Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Gólové hody víc chutnaly Benátkám. Motoráci dostali v poslední třetině pět gólů

Čtvrtfinálová série mezi budějckým Motorem a Benátkami nad Jizerou pokračovala v neděli na ledě Středočechů. Ještě na začátku poslední části hry drželi hosté jednobrankový náskok, během třinácti závěrečných minut ale inkasovali pět branek a o vítězi utkání nebylo pochyb.

Z vedoucího gólu třetího čtvrtfinálového duelu se radovali domácí hokejisté, když na začátku 14. minuty ujel motorácké obraně Vít Jonák a v nelehké pozici dokázal zakončit.

V minulém utkání na ledě Budvar Arény zaznamenal Dušan Žovinec svůj první gól v dresu Českých Budějovic, dnes dokázal svou osobní statistiku vylepšit o další trefu do černého. Krátce před první sirénou se dostal až před brankáře Fučíka, položil si jej na led a vyrovnal na 1:1.

Benáteckým se povedl start do prostřední části hry a Jiří Říha vrátil ve 23. minutě svému týmu jednogólový náskok. Pak ale domácí hráči doplatili na svou nedisciplinovanost a v oslabeních z holí hráčů Motoru dvakrát inkasovali.

Kapitán Jihočechů nejprve nastřelil tyčku, krátce nato však Josef Straka srovnal ve dvojnásobné početní výhodě. Za tři minuty dostal pro změnu Tomáš Nouza před branku nahrávku od Heřmana a trefil se mezi Fučíkovy betony. Motor vedl v Benátkách po druhé třetině, která byla kvůli znečištěné ledové ploše předčasně ukončena a dohrána až po přestávce, poměrem 3:2.

Budějčáci měli druhou výhru na dosah, jenže poslední perioda jim ani trochu nevyšla. Ve 47. minutě gólman Bláha hodil hokejku, za což sudí nařídil trestné střílení - a Josef Skořepa ho proměnil. Deset minut před koncem se nechali svěřenci Petra Rosola poslat do třech, Benátky toho využily a po skvělé souhře zakončoval Jan Víšek do odkryté klece - 4:3.

Zaváhání českobudějovické defenzivy v 54. minutě skončilo hákováním, a tak strážce svatyně Bláha musel čelit dalšímu trestnému střílení. Postiženým hráčem a posléze i úspěšným střelcem byl Adam Dlouhý.

Hosté sice ještě stihli připravit dramatickou zápletku, když Roman Vráblík v čase 55:12 snížil na 4:5, minutu a půl nato ale vydoloval kotouč ze závaru před brankou Marek Pabiška a v přesilovce se postaral o rozhodující náskok.

V závěru ještě zkoušeli motoráci hrát bez brankáře, bohužel pro ně Josef Mikyska vybojoval puk ve středním pásmu a dovezl ho až do prázdné branky. Benátky nad Jizerou tak porazily Motor v poměru 7:4 a ve čtvrtfinále se znovu ujímají vedení. Další zápas se bude hrát zítra od 17:30.

„Myslím, že důležitá byla druhá třetina, kdy jsme měli dát víc gólů. Bylo tam hodně přesilovek, které jsme nedokázali využít. Kdybychom odskočili o jednu dvě branky víc, tak si myslím, že jsme zápas zvládli. Utkání se tam lámalo. A další věc je neprohrát třetí třetinu takovým způsobem. Bylo hodně vyloučených, někteří rozhodčí to prostě nemusí unést, a my jsme to vůbec nezvládli. Je to play-off. Jeden zápas je takový, druhý makový. Kluci chvátali, byli možná moc brzo uspokojeni, mysleli si, že už to může dopadnout. Dostali jsme góly po faulech z penalt a při oslabeních,“ hodnotil zápas asistent budějckého trenéra Radek Bělohlav.

HC Benátky nad Jizerou - ČEZ Motor České Budějovice 7:4 (1:1, 1:2, 5:1)

Branky a nahrávky: 14. Jonák (Skalický, Mikyska), 23. Říha (Kica), 47. Skořepa (TS), 50. Víšek (Mikyska), 54. Dlouhý (TS), 57. Pabiška (Kica), 60. Mikyska - 20. Žovinec (Pajič, Kuchejda), 26. Straka (Pajič), 29. Nouza (Heřman, Straka), 56. Vráblík (Heřman). Rozhodčí: Talpa, Úlehla - Jílek, Šperl. Vyloučení: 12:7, navíc Říha (BEN) a Pajič (CEB) 10 minut OT. Využití: 2:2. Diváci: 1230. Stav čtvrtfinálové série: 2:1.

HC Benátky nad Jizerou: Fučík (Jelínek) - Říha, Havlín, Pálek, Kolmann, Beránek, Pabiška, Mrázek, Jandejsek - Dlouhý, Skořepa, Špaček - Jass, Miškovský, Víšek - Skalický, Mikyska, Jonák - Kica, Bittner, Vařecha. Trenér Milan Černý.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Punčochář, Žovinec, Bohunický, Vráblík, Mucha, Suchánek, Semrád, Škopek - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Rob, Boháč - Pašek, Trummer, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

Štítky hokej, HC Benátky nad Jizerou, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, play-off, čtvrtfinále, Benátky, Madeta Motor České Budějovice, Jiří Říha, Josef Straka, Dušan Žovinec, Vít Jonák, Tomáš Nouza, Roman Vráblík, Jan Víšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gólové hody víc chutnaly Benátkám. Motoráci dostali v poslední třetině pět gólů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.