Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Další neuvěřitelný obrat. David Servis je ve finále!

Druhým finalistou jihočeské Krajské ligy ledního hokeje je budějcký David Servis. V rozhodujícím třetím utkání dokázal zvítězit ve Strakonicích 4:2.

Hostům z krajského města se povedl do puntíku stejný kousek, jako ve druhém utkání na domácím ledě. Na konci druhé třetiny prohrávali 0:2, ale během čtyř minut a osmnácti vteřin dokázali otočit skóre ve svůj prospěch. Tentokrát byl jejich obrat rozdělen přestávkou.

Začalo se oboustranně opatrně a šancí bylo na obou stranách pomálu. Od 14. minuty se dostali domácí do tlaku, nastěhovali se do třetiny David Servisu a šli do vedení. Nejprve se Šulčíkově přesné přihrávce Kozma před Kučerou neprosadil, ale za chvíli podobnou příležitostí nepohrdl – Kepl mu přihrál zpoza branky a Kučera na jeho střelu po zemi nedokázal zareagovat a bylo to 1:0. Hned po rozehrávce se hnal za druhým gólem domácí Kadlec, sám proti Kučerovi zkusil blafák, ale zkušený brankář byl u druhé tyčky betonem včas.

Ve druhé části hry držel dlouho hosty nad vodou výborným výkonem brankář Kučera, přesto jednou kapituloval. Na začátku 38. minuty hráli Strakoničtí přesilovku, Vomelovi se nepovedlo vyhodit puk ze třetiny, získal ho Šulčík, který okamžitě přihrál volnému Černému, který jako přes kopírák zopakoval první gól a rozvlnil síťku za Kučerou podruhé.

Ještě v téže minutě Rob poslal do brejku Fouska, ale protentokrát ještě úřadoval Špiler. To předznamenalo změnu ve vývoji utkání. Minutu a šest vteřin před koncem se v přesilovce trefil Zíka – 1:2. Hosté ucítili šanci, tlačili se za vyrovnáním, ale i Špiler prokazoval své kvality.

A přišla rozhodující fáze utkání a dokonalý KO domácích. Budějčtí se vyvalili do třetí třetiny jako velká voda a za patnáct vteřin bylo vyrovnáno. Rob uviděl najíždějícího Suchánka, nahodil puk před branku a jeho spoluhráč ho dokázal tečovat za Špilerova záda.

To ale hostům nestačilo. V čase 43:12 si oba aktéři role vyměnili. Suchánek se protlačil do třetiny, vyzval ke střele Roba a jeho rána skončila přesně pod horní tyčkou. Strakoničtí se sesypali. S blížícím se závěrem někteří domácí hráči neunesli tíhu porážky a nechali se zbytečně vylučovat. Hosté tak hráli na začátku 56. minuty přesilovku pět na tři, kterou využil na zvýšení náskoku povedenou trefou obránce Chaloupka.

David Servis se ve finále utká s vítězem základní části Táborem. Série začíná již v pátek, v neděli po extralize se hraje druhé utkání přibližně od 21 hodin v Budvar aréně.

HC Strakonice – HC David Servis České Budějovice 2:4 (1:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. Kozma (Kepl), 38. Černý (Šulčík, Pitel) – 39. Zíka (Mikeš, Cikán), 41. Suchánek (Rob), 44. Rob (Suchánek, Chaloupka), 57. Chaloupka (Vomela). Rozhodčí: Ondřej – Farkač, Zelenka. Vyloučení: 11:14, navíc Kepl 10 minut, Velíšek OK, Kašpar (všichni Strakonice) TH. Diváci: 1450.

Štítky Strakonice, finále, Budvar aréna, HC David Servis České Budějovice, HC Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jay Dee

tak jsem se teď dozvěděl, že je prý zápas přeložen na pondělí, na cca 18:45. to je v prd... to musim bejt v praci.,

Čtvrtek, 23. února 2012, 18:56Odpovědět

Bezedný Frank

Asi tam taky zajdu jestli je to tak dobrý jak už sem zaslech z více stran!

Čtvrtek, 23. února 2012, 09:28Odpovědět

Jay Dee

Super!! byl jsem se podívat na zápas v ČB, parádní atmosféra!! nedělní zápas s Táborem si nenechám ujít!

Čtvrtek, 23. února 2012, 07:21Odpovědět

Další neuvěřitelný obrat. David Servis je ve finále!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.