Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Extraligový sen se pomalu vzdaluje. Motor podlehl Slavii a ztrácí na postup už pět bodů

Divácky atraktivní utkání bylo během pátečního podvečera k vidění v Budvar Aréně. Na jih Čech přijela během extraligové baráže podruhé Slavia Praha a i tentokrát získala víc bodů než domácí motoráci. O vítězství celku z hlavního města se rozhodlo až v poslední třetině, kdy Budějčáci inkasovali dvakrát.

Pouhých jednadvacet sekund stačilo slávistům ke vstřelení úvodní branky. Jako první se do puku po nahrávce od Sklenáře opřel János Vas a rozvlnil síťku Motoru.

Domácí se ze studené sprchy otřepávali jen velmi ztěžka a do vyložených šancí se kromě jednoho okamžiku, když hosté zapomněli před hostující svatyní volného Nouzu, nedostávali.

Největším „paličem“ Slavie byl v první třetině Holec, jenž nemířil přesně a své jasné gólovky ve 12. a poté i krátce před sirénou zahodil. Do kabin tak oba celky odcházely za stavu 0:1.

Když na začátku prostřední části hry údajně fauloval Přibyl, s domácími to nevypadalo vůbec dobře. Rozhodčí je poslali do třech, čehož hokejisté z hlavního města bezezbytku využili a Tomáš Vlasák trefil odkrytou Bláhovou svatyni.

Do poloviny utkání hrál Motor druhé housle, jenže pak přeřadil na vyšší rychlostní stupeň a začal tradiční extraligový mančaft přehrávat. Ve 33. minutě v přesilovce od modré napřáhl Dan Růžička a propálil všechno, co mu stálo v cestě - 1:2.

Převaha Jihočechů mohla vygradovat v poslední minutě druhé periody, osamocený útočník Českých Budějovic Přibyl však gólmana Furcha nepřekonal. Na vyrovnání v tu chvíli zbývala domácím ještě závěrečná dvacetiminutovka.

Zasloužené druhé trefy se ale Jihočeši dočkali už po necelých pěti minutách, kusu gumy se ujal David Kuchejda a v početní výhodě Českobudějovických se trefil přesně pod břevno Furchovy klece - 2:2.

Bohužel půl minuty nato rozhozená domácí obrana nepokryla první pražský útok, Maďar János Vas si najel před brankoviště a svým druhým gólem zajistil hostujícímu mančaftu rozhodující vedení 3:2.

Čtvrtá branka z hole Jaroslava Bednáře, nejproduktivnějšího hráče barážového duelu, v čase 52:11 sebrala týmu kouče Rosola všechny naděje. Jen tu nemístnou poznámku směřující k hlavnímu rozhodčímu, nejspíš za předchozí dvouminutový trest, si mohl slávistický kapitán odpustit. Muž v pruhovaném zkušeného hokejistu za jeho zkrat „odměnil“ desítkou.

ČEZ Motor tedy podlehl Pražanům 2:4 a sen o postupu do Tipsport extraligy se mu začal pomalu rozplývat. Aktuálně ztrácí na postupovou příčku pět bodů.

„Úvod ovlivnil gól v první minutě, když jsme si při situaci tři na tři špatně rozebrali hráče a soupeř se dostal psychicky nahoru. Hru se nám podařilo srovnat v polovině zápasu, nakonec jsme vyrovnali také stav, bohužel hrubými chybami jsme si to utkání sami pokazili. Proti takovému soupeři s hráči typu Bednáře a Vlasáka zkrátka hrubky dělat nemůžeme,“ řekl o zápase trenér Motoru Petr Rosol.

„Po dvou nepovedených zápasech jsme sem přijeli s tím, že potřebujeme vyhrát. Začali jsme dobře, povedlo se nám jít do vedení. Je nesmírně důležité, že jsme utkání zvládli. Děkujeme všem hráčům v čele s Dominikem Furchem za to, jak zápas odmakali,“ uvedl slávistický trenér Josef Beránek.

Získat body se Jihočeši pokusí již v neděli doma proti Chomutovu (17:00).

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slavia Praha 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 33. Růžička (Pajič), 45. Kuchejda (Žovinec) - 1. Vas (Sklenář, Bednář), 22. Vlasák (Valach, Bednář), 45. Vas (Bednář, Knot), 53. Bednář. Rozhodčí: Hribik, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6, navíc Bednář (SLA) 10 minut. Využití: 2:1. Diváci: 6244.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, D. Růžička, Mucha, Semrád - Marek, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Kuchejda - Vaniš, Rob, Přibyl - Pašek, Trummer, Boháč - Švec. Trenér Petr Rosol.

HC Slavia Praha: Furch (Svoboda) - A. Růžička, Štich, Valach, Knot, Beňovič, Kolařík, Drahorád, Šulc - Bednář, Vas, Sklenář - Čermák, Vlasák, Pletka - Stránský, Holec, Kolář - Babka, Andres, Doležal. Trenér Josef Beránek.

Pořadí barážové tabulky: 1. Slavia (14), 2. Chomutov (13), 3. Olomouc (13), 4. MOTOR (8).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Slavia Praha, baráž o extraligu, Madeta Motor České Budějovice, Jaroslav Bednář, János Vas, Budvar aréna, Česko, Tomáš Vlasák, Dan Růžička, Petr Rosol, David Kuchejda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extraligový sen se pomalu vzdaluje. Motor podlehl Slavii a ztrácí na postup už pět bodů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.