHL. A samozřejmě platí, že u nás bude mít případně dveře vždy otevřené," řekl sportovní manažer Motoru Jiří Novotný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Banes Motor České Budějovice

Štítky hokej, motor, hovorka, sport, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bek Motoru Hovorka míří do NHL. Vybrala si ho Florida  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.