Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Příprava jako řemen. Motor porazil ve vyhecovaném utkání extraligové Pardubice

Na tenhle večer se jihočeští hokejoví fanoušci těšili několik měsíců. ČEZ Motor České Budějovice se po loňské úspěšné sezoně vrátil na domácí led ve velkém stylu. Extraligovému soupeři z Pardubic nasázel dvě branky hned v úvodní třetině a své vedení až do závěrečné sirény udržel.

Přestože se jednalo teprve o druhé přípravné utkání motoráků v nové sezoně 2015/2016, v renovované Budvar Aréně bylo hned v první dvacetiminutovce k vidění nespočet pěkných hokejových momentů, navíc okořeněných dvěma brankami domácích.

Jako první se mohl do listiny střelců zapsat mladíček Guman, jenž v 8. minutě napálil horní tyčku Halászovy svatyně, nedlouho po něm nebezpečně střílel Marek. Zanedlouho šel Motor v početní výhodě zaslouženě do vedení - Rob v pravém rohu tak dlouho vyčkával na správný moment, až ideální přihrávkou napříč pásmem našel volného Dušana Žovince, jenž vymetl růžek pardubické klece.

Vzápětí mohlo být vyrovnáno, jenže hráči Dynama nedokázali trefit odkrytou branku. Následující momenty patřily zejména díky přesilovkám hostům, Motor ale dokázal v čele se skvělým Gábou ubránit dlouhé oslabení třech proti pěti a těsné vedení udržel. Naopak dvě a čtvrt minuty před sirénou Luboš Rob zachytil špatnou rozehrávku Halásze a rychlou střelou dopravil kotouč do sítě - 2:0.

Dvougólový náskok Budějčákům dlouho nevydržel. Po třiadvaceti sekundách prostřední části hry napřáhl od modré Martin Štajnoch a dělovkou propálil všechno, co mu stálo v cestě. Pokud jde o změnu skóre, do druhé přestávky se skóre na nové multimediální kostce neměnilo. O několik pohledných šancí však fanoušci ochuzeni nebyli, zejména gólovka Marka z 29. minuty je musela zvednout ze sedadel.

Vědět o sobě dal také bojovník Kuchejda, když ve 39. minutě vší silou, bohužel ale marně, tlačil puk za záda střídajícího gólmana Maxwella. Závěrečné okamžiky provázela spousta emocí na domácí střídačce, když hráči Motoru protestovali proti sporným rozhodnutím rozhodčích. Situace se však uklidnila a týmy odcházely do kabin za stavu 2:1.

Když pomineme zajímavou příležitost Mikysky v závěru 52. minuty, ty nejzajímavější momenty třetí periody se odehrály necelých pět minut před koncem utkání. Několik nevybíravých zákroků a následných vyloučení na obou stranách z předchozích okamžiků vyústily v potyčku. Mezi sebou si to jako správní gladiátoři v ringu rozdali Kuchejda se Svobodou, ručně si svůj spor vyříkávali také Heřman s Marcinkem. Trestná lavice praskala ve švech...

Stav se ale přece jenom málem měnil. Několik sekund před sirénou zkoušely Pardubice hrát bez brankáře a při velkém tlaku došťouchaly kotouč až těsně před brankovou čáru, ten ji ale naštěstí nepřekročil a Motor se mohl radovat z první výhry v nové sezoně.

„Nechci hodnotit hráče jako jednotlivce. Hráli jsme dobře a důrazně jako tým. A divácká návštěva? Úžasná jako vždycky!“ hodnotil utkání kouč domácích Petr Rosol.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Žovinec (Rob, Prokeš), 18. Rob - 21. Štajnoch (Marcinko). Rozhodčí: S. Mertl, Pražák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 7:11. Využití: 1:0. Diváci: 3200.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (30. Kůdela) - Mucha, Bohunický, Žovinec, Suchánek, Pařízek, Kříž, Vráblík - Guman, Straka, Heřman - Marek, Rob, Prokeš - Žálčík, Pajič, Škoda - Kuchejda, Mikyska, Přibyl - Vaniš. Trenér Petr Rosol.

HC Dynamo Pardubice: Halász (30. Maxwell) - Štajnoch, Zdráhal, Roupec, Šeda, J. Látal, Drtina, Rusina, Gregorc - Tybor, Marcinko, Svoboda - Starý, Poulíček, A. Havlík - Kaut, Moučka, Půhoný - Sikela, Šimun, Niederbach. Trenér Miloš Říha ml.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Dynamo Pardubice, příprava, Madeta Motor České Budějovice, Luboš Rob, Dušan Žovinec, Martin Štajnoch, Petr Rosol, Budvar aréna, HC Škoda Plzeň, Miloš Říha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příprava jako řemen. Motor porazil ve vyhecovaném utkání extraligové Pardubice  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.