Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Generálka na plzeňském ledě Mountfieldu nevyšla

Poslední přátelské utkání před startem nové extraligové sezony mají hráči HC Mountfield za sebou. V generálce na první kolo, ve kterém budou Jihočeši hrát doma s Vítkovicemi, prohráli v Plzni 3:5.

Úvod utkání byl hodně svižný a indiáni z Plzně šli do vedení již ve 3. minutě. V brance Jihočechů začal mladý Kantor, kterého po přihrávce Kratěny bekhendem překonal Tomáš Vlasák - 1:0.

Ani ne o minutu později mohlo být srovnáno. Rousek vybídl ke střele Deje a ten orazítkoval horní tyč. Mountfield se prosadil až při přesilové hře. Vyloučení Frola potrestal Tomáš Rousek po souhře s Dejem.

Plzeň byla v dalších minutách mírně aktivnější a výsledkem byla branka Martina Heřmana. Ten se prosadil střelou přes obránce ke vzdálenější tyči a bylo to 2:1. První třetina žádnou další šanci nepřinesla a do kabin se šlo za těsného vedení indiánů.

I do druhé třetiny vstoupila Plzeň dobře. Po jedné minutě a dvaačtyřiceti vteřinách na ledě se při přesilovce trefil Jakub Jeřábek - 3:1. Brankové hody pokračovaly a ještě ve druhé třetině diváci viděli další tři góly. Téměř v polovině utkání se trefil přesně pod Kantorův beton Jiří Marušák.

České Budějovice snížily při přesilovce. Faul Dvořáka potrestal Jiří Šimánek, který tečoval střelu Frühaufa - 4:2. Na rozdíl jedné branky mohl snížit Langhammer, který po chybě Frola ujížděl sám na brankáře Plzně Svobodu. V poslední chvíli mu v přesném zakončení zamezil vracející se St. Pierre. Následoval protiútok, který indiáni proměnili v další branku. Gól na 5:2 dal Tomáš Frolo, který tak napravil své předchozí zaváhání.

Do třetí třetiny připravili trenéři Mountfieldu změnu na brankářském postu, kdy Kantora nahradil Sáblík. V poslední třetině oba gólmani drželi své týmy. Sáblík se vytáhl při samostatném úniku Johnsona, kterého budějcký brankář vychytal efektivním semaforem. Plzeň si své vedení hlídala a Jihočeši se dokázali prosadit až v samém závěru, kdy se podruhé v utkání prosadil Tomáš Rousek - 5:3.

Mountfield tak v poslední přípravě před začátkem extraligy prohrál o dvě branky. Fanoušci se na první extraligový zápas mohou těšit do příštího pátku 14. září, kdy na jih Čech dorazí Vítkovice. Je otázkou, kdo nastoupí v českobudějovické brance...

HC Plzeň 1929 - HC Mountfield 5:3 (2:1, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Vlasák (Kratěna), 14. Heřman, 22. Jeřábek (Vlasák, Kratěna), 29. Marušák (Heřman), 37. Frolo (Havlíček) - 8. Rousek (Dej), 32. Šimánek (Frühauf, Knotek), 60. Rousek (Langhammer). Rozhodčí: R. Svoboda - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 8:3. Využití: 2:2.

Plzeň: Svoboda - Jeřábek, Marušák, Hanzlík, Slovák, Frolo, St. Pierre - Vlasák, Kovář, Kratěna - Hollweg, Havlíček, Gulaš - Johnson, Heřman, Balej - Lev, Pitule, Dvořák - Sedláček. Trenér Milan Razým.

HC Mountfield: Kantor (od 41. Sáblík) - Vráblík, Frühauf, Mikuš, Ptáček, Vydarený, Jank, Dietz - Šimánek, Knotek, Kotalík - Dej, Langhammer, Rousek - Mertl, Kašpařík, Podlešák - Soudek, Červený, Suja. Trenér Peter Draisaitl.

Napsal Michal Heřman, www.hokejcb.cz
Foto: Roman Turovský

Štítky hokej, příprava, HC Plzeň 1929, HC Mountfield, Mountfield Hradec Králové, FC Viktoria Plzeň, SK Dynamo České Budějovice, Tomáš Rousek, MFK Vítkovice, Tomáš Frolo, Tomáš Vlasák, Martin Heřman, Jakub Jeřábek, Jiří Marušák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Generálka na plzeňském ledě Mountfieldu nevyšla  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.