Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Novic Žálčík se proti Kladnu blýskl hattrickem

Letní příprava hokejistů českobudějovického Motoru pokračovala prvním turnajovým duelem Regionálního poháru proti Kladnu. Na domácím ledě šli svěřenci trenéra Petra Rosola brzy do vedení, které postupně navyšovali až do stavu 5:2. Hattrick proti ambicióznímu prvoligovému soupeři zaznamenal nováček v dresu Jihočechů Lukáš Žálčík.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a zaslouženě vedli. Neproměněná šance Gumana byla díky ukázkové přihrávce Vráblíka přes celé střední pásmo do jízdy Josefu Strakovi a následnému bekhendovému blafáku kapitána Jihočechů zapomenuta. Po pěti minutách to bylo 1:0.

Vědět o sobě dali také Kladenští, když chybu Motoru málem potrestal Skuhravý. V 8. minutě ujížděl sám na Gábu, bývalý budějcký hráč však tváří v tvář mladému brankáři selhal.

Před koncem první třetiny se ještě snažil dotlačit kotouč do sítě Rudovský a poté v dobré gólové příležitosti i Stach, jenže ani jeden z rytířů na Gábu nevyzrál.

Prostřední část hry se musela slušně zaplněným tribunám Budvar Arény líbit. Gólovou smršť nastartoval po osmatřiceti sekundách hry ještě v přesilovce nováček v motoráckém dresu Lukáš Žálčík přesnou trefou do horní části branky. Emoce však za minutu uhasil kladenský forvard Patrik Machač, jemuž se podařilo najít skulinku mezi Gábovým tělem a rukou - 2:1.

Netrvalo dlouho a Budějčáci znovu vedli o dva - a opět u toho byl první domácí útok. Síťku za Mensatorem podruhé v krátké době rozvlnil Lukáš Žálčík. Rytíři přesto nedali svou kůži lacino a při dlouhé přesilovce pět na tři snížili na 3:2. Nepřesná střela Nashe se odrazila jako při kulečníku od zadního mantinelu zpátky před branku, kde číhal osamocený David Stach.

V dalším průběhu následovalo několik vyloučení, takže si oba týmy mohly vyzkoušet hru s různým počtem hráčů na ledě. O něco aktivnější bylo Kladno, zejména Lukáč v 32. minutě už měl gól na hokejce. Padající Gába však jeho střelu do poloprázdné klece stihl včas vychytat. Stejný hráč neuspěl ani krátce nato, a tak se stav ani tentokrát neměnil.

Čtyřka na domácí straně se rozsvítila až v čase 37:23, kdy neklidnou střelu Škody vyrazil Mensator před sebe pouze k Josefu Strakovi, který doklepl kotouč do svatyně Kladna a určil stav po čtyřiceti minutách na 4:2.

Slavný okamžik prožil Lukáš Žálčík na začátku 46. minuty. Nová posila domácích překonala po vyhraném buly Škodou kladenského gólmana potřetí a slavila hattrick. A před závěrečným hvizdem mohl mladý útočník svou sbírku ještě rozšířit, tentokrát ale byla proti tyčka Mensatorovy klece. Motor přesto zvítězil 5:2 a vykročil tak za obhajobou prvenství v Regionálním poháru.

„Zápas byl vcelku vyrovnaný, my jsme však byli produktivnější, a proto jsme vyhráli. Je to stále příprava, takže hra je pořád syrová. Ještě nás čeká spousta práce,“ hodnotil vítězný zápas trenér Motoru Petr Rosol.

Další turnajový duel sehrají Jihočeši už ve čtvrtek od 17:30 na svém stadionu proti Třebíči.

ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Straka (Vráblík), 21. Žálčík (Pajič), 23. Žálčík (Pajič), 38. Straka (Škoda, Nouza), 46. Žálčík (Škoda) - 22. Machač (Stach), 26. Stach (Nash, Repe). Rozhodčí: S. Mertl, Pešina - Samuel, J. Mertl. Vyloučení: 10:10, navíc Rudovský 10 minut. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3250.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kváča) - Mucha, Kříž, Suchánek, Vráblík, Žovinec, Bohunický, Pařízek - Žálčík, Pajič, Prokeš - Nouza, Straka, Škoda - Guman, Mikyska, Švihálek - Babka, Rob, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

Rytíři Kladno: Mensator (Švihálek) - Růžička, Kehar, Posmyk, Kolařík, Repe, Nash, Potěchin - Rudovský, Skuhravý, Berljov - Machač, Stach, Bílek - Redlich, Lukáč, Čurda - Kružík, Křepelka, Horna. Trenér Jindřich Lidický.

Štítky Rytíři Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Petr Rosol, Josef Straka, David Stach, HC Škoda Plzeň, Patrik Machač, Budvar aréna, SK Horácká Slavia Třebíč, Jindřich Lidický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novic Žálčík se proti Kladnu blýskl hattrickem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.