Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Budějcký Motor byl slávistům vyrovnaným soupeřem, víc štěstí ale měli Pražané

Ani ve druhém barážovém duelu o extraligu budějčtí hokejisté ČEZ Motoru nedokázali vyhrát. Proti Slavii Praha však dokázali na svém ledě urvat aspoň bod, když vyrovnaný zápas dotáhli až do samostatných nájezdů. O branky domácích se postarali Tomáš Nouza a Roman Vráblík.

Rozdíl mezi druhou nejvyšší soutěží a extraligou byl už v první třetině patrný. Slavia měla po většinu času více ze hry a Bláha se měl co ohánět. Rychlé výpady pražských hokejistů ve spolupráci s gólmanem se však dařilo motorákům eliminovat a stav byl bezbrankový.

Pro domácí hráče byl největším problémem přechod do útoku, když většina jejich akcí končila na modré čáře. Přesto se několikrát musel činit i slávistický brankář Furch, zejména ve čtvrté minutě se zapotil při obří příležitosti zcela osamoceného Nouzy.

Z kabin se na led vrátil úplně jiný Motor, který srovnal se svým sokem krok. Nouza a Švihálek, kteří mohli poslat domácí tým do vedení, se na listinu střelců nezapsali. To se do poslední sekundy prostřední části hry nedařilo ani hráčům Slavie.

Klíčový moment se odehrál v samém závěru. Štich se dostal mezi kruhy ke střele, položil si Bláhu na led, kotouč ale zůstal v brankovišti pod skrumáží těl a hlavní rozhodčí Hribik nařídil za údajné nedovolené počínání Žovince trestné střílení. Ze středového kruhu se rozjel Václav Pletka a přesným projektilem nad lapačku Bláhu překonal.

Jenže Budějčáci nesklopili hlavy, do třetí periody vstoupili soustředěným výkonem a v 51. minutě vyrovnali. Nejprve sice Žovinec trefil jenom břevno, pak ale přišlo na řadu útočné duo Josef Straka - Tomáš Nouza, když druhý jmenovaný využil perfektní kapitánovu přihrávku a vyrovnal na 1:1.

Šance střídala šanci, gólmani zářili, domácí čaroděj Ondřej Bláha přesto inkasoval podruhé. V čase 57:41 rozvlnil síťku jeho branky Jan Stránský a poslal Slavii do vedení. Jenže vyprodaná Budvar Aréna zažila ještě jeden výbuch emocí. Střela Romana Vráblíka se v 59. minutě několikrát odrazila a skončila za brankovou čarou, což následně potvrdil i videorozhodčí.

Během prodloužení hrály České Budějovice dvouminutovou přesilovku, extraligový sok však sehrál početní nevýhodu zkušeně a domácím nic nepovolil. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, ve který ukázal svou zkušenost Tomáš Vlasák, když jako jediný střelec proti střídajícímu brankáři Davidu Gábovi barážový mač ve druhé sérii rozhodl.

„Bylo to vyrovnané utkání. Dvakrát se nám podařilo dotáhnout náskok Slavie, na penalty jsme ale prohráli. Bod je pro nás málo. Přesto bych chtěl hráčům poděkovat za jejich přístup a srdce, které do toho utkání dali,“ zhodnotil duel budějcký trenér Petr Rosol.

„Odmakané utkání, hráčům za něj musím poděkovat. Vytvořili jsme si šance, ty jsme však nevyužili, a tak to pro nás bylo náročné. V závěru se povedlo domácím vyrovnat, takže jsme rádi za dva body,“ řekl po zápase slávistický kouč Josef Beránek.

Další barážový zápas se bude hrát opět v Budějcích. Tuto neděli v 17 hodin nastoupí Motor proti suverénně nejlepšímu týmu základní části 1. ligy z Chomutova.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slavia Praha 2:3sn (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 51. Nouza (Straka, Vráblík), 59. Vráblík (Nouza) - 40. Pletka (TS), 58. Stránský, rozhodující nájezd Vlasák. Rozhodčí: Hribik, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 6461 (vyprodáno).

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (nájezdy Gába) - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, D. Růžička, Semrád, Škopek - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Boháč - Marek, Rob, Přibyl - Vaniš, Trummer, Pašek - Švec. Trenér Petr Rosol.

HC Slavia Praha: Furch (Svoboda) - Valach, Šulc, A. Růžička, Štich, Knot, Kolařík, Drahorád, Novák - Sklenář, Bednář, Tomica - Stránský, T. Doležal, Pletka - Holec, Vlasák, J. Doležal - Babka, Andres, Poletín. Trenér Josef Beránek.

Pořadí barážové tabulky: 1. Slavia (5), 2. Olomouc (4), 3. Chomutov (2), 4. MOTOR (1).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, baráž o extraligu, Tomáš Nouza, Roman Vráblík, trestné střílení, ČEZ, Ondřej Bláha, Madeta Motor České Budějovice, Josef Straka, Tomáš Vlasák, Jan Stránský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký Motor byl slávistům vyrovnaným soupeřem, víc štěstí ale měli Pražané  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.