Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisté vydřeli bonusový bod až v prodloužení

Nepříliš pohledný hokej nabídla předehrávka 49. kola druhé nejvyšší soutěže mezi budějckým Motorem a Havířovem. Hostující celek vysoká porážka na ledě Chomutova do kolen nesrazila, naopak domácím hráčům pořádně zatopili. Větší porci bodů nakonec ale přece jen berou Jihočeši.

Vedoucí branka padla v závěru první třetiny. Přestože po většinu času měli převahu motoráci, do kabin odcházeli se smíšenými pocity. Přitom v 10. minutě Žovinec nastřelil břevno a o čtyři minuty později neproměnil svůj únik faulovaný Straka.

Tři nevyužité přesilovky Jihočechů potrestali Havířovští v čase 17:08, kdy nejproduktivnější hráč Slezanů Antonín Pechanec dorazil Bláhou zneškodněný pokus Sztefka.

Vyrovnání se Motor dočkal až ve 26. minutě po skončení své další promarněné přesilovky. Ján Mucha vystřelil z vrcholku pravého kruhu a trefil se přesně do šibenice Matouškovy branky.

Zdálo se, že změna skóre domácí hokejisty nabudí, opak byl ale pravdou. Puky budějckým hráčům uskakovaly, kombinace se jim nedařila a další zásah do černého už do sirény nepřišel.

Oproti tomu na druhé straně předvedl ve 35. minutě skvělou individuální akci Tomáš Fořt, prošel s pukem přes všechny obránce ve žlutých dresech a poslal Havířov znovu do vedení - 2:1.

Z vyrovnání se celá hala radovala ve 44. minutě po vydařené bombě Kuchejdy, jenže sudí signalizovanou výhodu předčasně ukončil a branka padla až po odpískání.

Jihočeši dobývali hostující branku a po zásluze se nakonec dočkali. Petr Škopek v 52. minutě proměnil Kuchejdovu přihrávku ve střelu a ranou od modré srovnal s AZetem krok. Mladý obránce Motoru tak vsítil svou premiérovou branku v dresu budějckého A týmu.

V závěru třetí třetiny hrály Budějce přesilovou hru, kterou si nakonec přenesly až do prodloužení. Ještě v početní výhodě ale málem inkasovaly, když Straka svou špatnou přihrávkou vyslal Fořta do samostatného úniku. Bláha naštěstí byl úspěšnější.

A prakticky z protiútoku Motor rozhodl o zisku druhého bodu. Josef Straka získal na brankovišti kotouč a přes padajícího Matouška zakončil do horní části havířovské svatyně. České Budějovice tak vyhrály 3:2 a získaly do tabulky 1. ligy cenné dva body.

Zatímco domácí slavili, hráči hostujícího celku se spustili na rozhodčí, aby jim vysvětlili své předchozí počínání. „Domácí hráč chtěl Fořtovi při úniku vyseknout kotouč a do dráhy střely letěla hokejka. Sudí zvedl ruku, ještě chvíli s ní jezdil, ale pak ji dal dolů a hra pokračovala. Nešlo nám o trestné střílení, hra se měla přerušit,“ vysvětlil důvod emocí na havířovské straně trenér Jan Daneček.

„Soupeř nás potrápil, remíza tomu zápasu slušela. Včera oba týmy hrály těžká utkání, a po vysoké prohře Havířova jsme věděli, že to pro nás bude náročnější. Jsme teď rádi za jakýkoliv bod, ty dva jsou ubojované srdíčkem,“ řekl po zápase asistent kouče Motoru Radek Bělohlav.

„V poslední čtvrtině nepotvrzujeme výkony z předchozího průběhu sezony, propadáme se tabulkou dolů a soupeři se na nás dotahují. Chybí nám hráči z extraligy, které jsme předtím využívali. Jsme rádi, že nám Motor vyšel vstříc a mohli jsme tady hrát den po utkání v Chomutově, i když jsme věděli, že se domácí také trápí a bude to zápas o tom, kdo se z té krize dostane. Dnes to bylo bojovné a vyrovnané utkání, remíza mu sluší. Škoda toho konce, mohlo to dopadnout jinak. S bodem jsme ale spokojeni, v naší situaci jsme podali výborný výkon a domácí potrápili,“ komentoval duel havířovský kouč Jan Daneček.

Tuto sobotu budou motoráci hrát v Chomutově proti vítězi základní části, v pondělí je čeká utkání na ledě předposledního Prostějova a příští středu uzavřou první fázi sezony od 17:30 s Litoměřicemi.

ČEZ Motor Č. Budějovice - HC AZ Havířov 2010 3:2p (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Mucha (Straka, Nouza), 52. Škopek (Kuchejda, Prokeš), 62. Straka (Rob, Mucha) - 18. Pechanec (Sztefek), 35. Fořt (Horák, Repe). Rozhodčí: Zubzanda - Tvrdík, Malík. Vyloučení: 2:8. Bez využití. Diváci: 3758.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Punčochář, Vráblík, Mucha, Žovinec, Chmelíř, Suchánek, Škopek - Nouza, Straka, Švihálek - Kuchejda, Rob, Prokeš - Vaniš, Bárta, Přibyl - Marek, Trummer, Boháč - Švec. Trenér Petr Rosol.

HC AZ Havířov 2010: Matoušek (Haloda) - Bezuška, Krisl, Horák, Repe, Ostrčil, Blahounek, Lenďák - Fořt, Loskot, Zdráhal - Maruna, Šlahař, Tomi - Chmielewski, Pechanec, Sztefek - Klimša, Bednář, Matějek - Kurovský. Trenér Tomáš Potěšil.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po předehrávce 49. kola: 1. Chomutov (108 bodů), 2. MOTOR (91), 3. Kladno (89), 4. Jihlava (87), 5. Třebíč (85), 6. Litoměřice (79), 7. Kadaň (77), 8. Havířov (75), 9. Benátky nad Jizerou (71), 10. Ústí nad Labem (67), 11. Šumperk (67), 12. Most (46), 13. Prostějov (37), 14. Havlíčkův Brod (32).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, AZ Havířov, 1. liga ČR, 49. kolo, Madeta Motor České Budějovice, HC AZ Havířov 2010, Piráti Chomutov, Josef Straka, Ján Mucha, Tomáš Fořt, Antonín Pechanec, HC Stadion Litoměřice, LHK Jestřábi Prostějov, Jan Daneček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté vydřeli bonusový bod až v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.