Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Blažek rezignoval i na post generálního manažera

Zdeněk Blažek ve středu s okamžitou platností na vlastní žádost opustil vedení HC Mountfield. Po dřívější rezignaci na post předsedy představenstva se totiž vzdal také nejvyšší funkce v managementu klubu.

Na základě výsledku středečního jednání mezi městem České Budějovice, pivovarem Budějovický Budvar a HC Mountfield Blažek rezignoval na post generálního manažera a v klubu už tak nezastává žádné funkce.

„Jednání bohužel nepřineslo výsledek, jaký jsme si všichni, včetně mě, přáli a očekávali. Reálně tak hrozí odchod klubu do jiného města, s čímž se ze svého lidského hlediska absolutně nemohu ztotožnit. Proto jsem odstoupil. Nedovedu si představit, že bych měl pracovat pro klub v jiném městě, než v Českých Budějovicích,“ říká Zdeněk Blažek.

Blažek post generálního manažera HC Mountfield opouští po jednom roce. Do čela českobudějovického klubu nastoupil v době velkých změn, kterých byl hlavím představitelem. Z pozice generálního manažera a zároveň předsedy představenstva určil a poté také postupnými kroky naplňoval nově nastolenou vizi.

Klub tak pod jeho vedením zcela vyměnil trenérský tým, výrazně omladil kádr a během extraligové sezony dal v základní sestavě velkou příležitost odchovancům budějckého hokeje.

„Na základě hodnocení veřejnosti se zdálo, že nový obraz klubu přijala také řada příznivců. Nabyl jsem tak pocitu, že odvedená práce měla smysl a společně vytváříme silný základ českobudějovického hokeje do budoucnosti. Pro tyto důvody mě velice mrzí, že všechny tři strany nenašly společnou řeč,“ uvádí.

Vzhledem k odstoupení z představenstva klubu už Zdeněk Blažek do posledních jednání nemohl zasáhnout. „Do poslední chvíle jsem věřil, stejně jako všichni příznivci, že dojde ke shodě všech tří stran. Z ekonomického pohledu rozhodnutí současného představenstva HC Mountfield chápu. Podpora sportu ze strany města je v Hradci Králové nesrovnatelně lepší, než v Českých Budějovicích. Z lidského pohledu se však s odchodem klubu do jiného města nemohu ztotožnit. Rád bych, stejně jako všichni fanoušci z jihu Čech, na hokej nadále chodil v Českých Budějovicích,“ konstatuje Blažek.

Odstoupivší generální manažer v současné době zastává neplacenou funkci prezidenta občanského sdružení HC České Budějovice, které zastřešuje mládežnický hokej.

„Právě v práci s mladými hráči a odchovanci vidím do budoucna perspektivu českobudějovického hokeje. A díky mému působení v HC Mountfield se nám tuto vizi podařilo přenášet také do seniorského hokeje, kdy mladí kluci dostávali příležitost v extralize. To byla špička celé práce kolem hokeje v našem městě. Taková práce mě naplňovala, skutečně jsem v ní viděl smysl ve prospěch nejpopulárnějšího sportu v jižních Čechách. Byl jsem potěšen reakcemi veřejnosti, která na nastolenou vizi měla stejný názor. Proto mě současná situace mrzí a nedokáži se s tím ztotožnit,“ uzavírá.

Tisková zpráva

Štítky HC Mountfield, Budějovický Budvar, Radegast, BPA, město České Budějovice, Zdeněk Blažek, demise, Mountfield Hradec Králové, hokej, Madeta Motor České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blažek rezignoval i na post generálního manažera  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.